• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Uiensoep SOS Piet

2 makkelijke en lekkere uiensoep recepten van Piet Huysentruyt uit SOS Piet, zonder de PH potjes maar wel met ingrediënten die ook jij nu in je keuken hebt.

Onskookboek.be » Soep » Uiensoep SOS Piet

Laat een Reactie achter

2 makkelijke en lekkere uiensoep recepten van Piet Huysentruyt uit SOS Piet, zonder de PH potjes maar wel met ingrediënten die ook jij nu in je keuken hebt.

Piet werkt voor een commerciële zender en slaagt er in om 4 producten te promoten in deze soep: 2 van zijn kruidenpotjes, de typische Alpro voor bakken en braden en natuurlijk maakt hij bouillon op basis van zijn eigen instant potjes. Grappig genoeg hoef je er alleen nog ajuin aan toe te voegen, en je ajuinsoep is klaar…

Je zou haast vergeten dat het hoofdingrediënt van uiensoep wel degelijk de uien zijn en niet de reclame-ingrediënten. Voor een lekker resultaat gebruik je liefst een mengeling van verschillende uiensoorten (maak bijvoorbeeld zelf een groentenbouillon met veel ui, sjalot, look en prei) en hoe langer je de uien in een pan laat stoven op een zeer laag vuurtje, hoe lekkerder je soep.

Tenslotte is uiensoep klassiek een Frans recept, dus de extra PH kruiden maken niet echt onderdeel uit van het klassieke Frans basisrecept. Gebruik wat je in je keuken kan vinden op basis van volgende weetjes:

  • de spaghettimix bestaat uit basilicum, poeder van tomaten, cayenne- en zwarte peper, mierikswortel en zeste van citroen. Al deze smaken kan je reeds verwerken in je groentenbouillon waar je tomaat, geraspte citroen, mierikswortel, en pepers kan aan toevoegen
  • Piet’s cajunkruiden bestaan ondertussen niet meer, maar was een mengeling van pikante (peper) kruiden, dus opnieuw te vervangen met cayennepeper

Recept uiensoep uit De Perfecte Keuken

  • PH Spaghetti- of Cajunkruiden
  • 3 liters kippenbouillon (snel gemaakt met water en PH kippenbouillon of vervang met kippeblokjes van een ander merk of trek je eigen bouillon van kip) Vervang de kruiden en de bouillon met zelfgemaakte, goed gekruide groentenbouillon: groentenbouillon moet minder dan 1 uur trekken, dus best snel klaar)
  • 12 uien
  • boter of olie om te bakken
  • sneedjes stokbrood met flink wat geraspte kaas

Uiensoep klaarmaken:

  1. Uien schillen en fijn snijden.
  2. Boter in een pan laten bruinen of olie verwarmen in een pan en hierin de uien bruin bakken.
  3. Blussen met wat (kippen)bouillon, maak alle aanbaksels los en voeg dan de rest van de bouillon toe.
  4. Kruid de soep naar smaak en laat 45 minuten koken.
  5. Serveer de uiensoep met geroosterde sneden stokbrood waar je flink wat geraspte kaas oplegt alvorens te roosteren onder de gril van de oven (deur open laten zodat de gril aanblijft en blijf bij de oven zodat het brood niet zwart verbrand, het kan snel gaan!)

Uiensoep recept uit SOS Piet

Uiensoep SOS Piet

Piet maakt hier soep in een kleinere pot met in verhouding meer ajuinen en minder bouillon, als we vergelijken met bovenstaand recept:

  • 1 liter bouillon (Piet gebruikt water + zijn merk kippenbouillon, wij raden ten sterkste aan zelf een bouillon te trekken, ondertussen kan je de uien zeer lang laten stoven op een zeer laag vuurtje)
  • 5 grote uien
  • hoeveboter
  • peper en zout naar smaak
  • kruiden: laurier, tijm en PH Italian Mix
  • toast met kaas: voor zij die geen oven of gril hebben, kan je het brood toasten in de broodtoaster of met een beetje olie bakken in een Tefalpan. Smeer er dan wat kruidenkaas met knoflook op, en serveer bovenop de soep

Hoe uiensoep klaarmaken:

  1. Smelt de hoeveboter in een grote stoofpot met dikke bodem, snijd ondertussen de uien in ringen en laat ze op een laag vuur langzaam maar zeker karameliseren.
  2. Blus de ajuinen met de bouillon, schraap eventuele aanbaksels los, kruid, breng aan de kook en laat een half uurtje verder pruttelen. (voor een dikkere soep met meer smaak, laat je het deksel van de pot).
  3. Piet legt dan zijn sneden brood met kaas onder een gril totdat de kaas begint op te borrelen en serveert bovenop zijn uiensoep. Wij serveren er nog een glaasje rode wijn bij.

Filed Under: 127 lekkere soep recepten!

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Oerdegelijke koffie zonder tierlantijntjes
  • Zo kook je gevarieerder dan ooit
  • Simpele witloofsoep op grootmoeders wijze: Zacht & vol smaak
  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis
  • Hoe maak je pudding nog lekkerder? – Tip: met limoen of…
  • Je lekkerste chocolade pudding maak je zelf – met chocolade
  • Mexicaanse krabsalade voor op de boterham: lekker!
  • 3x toast avocado met een twist
  • Groene smoothie recepten voor beginners + Tips
  • Je TOP 7 aspergesoep recepten voor 2024! Eenvoudig, klassiek
  • Courgetterolletjes met gehaktballetjes
  • Zo stel je een heerlijk kerstmenu samen
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • 17 recepten om lekkere groentesoep te maken: heb je die met pistou van Jeroen Meus al geproefd?

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!