Zelf pasta maken (met of zonder pastamachine) – makkelijk basisrecept
Zelf pasta maken is makkelijker dan je denkt. Met bloem, eieren, wat werk en liefde: tover je binnen het uur verse pasta op tafel – zachter, smaakvoller, vullender en 100% huisgemaakt.
Prep Tijd 20 minutes mins
Kook Tijd 1 minute min
Rusttijd 30 minutes mins
Gerecht Basisrecept
Keuken Italiaans
- 3 eieren van biologische teelt + 1 extra bij de hand indien nodig
- 250 g ongeveer 2 kopjes gewone tarwebloem
- 2 eetlepels olijfolie
- Voeg aan je deeg wat spinaziepuree of rode biet toe: geeft een mooie kleur.
- Geen pastamachine? Rol gewoon dun uit met een deegrol en snijd met scherp mes of een pizzasnijder.
- Strooi wat extra bloem op je werkblad zodat het deeg niet plakt.
- Serveer met lekkere, lichte sauzen: tomaat, citroenboter of verse pesto doen het altijd goed.
Keyword bloem voor pasta, pasta maken stap voor stap, pastadeeg recept, verse pasta, zelf pasta maken