Makkelijk recept om lekkere gluhwein te maken zodat je niet naar een Duitse kerstmarkt moet en toch in 30 minuten kan genieten van een heerlijk hartverwarmend warm wijntje.
Zalige kerst, prettige feestdagen en gebruik wat meer de telefoon en/of het internet dit jaar, om met iedereen contact te houden!
Gluhwein is Duits en vertaalt letterlijk naar gloeiende wijn.
Het is een op Duitse kerstmarkten ontzettend populaire drank: een goedkope maar daarom niet minder lekkere Duitse of Franse wijn wordt verwarmd met kaneel en andere kruiden. Omdat tijdens het verwarmen wat alcohol verdampt, wordt soms een extra scheutje sterke drank toegevoegd.
Recept voor 1 fles, klaar in 30 minuten, gepost door Eli Poppe.
Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
Ingrediënten
- 1 citroen onbehandeld
- 1 sinaasappel onbehandeld
- 1 fles 750 ml rode wijn (een zachte en vooral goedkope Cotes Du Rhone volstaat)
- 250 ml water
- 75 gram bruine niet geraffineerde, suiker
- 2 kaneelstokjes
- 10 kruidnagels
- 1 klein glaasje Cognac of Brandy naar smaak in hoeveelheid
- honing indien mogelijk acacia honing met een beetje vanille
Bereiding
- Snijd de citroen en de sinaasappel in kleine schijfjes.
- Doe de fruitschijfjes in een diepe pan met de wijn, het water, de kruidnagels, de kaneelstokjes en de suiker. Verwarm zachtjes tot het kookt.
- Doe de pan van het vuur en laat alles 10 minuten trekken.
- Voeg dan de Cognac of Brandy toe en laat nog 5 minuten verder trekken.
- Giet alles zachtjes door een fijne zeef en serveer de Gluhwein in kopjes of glazen met een theelepel honing
Een reactie achterlaten