Lekkere lunch met liefde gemaakt: dat is wat deze makkelijk te maken eiersalade belooft. Makkelijk op voorhand klaar te maken en oh zo lekker op de boterham.
Je kan deze eiersalade ook makkelijk een drietal dagen bewaren in de ijskast, maar waarom zou je zolang wachten om ervan te genieten?
Deze eiersalade maakt Sandra niet met mayonaise, maar met olijfolie en yoghurt. Wij kiezen voor Griekse yoghurt wegens hoe vetter de yoghurt, hoe beter de smaak. Toch ook is proeven hier belangrijk: de ene yoghurt smaakt veel zuurder dan de andere, dus kies wat het best in je smaak valt.
Wie is Sandra Bekkari?

Sandra Bekkari is de nieuwste keukenprinses op VTM. Ze vervangt De Keuken van Sofie (Dumont) is dus al een sinds het nieuwe schooljaar vervangen met De Open Keuken van Sandra Bekkari.
Deze keer geen echte chef zoals Piet Huysentruyt of Sofie Dumont, wel een diëtiste die daad bij woord voert en er best slank uitziet. Ze boekt flink wat populariteit via haar kookboeken “Nooit meer diëten” en heeft haar eigen “dieet” “uitgevonden”. Nu ja: het is zoals ze zelf zegt:
- geen dieet en
- eigenlijk ook niets nieuws, dus niet echt uitgevonden.

Wat is het dan wel?
Denk Pascale Naessens en wel: dat is ongeveer wat het is:
- zorg ervoor dat je net zoals Pascale Naessens puur geniet van je eten en
- eet vooral meer groeten… Veel meer groenten.

Sandra’s “SANA” bord – een volledige, gezonde maaltijd dus – bestaat voor 1/3de uit groenten. Of anders gezegd: neem een klassiek gerecht en voeg er indien nodig meer groenten aan toe, dat is zowat wat Sandra doet. Bijvoorbeeld:
- een traditionele saus zal ze vervangen door gepureerde groenten.
- In dit eiersalade recept vervangt ze de klassieke mayonaise met yoghurt en olijfolie.
… Sandra gaat dus niet opnieuw het wiel uitvinden, wat ze ook zonder meer toegeeft. Eet gewoon veel meer groenten is Sandra’s hoofdboodschap en maak het je zo makkelijk mogelijk in de keuken met Sandra’s tips (en oven en blender).
Waar Pascale Naessens en Sandra Bekkari van elkaar verschillen is de gerechten die ze voorschotelen. Pascale zal consequent de combinatie eiwitten en groenten voorschotelen: dus geen brood, geen aardappels, geen rijst en geen pasta. Sandra daarentegen vindt dat een zittend persoon geen extra koolhydraten hoeft, maar zal toch dikwijls koolhydraten mee serveren, zoals in dit curry rijst recept of zoals onderstaande eiersalade op een boterham te serveren. Een boterham van speltbrood weliswaar: duidelijk gezonder dan een wit “sponsbrood” uit de supermarkt, maar toch nog steeds brood.

Wie dus snel resultaat wil zien en kilo’s wil verliezen, die raden we het dieet van Pascale Naessens aan, wie geleidelijker brood, rijst en pasta wil afbouwen en dus ook trager gewicht wil verliezen, die zal dus zijn gading vinden in de recepten van Sandra Bekkari.
Wie de video’s wil bekijken waar beide dames volgens de sensatiebladen elkaar bijna in de haren vlogen: die leest hier verder.
Smakelijk!

(H)Eerlijke eiersalade van Sandra Bekkari: Mmmakkelijk en lekker!
Ingrediënten
- 6 eieren
- verse tuinkruiden: Sandra kiest voor bieslook en verse peterselie blaadjes + wat wij extra lekker vinden: wat fijngesneden selder
- 16 kerstomaatjes of 2 rijpe tomaten
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel extra virgin olijfolie
- vers gemalen peper van de molen
- rotszout
- een snuifje kurkuma Sandra's recept of kerriepoeder
- enkele blaadjes veldsalade
- serveer op volkoren speltbrood
Bereiding
- Kook de eieren 10 minuten in kokend water.
- Hak ondertussen de verse tuinkruiden fijn en wie selder gebruikt: die snijd deze superklein. Wie alles door elkaar wil mengen zoals Sandra dat doet, die haalt de zaadjes met het vocht uit de kerstomaten. Wie minder
- snijwerk wil, die snijd de tomaten gewoon in schijven zonder de zaadjes te verwijderen: dus minder werk en niets gaat verloren.
- Spoel de eieren onder koud water en pel. Doe ze in een grote slakom en plet met een vork.
- Voeg er de versgehakte tuinkruiden bij, de Griekse yoghurt en een eetlepel olijfolie en roer door elkaar.
- Kruid met peper, rotszout en een snuifje kurkuma, voeg indien gewenst de kerstomaatjes en selder toe en meng door elkaar.
- Serveer met wat sla (en wie koos voor grote tomaten: met schijfjes tomaat) op een snede liefst met zuurdesem echt artisanaal gebakken volkorenbrood... Lekker!!!
Een reactie achterlaten