Zomers zarzuela recept
https://www.onskookboek.be
Ga snel genieten van deze lekkere zuiderse zarzuela. Een vissoep boordevol smaken van Spaanse zon en vakantie! Of maak het makkelijkst mosselsoep recept...
Prep Tijd 5 minutes mins
Kook Tijd 25 minutes mins
Totaal 30 minutes mins
Gerecht Soep
Keuken Spanje
- 250 gram witvis in blokjes gesneden
- 250 g gekookte mosselen
- 1/2 liter visbouillon van 1 blokje
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 fijngesneden ajuin
- 1 fijngesneden knoflookteentje
- 1/2 heel fijngesneden Spaanse peper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 4 verse tomaten in dobbelsteentjes gesneden
- 12 verse champignons in vieren gesneden
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- versgemalen peper
- zout naar smaak eerst proeven hoe zout je bouillon al is als hij gemaakt werd van kookvocht van bereidde mosselen
Laat in een ruime pan met een dikke bodem de ui samen met knoflook lichtjes kleuren in de olijfolie.
Bestrooi het mengsel daarna met paprikapoeder, voeg de Spaanse peper en de champignons toe. Laat deze ook even meebakken.
Schep vervolgens de tomaatstukjes erbij en voeg de bouillon toe.
Breng het geheel aan de kook en...
voeg daarna de blokjes vis en de mosselen als laatste toe.
Controleer het geheel op smaak en kruid indien nodig met peper en zout.
Schep de Spaanse vissoep in ruime koppen en bestrooi het met verse peterselie.
Zarzuela smaakt lekker met warm stokbrood.