• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken

Geniet van zeer lekkere zelf gebakken appelcake met dit makkelijk recept. Een appelcake die altijd lukt en ieder kan bakken: ook als je nooit hebt leren koken.

Onskookboek.be » Taart Recepten » Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken

2 Reacties

Geniet van zeer lekkere zelf gebakken appelcake met dit makkelijk recept… Een appelcake die altijd lukt en ieder kan bakken: ook als je nooit hebt leren koken.

We maken eigenlijk snel een pannenkoekenbeslag dat te dik is om er makkelijk pannenkoeken van te bakken. Het is de bedoeling een dik beslag te maken dat stevig genoeg is om de appels te dragen.

Voor extra tips: bekijk ook de 4 bonus recepten onderaan!

recept appelcake

Inhoud

  • 1 Topklassieker! Recept voor Appelcake: dat ieder kan bakken
    • 1.1 Ingrediënten
    • 1.2 Bereiding 
  • 2 Bonus: 4 Beproefde Appelcake Recepten – 2 op Grootmoeders wijze

 

Topklassieker! Recept voor Appelcake: dat ieder kan bakken

https://www.onskookboek.be
Geniet van zeer lekkere zelf gebakken appelcake met dit makkelijk recept. Een appelcake die altijd lukt en ieder kan bakken: ook als je nooit hebt leren koken.
4.64 from 22 votes
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 1 hour hr 15 minutes mins
Kook Tijd 45 minutes mins
Totaal 2 hours hrs
Gerecht Gebak
Keuken Klassiek
Servings 4

Ingrediënten

Voorbereiden appels:

  • 2 to t 4 appels bijvoorbeeld Granny Smith Jonathan, Jonagold, Pippin
  • 60 gram kristalsuiker
  • sap van 1 organisch geteelde citroen

Ingrediënten voor het cakebeslag:

  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 125 gram ongezouten hoeveboter op kamertemperatuur
  • 175 gram kristalsuiker
  • ½ theelepel zout
  • 3 biologische eieren
  • 2 theelepels vanille extract of zaadjes van 1 vanille stokje
  • fijn geraspte schil van ¼ organisch geteelde citroen
  • 150 to t 180ml volle melk
  • wat boter en wat bloem voor het invetten van de springvorm

Bereiding
 

  • Oven voorverwarmen op 190 graden.
  • Schil de appels, snijd in 4 en verwijder het klokhuis.
  • Snijdt de appel in dunne "halve maan" schijfjes en besprenkel onmiddellijk met het citroensap zodat de appels niet bruin worden (niet gaan oxideren).
  • Voeg 60 gram suiker toe, roer zeer goed door mekaar, dek af en zet minimum 1 uur weg in de ijskast.
  • Vet een 25cm springvorm in met boter en strooi er dan bloem over: bloem die niet aan de boter blijft plakken schud je weer uit de vorm.
  • Begin aan het cakebeslag: meng de bloem met het bakpoeder en zift.
  • Met de kloppers van de mixer, meng de boter, suiker, zout, vanille en schil van onbespoten citroen.
  • Voeg de eieren toe en klop onder elkaar.
  • Voeg de bloem toe en 120ml melk. Klop tot een glad maar stevig deeg en voeg alleen indien nodig meer melk toe.
  • Giet het deeg in de springvorm.
  • Duw de appelschijfjes in het deeg.
  • Bak in de oven voor 45 tot 60 minuten.
  • Laat appelcake afkoelen en verwijder de springvorm.
Keyword Appels, Makkelijke Recepten
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

Bonus: 4 Beproefde Appelcake Recepten – 2 op Grootmoeders wijze

  • Hoe maakt grootmoeder het appelcake recept van de Boerinnenbond uit Ons Kookboek?
  • 4x Makkelijke Appelcake Maken met Jeroen Meus + Vruchtencake recept dat altijd
    lukt
  • 2 appelcake recepten van Piet Huysentruyt uit SOS Piet: met en zonder eieren…
  • Oma’s Breugelcake: een ouderwetse appelcake uit Het Bakboek van het KVLV (‘KVLV’ was in de volksmond gekend als ‘Boerinnenbond’, maar noemt nu alweer ‘Ferm’)

Filed Under: Taart Recepten

Reader Interactions

Reacties

  1. Greet zegt

    mei 23, 2019 at 11:05 pm

    5 stars
    Ik gebruikte ook speltbloem en natriumbicarbonaat

    Beantwoorden
  2. Greet zegt

    mei 23, 2019 at 11:03 pm

    5 stars
    Goed gelukt. Ik maakte de cake met 120 a 150 ml halfvolle melk en 3 koffielepels Griekse yoghurt . Lekker luchtige cake in ronde cakevorm 17 cm.

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Zelf pudding maken: Vanillepudding & 7 makkelijke variaties
  • Oerdegelijke koffie zonder tierlantijntjes
  • Zo kook je gevarieerder dan ooit
  • Simpele witloofsoep op grootmoeders wijze: Zacht & vol smaak
  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis
  • Hoe maak je pudding nog lekkerder? – Tip: met limoen of…

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!