Lekker en uiterst makkelijk goulash recept van Piet Huysentruyt uit SOS Piet.
Goulash is zowat het symbool van Hongarije.
Oorspronkelijk een stoofvlees gerecht, waarbij de gelatine in de pezen van het vlees (stoofvlees van de schenkel, schouder of het scheenbeen) de saus deed indikken. Dus niet snel met bloem indiken, zoals in onderstaand recept.
Het serveert heerlijk bij frietjes of bij gekookte pasta.
Een meer waterige versie kan je dan weer als lekkere soep serveren.
In het oorspronkelijke recept gebruikt Piet een stoofpot en een braadpan om eerst het vlees in aan te braden… Voor minder afwas doen we het gewoon in 1 pot.

Goulash Recept à la Piet Huysentruyt
Lekker en uiterst makkelijk goulash recept van Piet Huysentruyt uit SOS Piet.
Ingrediënten
- 1 kg stoofvlees van het rund in blokjes gesneden
- 750 ml rundsbouillon zelf getrokken of met water en bouillonblokjes
- olie om het vlees aan te braden arachide-olie
- 4 eetlepels bloem
- 1 ui grof gesneden
- 2 rode paprika's grof gesneden (Piet gebruikte een groene en een rode)
- 4 to maten grof gesneden
- 2 eetlepels tomatenpuree
- peper en zout
- paprikapoeder
Bereiding
- Neem een stoofpot of hoge braadpan, doe er een flinke scheut olie in en laat goed opwarmen.
- Doe het stoofvlees in de pot en schroei het vlees dicht aan alle kanten, draai het vlees niet te snel om.
- Als het vlees gebruind is, doe je 4 eetlepels bloem bij in pot en roer goed om.
- Blus dan de pot met wat bouillon zodat je een bruine jus bekomt, schraap alle aanbaksels met een houten lepel van de bodem van je pot.
- Voeg de rest van de bouillon bij het vlees totdat het goed onder staat.
- Snijd de groenten grof en doe ze bij het vlees, kruid met zout, peper en goed wat paprika poeder en doe er de 2 eetlepels tomatenpuree bij.
- Breng aan de kook en laat de goulash op een laag vuur zonder deksel (1 uur) sudderen tot het vlees gaar is.
Tips en Weetjes
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!
Dankuwel!
Héérlijk!
Zelf doe ik er ook nog 250 gr champignons en een doosje erwtjes bij.
Als kruiden: paprika poeder en komijn.
Dank voor de tip Iolanda, champignons zijn inderdaad lekkere smaakmakers en erwtjes kan je al eens vervangen door kikkererwten (ook best uit een bokaal) en uiteraard bonen…
Smakelijk!
Heb het al drie keer klaargemaakt, super recept, thx Piet!
Dank voor je reactie Stefan,
3 keer na mekaar? Dan best een supergrote pot aanschaffen want elk stoofvlees smaakt beter devolgende dag :-)
Bedankt Piet, het was supper.
deze recept staat voor het weekend geplant ….mmmm lekker
Al 4 keer gemaakt in Spanje
ben het aan t klaar maken met varkensvlees, smaakt toch reeds als goulash
bedankt piet ,krijg veel volk en dit is vlug klaar in een pan
ik ook! :p
Je had dit beter gisteren gedaan :-) ik zit hier nu met water in mijn mond :-)
straks wat goulash klaarmaken alla piet huysentruyt