Denk je eraan om op Valentijnsdag (of elke andere dag) thuis te eten en te koken?
Verras uw liefste met dit valentijnsmenu!
Van ontbijt tot valentijnsdiner…
Zeer mooie gerechten: die je makkelijk zal maken deze valentijnsdag, of op elke andere lieve dag van het jaar!
Inhoud
- 1 Valentijnsontbijt: Chocolade pannenkoeken
- 2 Valentijnsmenu 2020 - 4 onfeilbare recepten om Je Valentijnsdag nog romantischer te maken...
- 3 Liefdesbroodjes voor je valentijnslunch
- 4 Valentijnsdinner? Recept voor Cordon Bleu voor 2 personen
- 5 Valentijnsdinner bijgerecht: Kerstomaten met Mozzarella
- 6 Liefdesdrankje
Valentijnsontbijt: Chocolade pannenkoeken

Laat ons beginnen met het eerste van deze 4 sexy, lekkere, snelle en vooral makkelijke valentijnsrecepten.
Dit ontbijt is ideaal om niet meer uit bed te komen…
Het geheim om je geliefde ’s morgens snel te verassen met een pannenkoeken valentijnsgerecht?
Je pannenkoekenbeslag de avond daarvoor al klaar te maken!

Ingrediënten
Voor de chocoladesaus:
- 250 gram van je favoriete chocolade of chocoladekorrels. Geen favoriet? Gebruik dan pure chocolade en een theelepel oploskoffie.
- 250 ml slagroom
Voor de aardbeiensiroop:
- aardbeien + suiker
Pannenkoeken recept
- 40 gram echt puur cacaopoeder
- 150 gram bruine suiker
- 180 gram bloem
- 1 theelepel natriumbicarbonaat
- 1/4 to t 1/2 theelepel zout
- 125 ml volle melk
- 125 ml botermelk
- 2 grote biologische eieren
- 3 en een halve eetlepel plantaardige olie of gesmolten boter
- anderhalve theelepel biologisch vanille extract
- boter om de koekenpan in te vetten
Bereiding
Hoe chocoladesaus op voorhand maken:
- Neem een vuurvaste kom of sauspannetje en breek er de chocolade in.
- Neem een sauspannetje, doe er de room in en breng op een laag vuurtje net niet aan de kook.
- Giet de hete room over de chocolade in het andere sauspannetje of kom en blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is. Je saus zal dikker worden tijdens het afkoelen, dus wil je een dunnere saus, voeg dan enkele eetlepels
- hete room toe, ofwel warm je de saus terug wat op, op een zeer laag vuurtje of in een warm water bad.
Hoe aardbeiensiroop maken:
- Pureer enkele aardbeien (vers of uit de diepvries) en duw door een zeef. Meet het volume af en voeg een gelijk gewicht aan suiker toe.
- Breng in een sauspannetje onder voortdurend roeren aan de kook. Blijf roeren tot alle suiker is opgelost en je aardbeiensiroop is klaar.
Hoe pannenkoeken bakken
- Neem een grote kom, doe er het cacaopoeder in en de helft van de bruine suiker en roer goed om.
- Roer er dan het zout en het bakpoeder door, en tenslotte de bloem.
- Maak een kuiltje in het midden en zet even apart.
- Neem een andere kom, doe er de rest van de bruine suiker in en de 2 grote eieren en klop met kloppers goed luchtig tot alle suiker is opgelost in de eieren (klop op volle snelheid)
- Klop er dan de olie door, de vanille, de melk en de karnemelk.
- Giet het melkmengsel in het kuiltje van de kom met bloem en roer met een houten lepel door elkaar: het beslag mag nog enkele bloemklonters hebben.
- Neem een koekenpan, verwarm op een middelhoog vuur, beboter met wat boter, giet de overtollige boter weer uit de pan, giet er beslag in (meet af in een kopje als je steeds even grote pannenkoeken wil bakken) en
- wentel de pan in alle richtingen zodat de pannenkoek overal even dik is. Als je beslag te dik is, roer er dan wat meer melk door zodat de rest van de pannenkoeken makkelijker dunner uitspreiden. Ikzelf werk voor dit
- recept echter het liefst met een dik beslag, zodat je makkelijk niet te grote pannenkoeken bakt, zodat je bord nog plaats heeft voor het fruit en de bol ijs (zie foto).
- Laat bakken tot het oppervlak droog is, draai om en laat de andere kant bakken.
- Serveer warm met chocoladesaus, verse aardbeien, vanilleijs en de aardbeiensiroop. Presentatie is hier belangrijk: 2 pannenkoeken, die je half opplooit, kan je zo leggen dat ze ietwat een hartvorm maken. Plak de helften
- aan elkaar met chocoladesaus en werk af met wat witte poedersuiker erover gestrooid.
Liefdesbroodjes voor je valentijnslunch

