• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Spaghetti Bolognese Recept

Ontzettend lekker, authentiek en uiterst makkelijk spaghetti bolognese recept van Italiaanse chef Antonio Carluccio.

Onskookboek.be » Pasta recepten » Spaghetti Bolognese Recept

1 Reactie

Authentiek, ontzettend lekker en uiterst makkelijk spaghetti bolognese recept van Italiaanse chef Antonio Carluccio.

Spaghetti bolognese is een Italiaans recept uitgevonden door Italiaanse chef-koks buiten Italië in de jaren 60, met veel look en "Italiaanse kruiden", geserveerd met spaghetti.

Het echte recept voor spaghetti bolognese uit de Noord-Italiaanse stad Bologna wordt gemaakt met vlees, uien, wijn, een beetje tomatenpuree en groenten. Het wordt bovendien geserveerd met tagliatelle, liefst van 8mm breedte: de ideale pasta om de saus beter op te slorpen. Italië kent 600 verschillende vormen van pasta, elk geschikt voor een bepaald soort saus.

Het geheim van een lekkere spaghetti bolognese saus bestaat erin de saus enkele uren op een laag vuur te laten sudderen zodat de smaken samenkomen en de saus dikker wordt.

Antonio Carluccio voeg wat witte wijn toe (er is reeds genoeg rode kleur van de tomatenpuree, dus een rode wijn is niet nodig). Melk toevoegen is niet nodig, alhoewel je vele spaghetti bolognese recepten kan vinden die zweren bij melk. Het zeer lang sudderen maakt de melk echter overbodig.

Uiteindelijk wordt de tagliatelle in de saus gedaan en bestrooid met wat parmezaanse kaas, dus niet de spaghetti serveren in een bord en dan rijkelijk overgieten met de saus.

Ingrediënten voor spaghetti bolognese met groenten voor 4 personen

  • 500 gram verse tagliatelle of 400 gram gedroogde tagliatelle
  • 60 gram geraspte, parmezaanse kaas

Voor de spaghetti bolognese saus:

  • 55 gram boter
  • 55 gram gemalen prosciutto vet of 55 gram pancetta
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 stengel fijngehakte bleekselderij
  • 1 grote fijngesneden wortel
  • 100 gram gehakt mager varkensvlees
  • 100 gram mager kalfsgehakt of rundsgehakt
  • 1 glas droge witte wijn
  • een beetje runds-of kippenbouillon
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • indien gewenst (Antonio Carluccio doet dit niet) enkele teentjes knoflook:
    het vlies verwijderd, geef er eventueel een klop op maar verlies geen tijd
    om de teentjes in stukjes te snijden
  • peper en zout

Spaghetti bolognese maken

Spaghetti Bolognese Recept

  1. Verhit een grote pan en verwarm hierin de boter.
  2. Doe er het prosciutto vet of de pancetta bij, alsook de wortel, selderij en ui, en laat ongeveer 10 minuten zachtjes bakken.
  3. Voeg het gehakte vlees toe en roer om met een houten lepel om het gehakt in kleinere stukjes te breken.
  4. Laat een 15tal minuten koken tot het vlees bruint.
  5. Voeg de wijn toe en laat enkele minuten borrelen zodat de alcohol vervliegt.
  6. Voeg een klein beetje bouillon toe, zodat het mengsel niet aan de pan gaat plakken.
  7. Roer er de tomatenpuree onder, – indien gewenst de knoflookteentjes –
    en nog enkele eetlepels bouillon.
  8. Laat anderhalf uur sudderen en voeg meer bouillon toe als de saus uitdroogt.
  9. Voeg opnieuw wat bouillon toe totdat de saus de juiste consistentie heeft. Breng op smaak met zout en peper.

Kook de tagliatelle in kokend gezouten water beetgaar (al dente), laat uitlekken en meng onder de spaghetti bolognese saus. Dit recept wordt geserveerd met parmezaanse kaas.

Filed Under: 17 Simpele Pasta Recepten: want 'n bord pasta smaakt altijd!

Reader Interactions

Reacties

  1. Kazonga Wuz Here zegt

    juni 15, 2014 at 12:32 pm

    Een link naar het originele artikel (dus: bronvermelding) is wel zo chique:

    http://www.dailymail.co.uk/femail/food/article-1244297/ANTONIO-CARLUCCIO-The-secret-perfect-Spag-Bol-Dont-let-Brit-cook-it.html

    M.vr. groet ;)

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Zelf pudding maken: Vanillepudding & 7 makkelijke variaties
  • Oerdegelijke koffie zonder tierlantijntjes
  • Zo kook je gevarieerder dan ooit
  • Simpele witloofsoep op grootmoeders wijze: Zacht & vol smaak
  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis
  • Hoe maak je pudding nog lekkerder? – Tip: met limoen of…

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!