• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Slasoep recept

Lekker en makkelijk slasoep recept zodat je snel en goedkoop een lekkere groentesoep kan maken.

Onskookboek.be » Soep » Slasoep recept

Laat een Reactie achter

Lekker en makkelijk slasoep recept zodat je snel en goedkoop een lekkere groentesoep kan maken.

Een lekker zomers soep recept met sla, lavas, komkommer en diepvrieserwten. Lavas is een ideale groene selder vervanger en kweekt bovendien heel makkelijk. Als je geen lavas of maggiekruid bij de hand hebt, is de beste vervanger een mengeling van selder, peterselie, kerriepoeder en wat anijs.

Maar loop alvast naar de plaatselijke serre of zoek online naar lavas zaad, en geef het een plaatsje in je kruiden of bloementuin of in een diepe pot. De plant – Levisticum officinale – is meerderjaardig en winterhard, dus van zodra je er 1 aan de groei hebt, en je laat hem niet dood-bevriezen in een uitgedroogde pot, heb je er eindeloos plezier van. 1 blaadje ervan in een verse kom hete soep, en de smaak zal duidelijk versterkt worden.

De smaak van verse lavas is dan ook veel sterker dan die van selder of peterselie. Als je de groente kookt, gaat wat van de uitgesproken smaak verloren. Lekker vers in een mosterdvinaigrette of in elk soort van gebakken eieren.

Slasoep recept voor 4 personen

  • een klont (20 gram) melkerijboter
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 theelepel fijngehakte verse tijmblaadjes
  • zout en zwarte peper van de molen
  • indien voorhanden: 1 fijngehakte, jonge lavas stengel of 2 groene selderstengels
  • 700 ml kippen-of groentebouillon
  • 2 stevige, kleine kroppen sla, fijngesneden
  • maximaal 100 gram doperwten (uit de diepvries)
  • ½ komkommer, in stukjes gesneden

Voor de garnering:

  • slablaadjes

Hoe slasoep maken

Slasoep recept

  1. Smelt de boter in een kleine soeppot met dikke bodem. Voeg de fijngesneden ui, zout en verse tijm toe en laat stoven op een klein vuurtje tot de ui zacht en glazig is (een 10 tal minuten, laat de ui niet bruin karameliseren).
  2. Voeg de in stukjes gesneden lavasstengels of selderstengelstukjes toe en laat enkele minuten meestoven, roer zo nu en dan om.
  3. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Voeg de rest van de groenten toe en laat 5 minuten verder sudderen.
  4. Pureer de soep met een staafmixer, proef en kruid indien nodig met meer peper en zout.
  5. Serveer je slasoep met enkele verse blaadjes sla naar wens.

Filed Under: 127 lekkere soep recepten!

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Zelf pasta maken: de ultieme gids voor beginners
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Zelf pudding maken: Vanillepudding & 7 makkelijke variaties
  • Oerdegelijke koffie zonder tierlantijntjes
  • Zo kook je gevarieerder dan ooit
  • Simpele witloofsoep op grootmoeders wijze: Zacht & vol smaak
  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!