Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Goulash Piet Huysentruyt

June 29, 2017 door Ons Kookboek

Lekker en uiterst makkelijk goulash recept van Piet Huysentruyt uit SOS Piet.

Klaar in 90 minuten, 4.5 sterren gebaseerd op 7 recensies.

Goulash is zowat het symbool van Hongarije. Oorspronkelijk een stoofvlees gerecht, waarbij de gelatine in de pezen van het vlees (stoofvlees van de schenkel, schouder of het scheenbeen) de saus deed indikken (geen bloem dus zoals in onderstaand recept). Het serveert heerlijk bij frietjes of bij gekookte pasta. Een meer waterige versie kan je dan weer als lekkere soep serveren.

In het oorspronkelijke recept gebruikt Piet een stoofpot en een braadpan om eerst het vlees in aan te braden: voor minder afwas doen we het gewoon in 1 pot.

SOS Piet goulash ingrediënten

  • Stoofvlees Jeroen Meus

    Voor minder dan 1 € per persoon inclusief ‘t abdijbier: Jeroen Meus’ goedkoop en makkelijk stoofvlees recept met frieten!

    1 kg stoofvlees van het rund, in blokjes gesneden

  • 750 ml rundsbouillon (zelf getrokken of met water en bouillonblokjes)
  • olie om het vlees aan te braden (arachide-olie)
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 ui, grof gesneden
  • 2 rode paprika’s, grof gesneden (Piet gebruikte een groene en een rode)
  • 4 tomaten, grof gesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • peper en zout
  • paprikapoeder

Goulash bereiden

Goulash Piet Huysentruyt

  1. Neem een stoofpot of hoge braadpan, doe er een flinke scheut olie in en laat goed opwarmen.
  2. Doe het stoofvlees in de pot en schroei het vlees dicht aan alle kanten, draai het vlees niet te snel om.
  3. Als het vlees gebruind is, doe je 4 eetlepels bloem bij in pot en roer goed om.
  4. Blus dan de pot met wat bouillon zodat je een bruine jus bekomt, schraap alle aanbaksels met een houten lepel van de bodem van je pot.
  5. Voeg de rest van de bouillon bij het vlees totdat het goed onder staat.
  6. Snijd de groenten grof en doe ze bij het vlees, kruid met zout, peper en goed wat paprika poeder en doe er de 2 eetlepels tomatenpuree bij.
  7. Breng aan de kook en laat de goulash op een laag vuur zonder deksel (1 uur) sudderen tot het vlees gaar is.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Adriaan Pellens says

    January 11, 2020 at 6:25 pm

    Dankuwel!

    Reply
  2. iolanda says

    November 26, 2016 at 8:44 pm

    Héérlijk!
    Zelf doe ik er ook nog 250 gr champignons en een doosje erwtjes bij.
    Als kruiden: paprika poeder en komijn.

    Reply
    • Ons Kookboek says

      November 27, 2016 at 3:02 pm

      Dank voor de tip Iolanda, champignons zijn inderdaad lekkere smaakmakers en erwtjes kan je al eens vervangen door kikkererwten (ook best uit een bokaal) en uiteraard bonen…

      Smakelijk!

      Reply
  3. Stefan Van Moortel says

    November 19, 2016 at 12:56 am

    Heb het al drie keer klaargemaakt, super recept, thx Piet!

    Reply
    • Ons Kookboek says

      November 27, 2016 at 3:03 pm

      Dank voor je reactie Stefan,

      3 keer na mekaar? Dan best een supergrote pot aanschaffen want elk stoofvlees smaakt beter devolgende dag 🙂

      Reply
  4. Carlos Hourez says

    October 16, 2015 at 8:41 am

    Bedankt Piet, het was supper.

    Reply
  5. Patrick Vandeuren says

    May 14, 2015 at 9:16 am

    deze recept staat voor het weekend geplant ….mmmm lekker

    Reply
  6. Karel Fanny Sterckx says

    January 13, 2015 at 9:05 am

    Al 4 keer gemaakt in Spanje

    Reply
  7. Wim Van Wijmeersch says

    October 22, 2014 at 11:53 am

    ben het aan t klaar maken met varkensvlees, smaakt toch reeds als goulash

    Reply
  8. Ann Paenen says

    October 14, 2014 at 12:14 pm

    bedankt piet ,krijg veel volk en dit is vlug klaar in een pan

    Reply
  9. Kolle Vanwolleghem says

    October 28, 2013 at 3:50 pm

    ik ook! :p

    Reply
  10. Devisscher Saskia says

    October 28, 2013 at 2:26 pm

    Je had dit beter gisteren gedaan 🙂 ik zit hier nu met water in mijn mond 🙂

    Reply
  11. Fluppe Dekyvere says

    October 28, 2013 at 2:09 pm

    straks wat goulash klaarmaken alla piet huysentruyt

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Spruitjes koken
  • Pannenkoeken recept met chocolade en banaan
  • Granola Sandra Bekkari
  • Konijn klaarmaken
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Ons Kookboek Recepten Index
  • Broccolisoep Jeroen Meus

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·