Niets dan lof over deze lekkere witloofsoep op grootmoeders wijze.
Met tip hoe ’n volle, zachte soep te maken zonder bittere nasmaak. Echt Belgisch genieten…
Goedkoop, snel en makkelijk: extra lekker met wat witbier of witte wijn.
Tips en Weetjes
Om te genieten van een smeuïge soep zonder bittere nasmaak, voeg je een beetje room toe (35% vet) of geraspte kaas toe!
Serveer tips:
- Bak enkele broodkorstjes met wat look in olie en voeg een takje kervel of peterselie toe.
- Stoof overgehouden blaadjes witloof in wat boter, leg in borden, giet er wat room over en overgiet dan de warme soep.
- Contrasteer licht gekleurde witloofsoep met vers gemalen zwarte peperkorrels.
- Voor het behoud van een witte soep, ga je het groen van de prei niet toevoegen. je kan wel wat groene ringetjes snijden om ermee de uitgeschepte soep te garneren.
- Omdat Witloof met Hesp en Kaassaus een lekkere klassieker is… Kan je ook deze soep lekker serveren met ham en afwerken met geraspte kaas.
Simpele witloofsoep op grootmoeders wijze: niets dan lof!
Niets dan lof over deze lekkere witloofsoep op grootmoeders wijze. Met tip hoe 'n volle, zachte soep te maken zonder bittere nasmaak. Echt Belgisch genieten...
Ingrediënten
- 4 dotten witloof beschadigde bladeren en bittere voet verwijderen. Houd indien gewenst een paar mooie kleine blaadjes witloof apart voor de
- presentatie in de borden.
- 1 prei
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel boter
- 2 aardappelen geschild en in stukjes gesneden
- kippenbouillon of water en bouillonblokjes
- eventueel een beetje witbier of witte wijn
- 4 theelepels room of een overschotje kaas dat je fijn raspt
Bereiding
- Snijd het witloof en de prei in stukjes. Bewaar het groen van de prei voor de garnering. Verwarm de olie en de boter in en pan en laat de prei en het witloof even stoven.
- Blus de pan met wat water, bier of wijn, voeg de aardappelen toe en net zoveel kippenbouillon tot de groenten onder staan.
- Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
- Pureer de soep, breng terug aan de kook en laat het zetmeel uit de gepureerde aardappels 2 minuten zwellen.
- Neem van het vuur, voeg een beetje room of geraspte kaas toe. Pureer opnieuw. Proef en breng verder op smaak indien nodig.
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!
Meer witloofsoep recepten
- Witloofsoep met garnalen : ’n feestelijk soepje
Noëlla Moens zegt
Een verdorie lekker soepje, gans de kom leeg ?