Makkelijk recept om artisjok te bereiden met zeer weinig ingrediënten zodat je goedkoop zal genieten van lekkere, verse artisjokbodems.
Je serveert dit gerecht door de artisjokblaadjes te openen in de vorm van een margriet.
Artisjokken vormen een delicatesse uit de Franse keuken. Het hooi waarvan sprake in dit recept is het vezelachtige gedeelte in het midden van de kransblaadjes. Dit hooi is niet eetbaar en dien je dan ook te verwijderen. Ook de bladpunten zijn niet eetbaar.
Artisjok recept
- 4 artisjokken
- water en zout
- enkele druppels citroensap
- 6 biologische eieren
- peper en zout
- een scheutje verse room
- enkele verse dragonblaadjes
Hoe artisjok klaarmaken
- Kook de artisjokken in licht gezouten water waaraan je eerst een paar druppels citroensap aan toevoegt. Laat een kwartier tot een half uur koken: totdat de blaadjes gemakkelijk loslaten.
- Laat de artisjokken uitlekken.
- Leg op elk bord 1 artisjok, open de blaadjes zoals een margriet en verwijder het hooi in’t midden met een korte ruk.
- Klop de eieren los en gaar ze in een warm waterbad zodat ze smeuïg blijven en niet te gaar bakken. Voeg er naar smaak wat peper en zout, room en dragonblaadjes bij.
- Leg wat roerei in ‘t midden van elke artisjokken en serveer.
Een reactie achterlaten