Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

2x lekkere aspergesoep maken: 1x groene aspergesoep, 1x klassiek à la Sandra Bekkari

June 17, 2019 door Ons Kookboek

2x snel, makkelijk en lekker aspergesoep maken doe je zo!

Het ganse jaar door goedkoop met groene asperges.

Of maak altijd lekkere, klassieke aspergesoep met aspergeschillen: dankzij het recept van Sandra Bekkari.

Aspergesoep maken

Aspergesoep met schillen: recept van Sandra Bekkari

Aspergesoep Sofie Dumont

Geniet van de populairste soep van het voorjaar: aspergesoep van Sofie Dumont met tip om ook de aspergeschillen te gebruiken: dus lekker goedkoop en boordevol smaak!

Klassieke aspergesoep maken met schillen doe je  als volgt:

  1. Begin zoals Sandra met het schillen van 1/2 kg witte asperges.
  2. Doe zowel de aspergeschillen en de aspergevoeten in een liter bouillon. Laat pruttelen, zodat er extra aspergesmaak in je bouillon getrokken zal worden.
  3. Verhit olijfolie in een soeppot. Zoals in elk klassiek soep recept, stoof je er een fijngesneden ui in glazig.
  4. Schil ook een aardappel, snijd in stukjes en voeg toe. Het zetmeel van de aardappel zal je aspergesoep mooi binden. Jaja, Sandra Bekkari doet een aardappel mee in de soep. Super klassiek dus in plaats van Sandra’s typische eigen versies van oude klassiekers. Een teken aan de wand dat ze ging stoppen met haar VTM kookprogramma Open Keuken? Voor wie het nog niet wist: Sandra’s Open Keuken gaat wel degelijk volledig dicht.
  5. De aspergetoppen houd je bij voor de garnering! Snijd je geschilde aspergestengels in kleine ringetjes en voeg toe. Hoe dunner je ringetjes, hoe minder voelbare vezels in je mond: dus een smeuïger gevoel.
  6. Kruid met rotszout en peper van de molen.
  7. Zet een zeef boven je soeppot en giet er de bouillon door. De aspergeschillen hebben hun werk gedaan en gaan op de composthoop. Laat pruttelen tot alle groten gegaard zijn (minstens een kwartier).
  8. Wie wil voegt nu muntblaadjes toe: persoonlijk vind ik dat niet zo lekker in een niet pikante soep. Pureer de soep met een staafmixer.
  9. Proef en breng verder op smaak met peper, rotszout en zeste van onbespoten citroen.
  10. Laat weer doorkoken, zodat het zetmeel van de aardappel de soep beter zal binden. En je kan tegelijk de aspergetoppen nu garen in plaats van apart te bakken zoals Sandra dat doet.

Het ganse jaar door goedkope groene aspergesoep maken

Aspergesoep

3x lekkere aspergesoep maken: zonder room, aspergeroomsoep à la Jeroen Meus of misschien à la Sandra Bekkari…

Net zoals hierboven: alweer een makkelijk, snel en lekker recept om aspergesoep te maken.

Voor een zeer smeuïge witte aspergesoep schil je best de asperges of doe je de soep voor het serveren – na het pureren – door een zeef en verwijder je de pulp.

Groene aspergesoep maak je sneller, want je hoeft ze niet te schillen.

Vooraleer je gaat winkelen, denk er dan aan dat het inlandse witte aspergeseizoen loopt van april tot en met juni. Buiten dit seizoen zal je natuurlijk meer moeten betalen en vind je nog makkelijk groene asperges. Vraag je kruidenier om raad.

Hoe maak jij aspergesoep? Laat het weten in een reactie!

Aspergesoep recept

2x lekkere aspergesoep maken: 1x groene aspergesoep, 1x klassiek à la Sandra Bekkari
 
Bewaar Print
Werktijd
10 min
Kooktijd
30 min
Totaal
40 min
 
2x snel, makkelijk en lekker aspergesoep maken doe je zo! Het ganse jaar door goedkoop met groene asperges. Of maak klassieke aspergesoep met aspergeschillen dankzij dit recept van Sandra Bekkari.
Website: https://www.onskookboek.be
Soort recept: Soep
Cuisine: Klassiek
Voor hoeveel personen: 4
Ingredienten
  • 2 bundeltjes gewassen groene asperges (een 400 tot 500 gram), je kan natuurlijk ook witte asperges gebruiken
  • 750 ml goede groentebouillon
  • 1 middelgrote witte ajuin, fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 1 middelgrote witte aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zeezout
  • vers gemalen peper
  • 80 ml crème fraîche
Bereiding
  1. Snijd de harde uiteinden van de asperges en doe ze in een pot met groentebouillon: laat sudderen op een matig vuurtje.
  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een soeppot met dikke bodem en stoof er de ajuin en bleekselderij in zacht voor een 5tal minuten.
  3. Voeg de aardappelblokjes toe, kruid met ¼ theelepel zeezout en wat vers gemalen peper. Laat een 4tal minuten verder stoven en voeg als de pan te droog wordt wat extra olijfolie toe.
  4. Giet 750 ml van de bouillon door een zeef bij de aangestoofde groenten. Breng aan de kook en laat net zolang pruttelen tot de aardappelstukjes zacht gekookt zijn (5tal minuten). Proef en voeg indien nodig meer zout toe.
  5. Snijd de asperges in stukken en laat 5 minuten mee pruttelen in de soeppot met de bouillon en de gare soepgroenten.
  6. Vis enkele aspergepunten uit de soep voor de garnering (1 per bord). Pureer de soep met een staafmixer of blender (doe voor een meer smeuïge soep de gepureerde soep door een zeef).
  7. Proef en voeg indien nodig meer peper of zout toe. Voeg de crème fraîche toe en roer of mix met de staafmixer door de aspergesoep en serveer met de overgehouden aspergepunt.
3.4.3177
 

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Maria Slegers says

    July 7, 2014 at 1:57 pm

    dat ben ik

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Geef uw waardering: 5 sterren is de MAX!:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Speculaas cookies
  • Konijn klaarmaken
  • Witloof stoven
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Spruitjes koken
  • Worstenbroodjes Jeroen Meus

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Broccoli stomen
  • Granola Sandra Bekkari
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer