Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Spaanse vissoep zarzuela

September 16, 2013 door Ons Kookboek

Op zoek naar een makkelijk, snel en lekker vissoep recept? Maak dan snel deze Spaanse zarzuela vissoep. Het enig moeilijke aan dit recept is de naam juist uitspreken…

Mosselen met friet is dan wel een klassieker aan de Belgische kust, aan de Middellandse zee kennen ze klassiekers met mosselen zoals paella, risotto of zarzuela.

Op een Spaanse menu-kaart betekent zarzuela een keuze uit verschillende vissoorten en zeevruchten. Zarzuela is ook de naam van een Spaans operette-genre: op uw bord wordt dan hopelijk een even lekkere "operette van vis en zeevruchten" geserveerd. (voor zij die proeven met alle zintuigen…)

Maak je zelf een echte visbouillon van vis en zeevruchten 1 nacht op voorhand en zet je deze in de ijskast, dan kan je er de volgende dag zeer makkelijk het gestolde vet van afscheppen voor degenen die een vetarm dieet proberen te volgen.

Vissoep tip

  • Vind je de soep te dun, laat dan vooraleer je de vis toevoegt de soep nog een 10tal minuten verder inkoken. Kan je niet wachten, bind de soep dan met maïzena.
  • De lekkerste bouillon maak je snel zelf met eerst in boter gebakken hoofden en schaal van gekuiste garnalen en dan het vocht van hierin gekookte mosselen. Een blokje is natuurlijk sneller maar als je gekookte mosselen maakt, zorg er dan steeds voor dat je het kookvocht bijhoud (gewoon de diepvries in en gebruiken als je visbouillon nodig hebt).

Zarzuela recept

Gebruik de vis en zeevruchten die voorradig zijn (mosselen, garnalen en gevulde inktvis zoals op de foto), of bijvoorbeeld met vis en mosselen:

  • 250 gram witvis in blokjes gesneden
  • 250 g gekookte mosselen
  • 1/2 liter visbouillon van 1 blokje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 fijngesneden ajuin
  • 1 fijngesneden knoflookteentje
  • 1/2 heel fijngesneden Spaanse peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 verse tomaten in dobbelsteentjes gesneden
  • 12 verse champignons in vieren gesneden
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • versgemalen peper
  • zout naar smaak (eerst proeven hoe zout je bouillon al is als hij gemaakt werd van kookvocht van bereidde mosselen)

Hoe Spaanse vissoep klaarmaken

Spaanse vissoep zarzuela met mosselen, garnalen en gevulde inktvis

  1. Laat in een ruime pan met een dikke bodem de ui samen met knoflook lichtjes kleuren in de olijfolie.
  2. Bestrooi het mengsel daarna met paprikapoeder, voeg de Spaanse peper en de champignons toe. Laat deze ook even meebakken.
  3. Schep vervolgens de tomaatstukjes erbij en voeg de bouillon toe.
  4. Breng het geheel aan de kook en…
  5. … voeg daarna de blokjes vis en de mosselen als laatste toe.
  6. Controleer het geheel op smaak en kruid indien nodig met peper en zout.
  7. Schep de Spaanse vissoep in ruime koppen en bestrooi het met verse peterselie.
  8. Zarzuela smaakt lekker met warm stokbrood.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Spruitjes koken
  • Konijn klaarmaken
  • Witloof stoven
  • Speculaas cookies
  • Ontbijt Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer