• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Appeltaart op grootmoeders wijze: lekker en klassiek!

De lekkerste appeltaart die je ooit zal proeven, maak je op grootmoeders wijze. Met hazelnoten 'uit de hof'. Tijdens 't bakken in de oven zal je al watertanden.

Onskookboek.be » Allerhande recepten » Appeltaart op grootmoeders wijze: lekker en klassiek!

4 Reacties

De lekkerste appeltaart die je ooit zal proeven, maak je op grootmoeders wijze.

Met hazelnoten ‘uit den hof’…

Tijdens ‘t bakken in de oven zal je al watertanden.

Appeltaart

Inhoud

  • 1 Tips en Weetjes
  • 2 Appeltaart op grootmoeders wijze: lekker en klassiek!
    • 2.1 Ingrediënten
    • 2.2 Bereiding 

Tips en Weetjes

Werken met kruimeldeeg heeft zo zijn voor en nadelen.

Kruimels – het woord zegt het zelf – wijzen erop dat:

  • het deeg niet goed aan elkaar hangt,
  • makkelijk breekt en
  • moeilijk uitrolt (dit deeg laat je om makkelijkst te werken wat rusten in de koelkast: zodat het makkelijker uitrolt). Maar…

Voordeel van kruimeldeeg is:

  • dat dit deeg zeer snel en makkelijk te maken is en
  • je ermee kan "boetseren"… Je kan het deeg als het ware met je handen in een deegvorm duwen, zo dik of zo dun je maar wilt. Gaatjes in het deeg "plak je dicht" door er wat meer deeg in te duwen.

 

Appeltaart op grootmoeders wijze: lekker en klassiek!

https://www.onskookboek.be
De lekkerste appeltaart die je ooit zal proeven, maak je op grootmoeders wijze. Met hazelnoten 'uit de hof'. Tijdens 't bakken in de oven zal je al watertanden.
5 from 1 vote
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 30 mins
Kook Tijd 45 mins
Totaal 1 hr 15 mins
Gerecht Gebak
Keuken Klassiek
Servings 4

Ingrediënten

Voor de appels:

  • 6 mooie appels Boskoop
  • 20 gram gesmolten boter
  • poedersuiker
  • kaneel
  • kristalsuiker

Notenroom:

  • 60 gram hazelnotenpoeder of zelf gemalen in een koffiemolen of blender (vervang met amandelpoeder indien geen hazelnoten bij de hand)
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 60 gram poedersuiker
  • 60 gram boter
  • 1 ei

Voor het deeg:

  • Een pak kruimeldeeg uit de winkel of zelf klaargemaakt met maak minstens 1/4de meer als je een deksel op je taart wil:
  • 6 eetlepels bloem
  • 6 eetlepels warm water
  • 3/4 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 snuifje zout

Bereiding
 

  • Als je het deeg niet kant en klaar hebt gekocht maak je het als volgt makkelijk zelf: giet de bloem, het zout, het water en de olie in een kom en meng voorzichtig met uw vingers of met een lepel.
  • Oven voorverwarmen op 175°C.
  • Klop de boter met de poedersuiker, vanillesuiker en het ei tot een gladde room.
  • Appelen: Snijd de appels in vier, ontpit en snijd dan in dunne plakjes.
  • Boter en bloem een taartvorm van ongeveer 30 cm in of nog makkelijker: leg een groot stuk bakpapier in de taartvorm.
  • Spreid het deeg in de taartvorm en prik het deeg met een vork. Kruimeldeeg rolt slecht uit maar is makkelijk met de hand op de juiste plaats gedrukt in de vorm.
  • Bestrooi het deeg met kaneel en kristalsuiker.
  • Spreid de boterroom homogeen over de bodem van het deeg.
  • Leg de schijfjes appel op de room en maak een zonnefiguur.
  • Bestrijk met gesmolten boter en strooi er opnieuw wat poedersuiker over.
  • Dek eventueel toe als je nog deeg over hebt: maak dunne plakjes deeg en plak ze bovenop de appels. Doe dit zo goed en zo kwaad dat gaat, tijdens het bakken gaat alles er toch nog beter uitzien.
  • Bak de appeltaart voor een 45 tal minuten op 175°C.
  • Serveer het appelgebak warm, indien mogelijk met vanille-ijs of roomijs met kaneel.
Keyword Appels, Oma
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

Filed Under: Allerhande recepten, Taart Recepten

Reader Interactions

Reacties

  1. Lieve zegt

    november 29, 2019 at 3:14 pm

    Geachte, waar vind ik de recepten van Countrylife??
    Mvg Lieve

    Beantwoorden
    • Ons Kookboek zegt

      november 29, 2019 at 8:57 pm

       Bedoel je deze Lieve?

      Beantwoorden
  2. Hanne De Ridder zegt

    augustus 15, 2015 at 10:28 am

    Dit deeg is absoluut geen kruimeldeeg, eerder een veel te nat pizzadeeg.

    Beantwoorden
  3. Broux Jacqueline zegt

    april 6, 2015 at 10:46 am

    boterroom

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken
  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!