Ga aan de slag met dit makkelijk recept zodat je zelf zeer lekkere kaaskroketten zal maken.
Eigenlijk maak je een superdikke kaassaus, gedikt met een roux (van meer bloem dan boter) en eierdooiers, die je dan laat afkoelen en paneert met eiwit en paneermeel. Als dat gebeurt is kan je gaan bakken of steek je wat je niet wil bakken in de diepvries.
Recept voor een 36tal kroketten – hangt natuurlijk ervan af hoe groot of hoe klein je ze wil – klaar in 5 uur, afkoelen van de kaasvulling inbegrepen.
Kaaskroketten recept
- 200 gram melkerijboter
- 275 gram bloem
- 1000 ml volle melk
- peper (en zout)
- 500 gram gruyèrekaas
- 6 eigelen van biologische eieren
Voor het paneren:
- eiwit van de eieren
- paneermeel
Hoe zelf kaaskroketten maken
- Begin met de boter te smelten en roer er dan onmiddellijk de bloem door tot je een witte roux krijgt.
- Giet er dan onder voortdurend roeren de melk voorzichtig aan toe tot je een dikke saus krijgt.
- Laat 1 minuut doorkoken, kruid met peper en roer er de kaas onder.
- Proef en voeg indien nodig meer zout toe.
- Laat de saus niet meer koken en roer er dan de eierdooiers goed door.
- Giet de saus in een brede schotel, zodat ze snel kan afkoelen (in een koud waterbad of in een ijskast).
- Als de saus goed afgekoeld is, snijd je er kroketten uit (of rol ze in je handen tot bolletjes) en haal eerst door het eiwit en dan door het paneermeel.
- Bak je kaaskroketten bruin in heet frituurvet en laat uitdruipen (op keukenpapier) alvorens te serveren.
Een reactie achterlaten