• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Tomaten Creme Soep

Geniet binnen 15 minuten van deze snelle en makkelijke tomaten crème soep. Lekkere variaties: vervang room met vette platte kaas, Philadelphia kaas, crème kazen zoals Boursin of zelfgemaakte notenroom.

Onskookboek.be » Soep » Tomaten Creme Soep

1 Reactie

Geniet binnen 15 minuten van deze snelle en makkelijke tomaten crème soep. Lekkere variaties: vervang room met vette platte kaas, Philadelphia kaas, crème kazen zoals Boursin of zelfgemaakte notenroom.

Dit is een zeer snelle tomatenroomsoep met verse tomaten en tomaten uit blik, die je even snel kan klaarmaken als een kant en klaar blik tomatenroomsoep. Logisch ook, omdat de tomaten in blik al voorgekookt zijn, wat de tijdwinst verklaart. Belangrijk om het juiste merk van blikjestomaten te kiezen: het ene smaakt al beter dan het andere.

Voordeel is nu dat je zelf je eigen eerlijke, verse smaken, ingrediënten en verse, rijpe tomaten kan toevoegen.

Vooral met de keuze van uw favoriete room, koffie room, ge-geëvaporeerde melk, ongezoete gecondenseerde melk, kaassoorten (zelfs smeerkaas of overschotjes van kaas) of notenroom (geweekte noten blenden met wat water en indien gewenst wat olijfolie), kan u uw eigen favoriete roomsmaak toevoegen.

Zorg ervoor dat de tomaten die je toevoegt goed rijp zijn. Zijn ze onrijp en ietwat zuur, proef dan eerst van de soep en voeg pas op het laatst indien nodig balsamico azijn toe.

Heb je geen balsamico azijn, dan kan je wat yoghurt naar smaak toevoegen: hoe vetter de yoghurt, hoe minder room je toevoegt.

Tomatenroomsoep ingrediënten

  • 2 verse tomaten, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 eetlepel verse fijngehakte knoflook
  • 15 gram verse fijngehakte basilicum
  • 2 x 400 gram blikken hele tomaten. Kies wel degelijk hele tomaten!
  • balsamico azijn naar smaak (1/2 tot 1 eetlepel)
  • suiker naar smaak (1 tot 2 theelepels)
  • zout en peper naar smaak
  • maximaal 300 ml (gram) room of koffieroom (vetgehalte tussen 10 en 20%) of kaas (kazen) of notenroom naar smaak

Tomaten crème soep maken

Tomaten Creme Soep

  1. Verwarm de olie en stoof de ui enkele minuten. Voeg dan de knoflook en de helft van de basilicumblaadjes toe tot te geuren vrij komen (maximum 1 minuut). Voeg de verse tomaten, de blikken tomaten, suiker, balsamico azijn en room toe, breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
  2. Voeg zout en peper toe, de rest van de basilicumblaadjes en pureer de tomaten soep. Proef opnieuw en breng indien nodig verder op smaak met balsamico azijn, zout, peper of suiker en pureer opnieuw.

Serveer de tomaten crème soep met een blaadje basilicum en wat knapperig brood of gebakken broodkorstjes in arachideolie.

Filed Under: 127 lekkere soep recepten!

Reader Interactions

Reacties

  1. herman en rita zegt

    januari 26, 2011 at 5:18 pm

    Heerlijke soep en makkelijk te maken.
    Op een verjaardagsfeestje geserveerd en iedereen was enthousiast
    over de smaak.

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis
  • Hoe maak je pudding nog lekkerder? – Tip: met limoen of…
  • Je lekkerste chocolade pudding maak je zelf – met chocolade
  • Mexicaanse krabsalade voor op de boterham: lekker!
  • 3x toast avocado met een twist
  • Groene smoothie recepten voor beginners + Tips
  • Je TOP 7 aspergesoep recepten voor 2024! Eenvoudig, klassiek
  • Courgetterolletjes met gehaktballetjes
  • Zo stel je een heerlijk kerstmenu samen
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • 17 recepten om lekkere groentesoep te maken: heb je die met pistou van Jeroen Meus al geproefd?
  • Waarom je zeker eens zelf pasta moet maken
  • 3 lekkere, makkelijke, koude voorgerechten Jeroen Meus
  • Mokka ijs maken zonder ijsmachine: ’n Koud Kunstje!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!