Op zoek naar een snel, makkelijk en licht mossel recept? Lees dan hier verder voor een lekker mosselen natuur recept: heerlijk met frietjes en een lekker glas bier.
Mosselen natuur worden aan de kust geserveerd met bier, maar wanneer je reeds een fles wijn hebt geopend, kan je het bier evengoed vervangen door de wijn.
Gebruik de overschot van het mosselkookvocht om mosselroomsoep te maken (eerst goed zeven) met de overschot van de gekookte mosselen die niet werden opgepeuzeld.
Voor de mosselroomsoep van het overgebleven kookvocht (na de maaltijd pas aan beginnen!). Maak een blonde roux van boter en 40 gram bloem (niet te heet verwarmen, de boter mag niet bruin verkleuren en je mag geen klontertjes meer in de bloem hebben). Voeg er onder voortdurend roeren de overschot van het mosselvocht aan toe en breng aan de kook. Giet er een flinke scheut melk bij (hoe meer mosselvocht, hoe meer melk), proef en voeg indien nodig meer peper en zout toe. Klop per liter soep 100 ml room halfvast op, serveer de soep in borden met de overschot van de mosselen, een schep room en fijngehakte tuinkruiden.
Mosselen natuur recept voor 3 personen
- 3 kg mosselen (1/2 kg per persoon als voorgerecht, 1 kg per persoon voor hoofdgerecht en 2kg per persoon voor de echte liefhebbers van mosselen met friet!)
- 1/2 liter droge witte wijn
- 1 vers bosje peterselie
- 4 grote sjalotten of 2 uien
- 1 takje tijm
- 1 laurierblad
- 2 teentjes knoflook
- 1 mooie stengel bleekselder met blad (of wat lavas)
- 100 gram boter
Mosselen natuur klaarmaken
- Schraap indien nodig de mosselen proper en verwijder de baarden of spoel de gekuiste mosselen en verwijder degene die zich niet sluiten na er even op te tikken.
- Verwijder de blaadjes van de peterselie en de selder. Maak een kruidenbuiltje van de stengels van de peterselie en van de selder met het takje tijm en het laurierblad en bind het vast met een keukentouwtje.
- Hak de bladeren van de selder en de peterselie fijn. Plet de knoflook en snijd de ui in fijne stukjes.
- Smelt de boter op een laag vuur zodat de boter niet kleurt. Voeg er de fijngehakte ui en de look aan toe.
- Van zodra de uien glazig worden maar niet bruinen voeg je er het kruidenbuiltje aan toe.
- Voeg de witte wijn toe en alles is klaar om de mosselen natuur te gaan klaarstomen.
- Voeg de mosselen toe.
- Voeg de fijngesneden blaadjes van de selder en de peterselie toe en meng alles goed door de mosselen.
- Zet een deksel op de pot en laat de mosselen natuur 2 minuten stomen.
- Mosselen opnieuw opschudden en als ze al geopend zijn, zijn de mosselen
natuur serveren’s klaar. Zoniet: deksel op de pot en 2 minuten verder laten stomen.
Rony Odent zegt
Keb er al 4 keer geten in 2 weken en ik doe er Tabasco by mmmmmmm
Patrick Pauwels zegt
allmoal brol