Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Eiersalade

November 19, 2013 door Ons Kookboek

Maak het lekkerste en makkelijkste broodje ter wereld: eiersalade geserveerd op knapperig getoast roggebrood: met tip om zo goedkoop mogelijk eieren te koken.

Dit recept is voor 1 sandwich met ei. Voor meerdere broodjes, het recept gewoon vermenigvuldigen met het aantal broodjes je wil vullen. Voeg mayonaise toe naar smaak of doe half-half: mayonaise/yoghurt.

Eiersalade recept

  • Eiersalade Sandra Bekkari

    TOPPER! Lekkere lunch met liefde gemaakt: dat is wat deze makkelijk te maken eiersalade belooft. Makkelijk op voorhand klaar te maken en oh zo lekker op de boterham.

    1 groot hardgekookt, biologisch geteeld ei: natuurlijk gepeld en fijngehakt
  • 1 tot 2 eetlepels mayonaise naar smaak
  • 2 eetlepels gehakte selder
  • 1 eetlepel gehakte bieslook of ui
  • een snuifje kerriepoeder naar smaak
  • zout en peper naar smaak
  • 1 of 2 grote slabaadjes, goed uitgelekt, zodat het brood knapperig blijft (of schijfjes komkommer dun gesneden: zowel sla als komkommer voor de extra beet)
  • 2 sneetjes donker roggebrood, geroosterd

Eiersalade maken

Eiersalade

Om op energievriendelijke wijze hardgekookte eieren te koken, doet u de eieren in koud water met wat zout en azijn (zodat het ei niet uitloopt moest het toch nog breken). Zorg ervoor dat de eieren 5 cm onder water staan. Doe een deksel op de pot en breng aan de kook.

Draai het vuur uit en wacht 12 minuten. iet het warme water weg, vul de pot met koud water en laat nog enkele minuten rusten vooraleer het ei te pellen.

  1. Plet het gepelde en in stukjes gesneden ei fijn met een vork.
  2. Meng het ei met de mayonaise, selder en ui.
  3. Strooi er wat peper, zout en kerriepoeder over, roer alles door elkaar met een lepel, proef en breng verder op smaak indien nodig.
  4. Toost de 2 sneden roggebrood.

Serveer voorbeeld: leg een blad sla op de onderste snede, vul met de eiersalade en leg de andere snede brood erboven op (of een extra blad sla vooraleer de bovenste snede toe te voegen).

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Konijn klaarmaken
  • Spruitjes koken
  • Witloof stoven
  • Speculaas cookies
  • Ontbijt Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer