Go Back
–+ servings

Zomers zarzuela recept

https://www.onskookboek.be
Ga snel genieten van deze lekkere zuiderse zarzuela. Een vissoep boordevol smaken van Spaanse zon en vakantie! Of maak het makkelijkst mosselsoep recept...
5 from 2 votes
Prep Tijd 5 minutes
Kook Tijd 25 minutes
Totaal 30 minutes
Gerecht Soep
Keuken Spanje
Servings 4

Ingrediënten

  • 250 gram witvis in blokjes gesneden
  • 250 g gekookte mosselen
  • 1/2 liter visbouillon van 1 blokje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 fijngesneden ajuin
  • 1 fijngesneden knoflookteentje
  • 1/2 heel fijngesneden Spaanse peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 verse tomaten in dobbelsteentjes gesneden
  • 12 verse champignons in vieren gesneden
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • versgemalen peper
  • zout naar smaak eerst proeven hoe zout je bouillon al is als hij gemaakt werd van kookvocht van bereidde mosselen

Bereiding
 

  • Laat in een ruime pan met een dikke bodem de ui samen met knoflook lichtjes kleuren in de olijfolie.
  • Bestrooi het mengsel daarna met paprikapoeder, voeg de Spaanse peper en de champignons toe. Laat deze ook even meebakken.
  • Schep vervolgens de tomaatstukjes erbij en voeg de bouillon toe.
  • Breng het geheel aan de kook en...
  • voeg daarna de blokjes vis en de mosselen als laatste toe.
  • Controleer het geheel op smaak en kruid indien nodig met peper en zout.
  • Schep de Spaanse vissoep in ruime koppen en bestrooi het met verse peterselie.
  • Zarzuela smaakt lekker met warm stokbrood.
Keyword Mosselen
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!