• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Goulash Piet Huysentruyt – Echt zalig comfortfood

Lekker en uiterst makkelijk goulash recept: aangepast van Piet Huysentruyt uit SOS Piet.

Onskookboek.be » Vlees Gerechten » Goulash Piet Huysentruyt

13 Reacties

Lekker en uiterst makkelijk goulash recept van Piet Huysentruyt uit SOS Piet.

Goulash is zowat het symbool van Hongarije.

Oorspronkelijk een stoofvlees gerecht, waarbij de gelatine in de pezen van het vlees (stoofvlees van de schenkel, schouder of het scheenbeen) de saus deed indikken. Dus niet snel met bloem indiken, zoals in onderstaand recept.

Het serveert heerlijk bij frietjes of bij gekookte pasta.

Een meer waterige versie kan je dan weer als lekkere soep serveren.

In het oorspronkelijke recept gebruikt Piet een stoofpot en een braadpan om eerst het vlees in aan te braden… Voor minder afwas doen we het gewoon in 1 pot.
Goulash Piet Huysentruyt

Goulash Recept à la Piet Huysentruyt

https://www.onskookboek.be
Lekker en uiterst makkelijk goulash recept van Piet Huysentruyt uit SOS Piet.
4.67 from 3 votes
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 10 minutes mins
Kook Tijd 1 hour hr 15 minutes mins
Totaal 1 hour hr 25 minutes mins
Gerecht Stoofpot
Keuken Hongarije
Servings 4

Ingrediënten

  • 1 kg stoofvlees van het rund in blokjes gesneden
  • 750 ml rundsbouillon zelf getrokken of met water en bouillonblokjes
  • olie om het vlees aan te braden arachide-olie
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 ui grof gesneden
  • 2 rode paprika's grof gesneden (Piet gebruikte een groene en een rode)
  • 4 to maten grof gesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • peper en zout
  • paprikapoeder

Bereiding
 

  • Neem een stoofpot of hoge braadpan, doe er een flinke scheut olie in en laat goed opwarmen.
  • Doe het stoofvlees in de pot en schroei het vlees dicht aan alle kanten, draai het vlees niet te snel om.
  • Als het vlees gebruind is, doe je 4 eetlepels bloem bij in pot en roer goed om.
  • Blus dan de pot met wat bouillon zodat je een bruine jus bekomt, schraap alle aanbaksels met een houten lepel van de bodem van je pot.
  • Voeg de rest van de bouillon bij het vlees totdat het goed onder staat.
  • Snijd de groenten grof en doe ze bij het vlees, kruid met zout, peper en goed wat paprika poeder en doe er de 2 eetlepels tomatenpuree bij.
  • Breng aan de kook en laat de goulash op een laag vuur zonder deksel (1 uur) sudderen tot het vlees gaar is.

Tips en Weetjes

Stoofvlees Jeroen Meus
Voor minder dan 1 € per persoon inclusief 't abdijbier: Jeroen Meus' goedkoop en makkelijk stoofvlees recept met frieten!
Keyword Makkelijke Recepten
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

Filed Under: Vlees Gerechten

Reader Interactions

Reacties

  1. Adriaan Pellens zegt

    januari 11, 2020 at 6:25 pm

    Dankuwel!

    Beantwoorden
  2. iolanda zegt

    november 26, 2016 at 8:44 pm

    Héérlijk!
    Zelf doe ik er ook nog 250 gr champignons en een doosje erwtjes bij.
    Als kruiden: paprika poeder en komijn.

    Beantwoorden
    • Ons Kookboek zegt

      november 27, 2016 at 3:02 pm

      Dank voor de tip Iolanda, champignons zijn inderdaad lekkere smaakmakers en erwtjes kan je al eens vervangen door kikkererwten (ook best uit een bokaal) en uiteraard bonen…

      Smakelijk!

      Beantwoorden
  3. Stefan Van Moortel zegt

    november 19, 2016 at 12:56 am

    Heb het al drie keer klaargemaakt, super recept, thx Piet!

    Beantwoorden
    • Ons Kookboek zegt

      november 27, 2016 at 3:03 pm

      Dank voor je reactie Stefan,

      3 keer na mekaar? Dan best een supergrote pot aanschaffen want elk stoofvlees smaakt beter devolgende dag :-)

      Beantwoorden
  4. Carlos Hourez zegt

    oktober 16, 2015 at 8:41 am

    Bedankt Piet, het was supper.

    Beantwoorden
  5. Patrick Vandeuren zegt

    mei 14, 2015 at 9:16 am

    deze recept staat voor het weekend geplant ….mmmm lekker

    Beantwoorden
  6. Karel Fanny Sterckx zegt

    januari 13, 2015 at 9:05 am

    Al 4 keer gemaakt in Spanje

    Beantwoorden
  7. Wim Van Wijmeersch zegt

    oktober 22, 2014 at 11:53 am

    ben het aan t klaar maken met varkensvlees, smaakt toch reeds als goulash

    Beantwoorden
  8. Ann Paenen zegt

    oktober 14, 2014 at 12:14 pm

    bedankt piet ,krijg veel volk en dit is vlug klaar in een pan

    Beantwoorden
  9. Kolle Vanwolleghem zegt

    oktober 28, 2013 at 3:50 pm

    ik ook! :p

    Beantwoorden
  10. Devisscher Saskia zegt

    oktober 28, 2013 at 2:26 pm

    Je had dit beter gisteren gedaan :-) ik zit hier nu met water in mijn mond :-)

    Beantwoorden
  11. Fluppe Dekyvere zegt

    oktober 28, 2013 at 2:09 pm

    straks wat goulash klaarmaken alla piet huysentruyt

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis
  • Hoe maak je pudding nog lekkerder? – Tip: met limoen of…
  • Je lekkerste chocolade pudding maak je zelf – met chocolade
  • Mexicaanse krabsalade voor op de boterham: lekker!
  • 3x toast avocado met een twist
  • Groene smoothie recepten voor beginners + Tips
  • Je TOP 7 aspergesoep recepten voor 2024! Eenvoudig, klassiek
  • Courgetterolletjes met gehaktballetjes
  • Zo stel je een heerlijk kerstmenu samen
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • 17 recepten om lekkere groentesoep te maken: heb je die met pistou van Jeroen Meus al geproefd?
  • Waarom je zeker eens zelf pasta moet maken
  • 3 lekkere, makkelijke, koude voorgerechten Jeroen Meus
  • Mokka ijs maken zonder ijsmachine: ’n Koud Kunstje!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!