Geniet binnen 15 minuten van deze snelle en makkelijke tomaten crème soep. Lekkere variaties: vervang room met vette platte kaas, Philadelphia kaas, crème kazen zoals Boursin of zelfgemaakte notenroom.
Dit is een zeer snelle tomatenroomsoep met verse tomaten en tomaten uit blik, die je even snel kan klaarmaken als een kant en klaar blik tomatenroomsoep. Logisch ook, omdat de tomaten in blik al voorgekookt zijn, wat de tijdwinst verklaart. Belangrijk om het juiste merk van blikjestomaten te kiezen: het ene smaakt al beter dan het andere.
Voordeel is nu dat je zelf je eigen eerlijke, verse smaken, ingrediënten en verse, rijpe tomaten kan toevoegen.
Vooral met de keuze van uw favoriete room, koffie room, ge-geëvaporeerde melk, ongezoete gecondenseerde melk, kaassoorten (zelfs smeerkaas of overschotjes van kaas) of notenroom (geweekte noten blenden met wat water en indien gewenst wat olijfolie), kan u uw eigen favoriete roomsmaak toevoegen.
Zorg ervoor dat de tomaten die je toevoegt goed rijp zijn. Zijn ze onrijp en ietwat zuur, proef dan eerst van de soep en voeg pas op het laatst indien nodig balsamico azijn toe.
Heb je geen balsamico azijn, dan kan je wat yoghurt naar smaak toevoegen: hoe vetter de yoghurt, hoe minder room je toevoegt.
Tomatenroomsoep ingrediënten
- 2 verse tomaten, in stukjes gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 fijngehakte ui
- 1 eetlepel verse fijngehakte knoflook
- 15 gram verse fijngehakte basilicum
- 2 x 400 gram blikken hele tomaten. Kies wel degelijk hele tomaten!
- balsamico azijn naar smaak (1/2 tot 1 eetlepel)
- suiker naar smaak (1 tot 2 theelepels)
- zout en peper naar smaak
- maximaal 300 ml (gram) room of koffieroom (vetgehalte tussen 10 en 20%) of kaas (kazen) of notenroom naar smaak
Tomaten crème soep maken
- Verwarm de olie en stoof de ui enkele minuten. Voeg dan de knoflook en de helft van de basilicumblaadjes toe tot te geuren vrij komen (maximum 1 minuut). Voeg de verse tomaten, de blikken tomaten, suiker, balsamico azijn en room toe, breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
- Voeg zout en peper toe, de rest van de basilicumblaadjes en pureer de tomaten soep. Proef opnieuw en breng indien nodig verder op smaak met balsamico azijn, zout, peper of suiker en pureer opnieuw.
Serveer de tomaten crème soep met een blaadje basilicum en wat knapperig brood of gebakken broodkorstjes in arachideolie.
Heerlijke soep en makkelijk te maken.
Op een verjaardagsfeestje geserveerd en iedereen was enthousiast
over de smaak.