Zeer makkelijk en toch lekker: ons favoriet snel stoofvlees recept zodat je in een mum van tijd lekker vlees met groenten kan serveren.
Voorbereiding plus koken neemt ongeveer een uur en 15 minuten in beslag. Met varkensvlees dat je in niet te grote stukken snijd – en wat snij- en multitask ervaring – kan je al binnen het uur serveren.
Wat is het lekkerst: stoofvlees van het rund of van het varken? Smaken verschillen natuurlijk maar 2 dingen zijn zeker: varkensstoofvlees geeft meer smaak af dan rundsstoofvlees en is bovendien na een uurtje stoven al gaar. In een rundsstoofpot gaan traditioneel meer ingrediënten en het vlees moet dikwijls meer dan 2 uur op het vuur garen.
Recept stoofvlees voor 3 personen
- 500 gram varkensvlees
- 1 ui, in ringen gesneden
- 2 wortelen
- 1 bakje verse of 1 klein blikje – liefst hele, maar gebruik wat voorhanden is – champignons
- 12 groene olijven
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel bloem
- 2 eetlepels tomatenpuree
- water
- vetstof om te bakken
- peper en zout naar smaak
Stoofvlees maken
- Laat de olijven en de uit champignons uitlekken. Verse champignons gebruik je best in hun geheel als het kleintjes zijn, zoniet snijd je ze in 4.
- Schil de wortelen en snijd in schijfjes.
- In een gietijzeren of anti aankleef pan doe je wat olie om te bakken en laat de uien hierin een 2 tal minuten kleuren.
- Voeg in dezelfde pan het vlees toe, meng met de uien en bak gedurende 5 minuten.
- Voeg de wortelen, olijven en champignons toe, roer nogmaals goed door elkaar en laat opnieuw een 5 tal minuten verder sudderen. Strooi de bloem over het vlees en de groenten en roer goed om.
- Voeg water toe tot het vlees en de groenten net onder staan.
- Voeg de tomatenpuree toe, alsook de geperste knoflookteentjes en peper en zout (een halve theelepel, op het einde van de stoverij kan je proeven en indien gewenst meer zout toevoegen).
- Roer goed door elkaar en laat een 45 tal minuten sudderen zonder deksel tot de saus dikker begint te worden en het vlees gaar is.
Dit eenvoudig stoofvlees recept serveert heerlijk warm met gekookte aardappelen, gegarneerd met verse bieslook.
Een reactie achterlaten