• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus

Maak 't lekkerste en makkelijkste broodje ter wereld: eiersalade geserveerd op knapperig getoast roggebrood. Met tip om zo goedkoop mogelijk eieren te koken...

Onskookboek.be » Salade » Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus

1 Reactie

Maak het lekkerste en makkelijkste broodje ter wereld: eiersalade geserveerd op knapperig getoast roggebrood: met tip om zo goedkoop mogelijk eieren te koken.

Dit recept is voor 1 sandwich met ei. Voor meerdere broodjes, het recept gewoon vermenigvuldigen met het aantal broodjes je wil vullen. Voeg mayonaise toe naar smaak of doe half-half: mayonaise/yoghurt.

Eiersalade

Inhoud

  • 1 Eiersalade recepten van Jeroen Meus
  • 2 Hoe goedkoop hardgekookte eieren maken
  • 3 Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
    • 3.1 Ingrediënten
    • 3.2 Bereiding 

Eiersalade recepten van Jeroen Meus

Eiersalade Sandra Bekkari
TOPPER! Lekkere lunch met liefde gemaakt: dat is wat deze makkelijk te maken eiersalade belooft. Makkelijk op voorhand klaar te maken en oh zo lekker op de boterham.

Op Dagelijkse Kost vinden we 2 eiersalade recepten van Jeroen Meus. Vermits het recept zo gemakkelijk is, moet Jeroen er flink wat extra’s bij verzinnen, om zijn kookprogramma volledig vol te krijgen. De lekkerste tip is de gekende combinatie spek met eieren. Jeroen gaat spek bakken in de oven, waarbovenop dan de eiersalade geserveerd wordt.

Een minpuntje… Jeroen maakt zijn mayonaise lekker fris vers met limoen. Dat is top!  Maar hij brengt de salade verder op smaak met de industriële azijn van de Blauwe Hand.

Over smaken valt uiteraard niet te twisten… Of hij moet misschien de sponsor in beeld brengen. Maar De Blauwe Hand vervang je makkelijk en lekkerder met bijvoorbeeld een balsamico azijn of rijstazijn…

Hoe goedkoop hardgekookte eieren maken

Om op energievriendelijke wijze hardgekookte eieren te koken, doet u de eieren in koud water met wat zout en azijn (zodat het ei niet uitloopt moest het toch nog breken). Zorg ervoor dat de eieren 5 cm onder water staan. Doe een deksel op de pot en breng aan de kook.

Draai het vuur uit en wacht 12 minuten. iet het warme water weg, vul de pot met koud water en laat nog enkele minuten rusten vooraleer het ei te pellen.

 

Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus

https://www.onskookboek.be
Maak 't lekkerste en makkelijkste broodje ter wereld: eiersalade geserveerd op knapperig getoast roggebrood. Met tip om zo goedkoop mogelijk eieren te koken...
2.34 from 3 votes
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 5 minutes mins
Kook Tijd 10 minutes mins
Totaal 15 minutes mins
Gerecht Salade
Keuken Klassiek
Servings 1

Ingrediënten

  • 1 groot hardgekookt biologisch geteeld ei: natuurlijk gepeld en fijngehakt
  • 1 to t 2 eetlepels mayonaise naar smaak
  • 2 eetlepels gehakte selder
  • 1 eetlepel gehakte bieslook of ui
  • een snuifje kerriepoeder naar smaak
  • zout en peper naar smaak
  • 1 of 2 grote slabaadjes goed uitgelekt, zodat het brood knapperig blijft (of schijfjes komkommer dun gesneden: zowel sla als komkommer voor de extra beet)
  • 2 sneetjes donker roggebrood geroosterd

Bereiding
 

  • Maak hardgekookte eieren.
  • Plet het gepelde en in stukjes gesneden ei fijn met een vork.
  • Meng het ei met de mayonaise, selder en ui.
  • Strooi er wat peper, zout en kerriepoeder over, roer alles door elkaar met een lepel, proef en breng verder op smaak indien nodig.
  • Toost de 2 sneden roggebrood.
  • Serveer voorbeeld: Leg een blad sla op de onderste snede. Vul met de eiersalade. Leg de andere snede brood erboven op (of een extra blad sla vooraleer de bovenste snede toe te voegen).
Keyword Eieren, Makkelijke Recepten
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

Filed Under: 21 Lekkerste Salades

Reader Interactions

Reacties

  1. Marc van nueten zegt

    augustus 7, 2023 at 4:12 am

    Ik heb dit gemaakt met een paar blaadjes lavas en platte peterselie en een paar kleine blaadjes basilicum . Geen selder gebruik, kei lekker bij mij !

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Zelf pudding maken: Vanillepudding & 7 makkelijke variaties
  • Oerdegelijke koffie zonder tierlantijntjes
  • Zo kook je gevarieerder dan ooit
  • Simpele witloofsoep op grootmoeders wijze: Zacht & vol smaak
  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis
  • Hoe maak je pudding nog lekkerder? – Tip: met limoen of…

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!