Goedkope, snelle en makkelijke witloofsoep klaarmaken met dit lekkere soeprecept: extra lekker met wat witbier of witte wijn.
Klaar in , 4.5 sterren gebaseerd op 8 recensies.
Serveer tips:
- Bak enkele broodkorstjes met wat look in olie en voeg een takje kervel of peterselie toe.
- Stoof de overgehouden blaadjes witloof in wat boter, leg in borden, giet er wat room over en overgiet dan de warme soep.
- Contrasteer de licht gekleurde witloofsoep met vers gemalen zwarte peperkorrels.
- Voor het behoud van een witte soep, ga je het groen van de prei niet toevoegen. je kan wel wat groene ringetjes snijden om ermee de uitgeschepte soep garneren.
Witloofsoep recept
- 4 dotten witloof, beschadigde bladeren en bittere voet verwijderen. Houd indien gewenst een paar mooie kleine blaadjes witloof apart voor de presentatie in de borden.
- 1 prei
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel boter
- 2 aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
- kippenbouillon of water en bouillonblokjes
- eventueel een beetje witbier of witte wijn
- 4 theelepels room
Witloofsoep klaarmaken
Snijd het witloof en de prei in stukjes. Bewaar het groen van de prei voor de garnering. Verwarm de olie en de boter in en pan en laat de prei en het witloof even stoven.
- Blus de pan met wat water, bier of wijn, voeg de aardappelen toe en net zoveel kippenbouillon tot de groenten onder staan.
- Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
- Pureer de soep, breng terug aan de kook en laat het zetmeel uit de gepureerde aardappels 2 minuten zwellen.
- Neem van het vuur, voeg een beetje room toe en breng verder op smaak indien nodig.
Een reactie achterlaten