Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Chocomousse Piet Huysentruyt

September 13, 2013 door Ons Kookboek

3 lekkere chocomousse recepten van Piet Huysentruyt waarvan 2 uit SOS Piet.

Volgens Piet klop je eiwit op met suiker. Je kan het evenzeer goed stijfkloppen zonder suiker, maar de opgeloste suiker gaat het eiwit steviger maken.

De meeste chocoladesmaak krijg je logischerwijze door met pure chocolade te werken zoals in het eerste recept.

In het tweede recept wordt gewerkt met melkchocolade: deze mousse heeft duidelijk een minder uitgesproken chocoladesmaak als het vorige recept. Het is echter veel sneller klaar en geserveerd met chocoladesnippers kan je spelen met meer chocoladesmaken.

Het derde recept is een zware dessert omdat het hoofdingrediënt opgeklopte room is, geserveerd op een laagje advocaat. Serveer dit liefst in kleine glaasjes want het is een calorieën-bom.

1. Pure chocomousse

Gebruik voor deze mousse pure – fondant – chocolade en klop alle ingrediënten zo schuimig mogelijk.

Ingrediënten:

  • 400 gram pure chocolade
  • 100 gram boter
  • 4 dooiers van organisch gevoede kippen (de dooiers zijn geler en sterker)
  • 10 eiwitten van organisch gevoede kippen (het schuim klopt stijver op)
  • 100 gram room
  • 100 gram griessuiker

Bereiding:

  1. Zet een pot met dikke bodem op een zeer laag vuur en smelt hierin de pure chocolade en de boter
  2. Doe 50 gram suiker bij de dooiers en klop ze op tot schuim
  3. Doe de andere 50 gram suiker bij het eiwit in een kom en klop stijf onder voortdurend met de kom te draaien zodat er geen klonters in je eiwit komen
  4. Klop in een andere pot de room stijf
  5. Als de chocolade net gesmolten is, haal je de pot van het vuur en dompel in koud water.
  6. Roer direct de schuim van de dooiers onder de chocolade.
  7. Roer dan de room eronder.
  8. Schep voorzichtig het stijfgeklopte eiwit onder de chocoladeroom.
  9. Laat deze pure mousse minstens 2 uur opstijven in de koelkast

2. Melkchocolade mousse

Chocomousse Piet Huysentruyt

Ingrediënten:

  • 100 gram melkchocolade
  • 50 ml room
  • 30 gram echte boter
  • 20 gram griessuiker
  • 4 eiwitten
  • 2 eierdooiers
  • chocoladesnippers

Bereiding:

  1. Smelt de boter met de chocolade voor 1 minuut in de microgolfoven. Als de chocolade niet genoeg gesmolten is, verwarm 15 seconden langer en probeer opnieuw.
  2. Roer de room onder de chocolade en de boter.
  3. Doe de suiker bij de eiwitten en klop zo stijf mogelijk op.
  4. Roer de dooiers onder het chocolademengsel.
  5. Roer het opgeklopte eiwit voorzichtig onder het chocolademengsel.
  6. Verdeel de chocolademousse in kleine potjes, strooi er chocoladesnippers over en laat minimum 2 uur opstijven in de koelkast

3. Advocaat met chocolademousse

Deze keer worden alle gebruikte eieren verwerkt in de mousse en geserveerd op een laagje advocaat.

Ingrediënten:

  • 500 ml niet te stijf geklopte room, waarvan je 4 eetlepels apart houdt
  • 250 gram fondant chocolade
  • 180 gram griessuiker, fijne suiker maar geen bloemsuiker
  • 3 eieren
  • advocaat

Bereiding:

  1. Smelt de chocolade op een laag vuur, au bain marie of gemakkelijkst in de microgolfoven. Zorg ervoor dat de chocolade niet te heet wordt en koel direct af als je de chocolade verwarmt rechtstreeks in een pot op het vuur.
  2. Klop de eierdooiers met de helft van de suiker op tot een stevige massa: de suiker moet volledig opgelost zijn en de room kleurt tamelijk wit
  3. Voeg de rest van de suiker bij de eiwitten en klop met de kloppers van de mixer stijf: eerst langzaam, dan op volle kracht: als je de pot boven je hoofd ondersteboven houdt, moet die in de pot blijven; zo stijf moet je de eiwitten kloppen voor een goede chocolademousse.
  4. Laat de chocolade goed afkoelen tot hij ietwat begint op te stijven en roer dan de eierdooierroom onder de chocolade. Hoe minder je roert, hoe luchtiger je chocomousse!, je kan stappen 4, 5 en 6 ook samen doen.
  5. Meng zachtjes de stijfgeklopte room onder het chocolademengsel.
  6. Spatel voorzichtig het eiwit onder het chocolademengsel.
  7. Vul de bodem van een glas met advocaat en doe er de chocomousse in.
  8. Laat de chocolademousse een ganse nacht opstijven in de ijskast
  9. Serveer de chocomousse met de overgehouden opgeklopte room bovenop het glas.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Senne Verwimp says

    October 4, 2014 at 6:53 am

    lol

    Reply
  2. Su Sùad says

    October 19, 2013 at 10:54 am

    hej mooijongen

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Konijn klaarmaken
  • Spruitjes koken
  • Witloof stoven
  • Speculaas cookies
  • Ontbijt Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer