Maak het lekkerste en makkelijkste broodje ter wereld: eiersalade geserveerd op knapperig getoast roggebrood: met tip om zo goedkoop mogelijk eieren te koken.
Dit recept is voor 1 sandwich met ei. Voor meerdere broodjes, het recept gewoon vermenigvuldigen met het aantal broodjes je wil vullen. Voeg mayonaise toe naar smaak of doe half-half: mayonaise/yoghurt.
Inhoud
Eiersalade recepten van Jeroen Meus
Op Dagelijkse Kost vinden we 2 eiersalade recepten van Jeroen Meus. Vermits het recept zo gemakkelijk is, moet Jeroen er flink wat extra’s bij verzinnen, om zijn kookprogramma volledig vol te krijgen. De lekkerste tip is de gekende combinatie spek met eieren. Jeroen gaat spek bakken in de oven, waarbovenop dan de eiersalade geserveerd wordt.
Een minpuntje… Jeroen maakt zijn mayonaise lekker fris vers met limoen. Dat is top! Maar hij brengt de salade verder op smaak met de industriële azijn van de Blauwe Hand.
Over smaken valt uiteraard niet te twisten… Of hij moet misschien de sponsor in beeld brengen. Maar De Blauwe Hand vervang je makkelijk en lekkerder met bijvoorbeeld een balsamico azijn of rijstazijn…
Hoe goedkoop hardgekookte eieren maken
Om op energievriendelijke wijze hardgekookte eieren te koken, doet u de eieren in koud water met wat zout en azijn (zodat het ei niet uitloopt moest het toch nog breken). Zorg ervoor dat de eieren 5 cm onder water staan. Doe een deksel op de pot en breng aan de kook.
Draai het vuur uit en wacht 12 minuten. iet het warme water weg, vul de pot met koud water en laat nog enkele minuten rusten vooraleer het ei te pellen.
Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
Ingrediënten
- 1 groot hardgekookt biologisch geteeld ei: natuurlijk gepeld en fijngehakt
- 1 to t 2 eetlepels mayonaise naar smaak
- 2 eetlepels gehakte selder
- 1 eetlepel gehakte bieslook of ui
- een snuifje kerriepoeder naar smaak
- zout en peper naar smaak
- 1 of 2 grote slabaadjes goed uitgelekt, zodat het brood knapperig blijft (of schijfjes komkommer dun gesneden: zowel sla als komkommer voor de extra beet)
- 2 sneetjes donker roggebrood geroosterd
Bereiding
- Maak hardgekookte eieren.
- Plet het gepelde en in stukjes gesneden ei fijn met een vork.
- Meng het ei met de mayonaise, selder en ui.
- Strooi er wat peper, zout en kerriepoeder over, roer alles door elkaar met een lepel, proef en breng verder op smaak indien nodig.
- Toost de 2 sneden roggebrood.
- Serveer voorbeeld: Leg een blad sla op de onderste snede. Vul met de eiersalade. Leg de andere snede brood erboven op (of een extra blad sla vooraleer de bovenste snede toe te voegen).
Marc van nueten zegt
Ik heb dit gemaakt met een paar blaadjes lavas en platte peterselie en een paar kleine blaadjes basilicum . Geen selder gebruik, kei lekker bij mij !