Snel en makkelijk reebok recept zodat je zonder veel tijd in de keuken te staan van een heerlijk stuk wild kan genieten.
Ree is een kleine hertensoort die in het wild voorkomt. Reeën worden sterk bejaagd, maar komen ook voor in hertenkampen. Een volledig ree dat ontdaan is van vel en ingewanden kan tot 20 kg wegen.
In de handel wordt ree in delen aangeboden. Als je een ree in zijn geheel wil kopen, moet je steeds nagaan of het dier op de juiste manier is geschoten. Een goed schot heeft het dier in de hartstreek getroffen (bladschot). Reeën die niet met een hartschot zijn gestorven, gelden als tweede keuze. Reeën jonger dan twee jaar bieden lekker mals vlees, oudere dieren hebben taai en vezelig vlees. De mooiste stukken vlees zijn de rug en de achterbouten.
Het vlees consumeer je best zo vers mogelijk.
Reebok recept ingrediënten
- 12 reebokkotteletten
- peper en zout
- verse tijm
- olie om te bakken
Voor de broodkorstjes:
- 12 sneden wit brood van 1 cm dikte
- hoeveboter
Voor de saus:
- 4 eetlepels jenever
- 400 ml slagroom
- 1 eetlepel groene peperkorrels
- 12 jenever bessen
- wat vers geperst citroensap
Reebok maken
- Het vlees kruiden met de tijm, peper en zout.
- Laat een pan goed heet worden, doe er de olie in en bak de koteletten snel in de hete olie, zodat ze binnenin mooi rozig blijven (vraag uw slager om raad voor de juiste gaartijd voor de door u gewenste gaarheid).
- Snijd het brood in kubusjes van 1 cm en bak in je grootste pan op een laag vuurtje in een flinke klont hoeveboter. Als de pan te heet wordt, onmiddellijk meer boter toevoegen en het vuur lager zetten.
- Leg de koteletten in een ring op een ronde schotel en strooi er de korstjes over. Laat het midden van de schotel vrij voor aardappels.
- Blus de pan waarin je het vlees gebakken hebt met jenever, room, en fijngestampte peper en jeneverbessen. Laat even koken, draai het vuur uit, proef en breng verder op smaak met peper, zout en citroensap.
- Giet de saus over de reebok koteletten en serveer met middenin aardappels.
Een reactie achterlaten