Wist je dat jij makkelijk zelf een lekker kalfsgebraad zal klaarmaken: simpel in een braadpan?
Met een heerlijke saus: oh zo lekker geserveerd met kroketten…
Zeer makkelijk recept met een minimum aan ingrediënten en werk… Zodat je goedkoop en zonder veel afwas een lekker stuk kalfsvlees met saus zal serveren.
Simpelweg terug naar de basis:
Lekker makkelijk recept om hertengebraad te maken met extra tips om hert mals en sappig te bereiden. het vlees kruiden,
- bruinen,
- wat extra vocht in de braadpan,
- deksel op de pan en
- gaar stoven.
Het kookvocht wordt dan apart ingekookt tot een lekkere saus en geserveerd over het vlees.
Smakelijk!

Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken - Met lekkere saus!
Wist je dat jij makkelijk zelf een lekker kalfsgebraad zal klaarmaken: simpel in een braadpan? Met een heerlijke saus: oh zo lekker geserveerd met kroketten...
Ingrediënten
- 1 kalfsgebraad van ongeveer 1500 gram
- 50 gram hoeve boter
- peper en zout
- 2 bosjes pijpajuin of lente-uitjes
- 300 ml droge witte wijn
- een beetje water indien gewenst
- 3 eetlepels mosterd
Bereiding
- De hoeveboter in een diepe braadpan laten smelten, kruid het vlees met peper en zout en laat het gebraad aan alle kanten bruinen bakken: dit zal een 15 tal minuten duren.
- Giet de witte wijn naast het vlees (eventueel nog een extra beetje water), zet een deksel op de pot en laat een 40tal minuten stoven.
- Voeg dan de gekuiste uitjes toe en laat een 30tal minuten verder braden.
- Neem de pot van het vuur, giet het braadvocht in een brede pan en houdt het vlees warm in de andere pot.
- Voeg bij het braadvocht in de brede pan de mosterd toe, roer goed om, zet op een laag vuur en laat een 10tal minuten inkoken.
- Zeef de saus, voeg terug toe bij de uitjes en het kalfsgebraad, warm enkele minuten op en serveer.
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!
Een reactie achterlaten