• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Ossenstaartsoep

Goedkoop, makkelijk en lekker ossenstaartsoep recept zodat je met een stokbrood erbij geserveerd een serieus vullende maaltijd op tafel kan zetten.

Onskookboek.be » Soep » Ossenstaartsoep

Laat een Reactie achter

Goedkoop, makkelijk en lekker ossenstaartsoep recept zodat je met een stokbrood erbij geserveerd een serieus vullende maaltijd op tafel kan zetten.

Klaar in 3 uur en 45 minuten, 4.5 sterren gebaseerd op 8 reviews.

Makkelijk recept, gewoon op tijd beginnen, want de smaakt wordt alleen maar beter als je soeppot lang kan pruttelen.

Engelse ossenstaartsoep recept

  • 1.25 kg ossenstaart
  • 2×2 eetlepels bloem
  • 2 tot 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote wortel, grof gehakt
  • 1 raap , grof gehakt
  • 1 stengel bleekselder stengel, grof gehakt
  • 1 grote ui , grof gehakt
  • 1 laurierblad
  • een paar takjes verse tijm (1/2 theelepel gedroogde tijm of 1/3 theelepel gedroogd tijmpoeder)
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 300 ml rode wijn
  • 1.200 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels boter op kamertemperatuur
  • een handvol fijngesneden peterseliebladeren

Ossenstaartsoep maken

Ossenstaartsoep

  1. Snijd het overtollig vet uit de ossenstaart stukken.
  2. Meng in een ondiepe kom 2 eetlepels van de bloem met zout en peper.
  3. Verhit de helft van de olie in een grote, zware pot tot goed heet.
  4. Rol de stukken ossenstaart in de gekruide bloem, schud overtollige bloem af en bak elke kant 2 tot 2 en een halve minuut tot ze gelijkmatig bruin zijn. Neem de stukken vlees uit de pan en zet apart.
  5. Voeg de rest van de olie toe aan de pan, samen met de gehakte groenten, de kruiden en peperkorrels. Stoof alles voor 4 tot 5 minuten tot de groenten beginnen te verzachten.
  6. Voeg de tomatenpuree en de rest van de gekruide bloem toe, roer een 2 tal minuten verder en voeg indien te droog meer olie toe.
  7. Blus de groenten met de wijn en maak met een houten lepel eventuele aanbaksels op de bodem van de pan los.
  8. Laat een paar minuten koken.
  9. Voeg de stukken vlees toe alsook de runderbouillon tot het vlees onder staat.
  10. Breng aan de kook en draai dan het vuur zachter zodat de soep kan sudderen.
  11. Schep onzuiverheden die naar het oppervlakte gestegen zijn met een schuimspaan weg.
  12. Dek de pot halvelings af en laat op een laag vuur 3 uur sudderen tot het vlees van de ossenstaart mals is en makkelijk van het been afkomt.
  13. Neem de stukken vlees uit de soep (met een lepel, spaan of spaghettitang) en laat ze iets afkoelen.
  14. Zeef de bouillon door een fijne zeef in een propere pot, en druk met een pollepel op de groenten zodat zoveel mogelijk vocht door de zeef druipt.
  15. Als het vlees koud genoeg is om ermee te werken, trek je het vlees van de ossenstaart en versnipper het in kleine stukjes.
  16. Meng de 2 resterende eetlepels bloem met de zachte boter en klop beetje bij beetje door de sudderende bouillon. Laat daarna 5 minuten sudderen.
  17. Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout of kruiden.
  18. Voeg het vlees terug in de pot en laat opwarmen.

Dien de ossenstaartsoep op met knapperig brood en de rest van de wijn.

Filed Under: 127 lekkere soep recepten!

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis
  • Hoe maak je pudding nog lekkerder? – Tip: met limoen of…
  • Je lekkerste chocolade pudding maak je zelf – met chocolade
  • Mexicaanse krabsalade voor op de boterham: lekker!
  • 3x toast avocado met een twist
  • Groene smoothie recepten voor beginners + Tips
  • Je TOP 7 aspergesoep recepten voor 2024! Eenvoudig, klassiek
  • Courgetterolletjes met gehaktballetjes
  • Zo stel je een heerlijk kerstmenu samen
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • 17 recepten om lekkere groentesoep te maken: heb je die met pistou van Jeroen Meus al geproefd?
  • Waarom je zeker eens zelf pasta moet maken
  • 3 lekkere, makkelijke, koude voorgerechten Jeroen Meus
  • Mokka ijs maken zonder ijsmachine: ’n Koud Kunstje!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!