• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Artisjok bereiden

Makkelijk recept om artisjok te bereiden met zeer weinig ingrediënten zodat je goedkoop zal genieten van lekkere artisjokbodems.

U bent hier: OnsKookboek.be>>recepten>>Artisjok bereiden

Laat een Reactie achter

Makkelijk recept om artisjok te bereiden met zeer weinig ingrediënten zodat je goedkoop zal genieten van lekkere, verse artisjokbodems.

Je serveert dit gerecht door de artisjokblaadjes te openen in de vorm van een margriet.

Artisjokken vormen een delicatesse uit de Franse keuken. Het hooi waarvan sprake in dit recept is het vezelachtige gedeelte in het midden van de kransblaadjes. Dit hooi is niet eetbaar en dien je dan ook te verwijderen. Ook de bladpunten zijn niet eetbaar.

Artisjok recept

  • 4 artisjokken
  • water en zout
  • enkele druppels citroensap
  • 6 biologische eieren
  • peper en zout
  • een scheutje verse room
  • enkele verse dragonblaadjes

Hoe artisjok klaarmaken

  1. Kook de artisjokken in licht gezouten water waaraan je eerst een paar druppels citroensap aan toevoegt. Laat een kwartier tot een half uur koken: totdat de blaadjes gemakkelijk loslaten.
  2. Laat de artisjokken uitlekken.
  3. Leg op elk bord 1 artisjok, open de blaadjes zoals een margriet en verwijder het hooi in’t midden met een korte ruk.
  4. Klop de eieren los en gaar ze in een warm waterbad zodat ze smeuïg blijven en niet te gaar bakken. Voeg er naar smaak wat peper en zout, room en dragonblaadjes bij.
  5. Leg wat roerei in ’t midden van elke artisjokken en serveer.

Filed Under: Allerhande recepten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!
  • Rendiergebraad op Ardeense Wijze – Eens iets anders!
  • 5x kotelet bakken: in de oven, Jeroen Meus, marineren of…

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • Pasta recepten
  • Salade
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Kip
  • Koekjes
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download ons Paleo Recepten Kookboek
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!