Alhoewel evenzeer lekker voor ontbijt, dit gezonde valentijnsrecept serveer je best voor de lunch.
Waarom?
Omdat deze broodjes moeten gisten.
Uiteraard is alles wat gist met liefde gemaakt!
Deel de ingrediënten in 3 als je maar 12 broodjes wil maken. Serveer met heerlijk dampende koffie!
Liefdesbroodjes ingrediënten:
- 2 pakjes (15 gram samen) actieve gedroogde gist
- 125 ml warm water (net iets warmer dan lichaamstemperatuur)
- 125 ml warme melk
- 100 gram boter op kamertemperatuur
- 100 gram suiker
- 2 losgeklopte eieren
- 450 tot 500 gram bloem
Afwerking:
- 200 gram suiker
- 2 eetlepels gemalen kaneelpoeder
- 75 gram gesmolten boter
Hoe Liefdesbroodjes bakken:
- Los de gist op in water en laat 5 minuten rusten.
- Doe het gistwater in een grote kom en voeg er de melk, boter, suiker, eieren en zout aan toe.
- Roer er genoeg bloem onder tot het een stevig deeg vormt.
- Kneed op een met bloem bestoven werkblad tot een glad en elastisch deeg voor ongeveer 6-8 minuten.
- Plaats in een ingevette kom en draai om. Dek af en laat op een warme plaats rijzen tot het volume zich verdubbelt.
- (ongeveer 1 tot anderhalf uur).
- Duw het deeg naar beneden en verdeel in drie porties.
- Bedek 2 delen met plasticfolie.
- Verdeel de derde portie in 12 en maak er balletjes van. Rol elk balletje tot een 20 cm worst.
- Meng de suiker met de kaneel.
- Dompel de deegworsten in de gesmolten boter, haal dan door het suiker-kaneel mengsel en leg het in een knoop.
- Duw de uiteinden op elkaar vast en leg op een ovenplaat bedekt met bakpapier.
- Herhaal met de rest van het deeg.
- Dek alles af en laat rijzen tot het verdubbeld is, ongeveer 30 minuten.
- Zet in een voorverwarmde oven van 190C en laat 12 tot 14 minuten bakken tot de liefdesbroodjes goudbruin gebakken zijn.
Valentijnsdinner? Recept voor Cordon Bleu voor 2 personen
Vergelijk met de cordon blue van Jeroen Meus…
Hieronder een eenvoudig recept, maar het ziet eruit alsof je je echt moegewerkt hebt…
Cordon Bleu Ingrediënten:
- 2 kippeborsten zonder been (180 gram per stuk)
- 2 plakjes ham (20 gram per stuk)
- 2 plakjes Zwitserse kaas (20 gram per stuk)
- 110 gram bloem
- 1/4 theelepel zout
- 1/8 theelepel paprikapoeder
- 1 8 theelepel peper
- 1 ei
- 2 eetlepels volle melk
- 60 gram gekruid paneermeel
- 1 eetlepel (koolzaad)olie
- 1 eetlepel gesmolten boter
Hoe Cordon Bleu bakken:
- Klop de borsten plat tot 6 mm dikte.
- Leg op elke borst een plakje ham en een plakje kaas.
- Oprollen, eindjes toevouwen en vastprikken met tandenstokers.
- Meng in een ondiepe kom de bloem met het zout, het paprikapoeder en de peper.
- In een ander bord klop je het ei los met de melk.
- In een 3de kom doe je het paneermeel
- Dompel de kip eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte in het paneermeel.
- Neem een kleine koekenpan, doe er de olie in en bruin de kip aan alle kanten.
- Vet een ovenschotel in, breng de kip hierin en bak onafgedekt in een voorverwarmde oven van 175C voor 20 tot 25 minuten (tot de kip niet meer roze is).
- Verwijder de tandenstokers, besprenkel met boter en serveer.
Valentijnsdinner bijgerecht: Kerstomaten met Mozzarella
Snel klaar, verfrissend bijgerecht vol van smaak: meerdere valentijnsgerechten
dus zonder echt veel werk!
Makkelijke tomatensalade ingrediënten:
- 4 gehakte sjalotten
- 1 theelepel gehakte verse tijm
- 2 theelepels olijfolie
- 1 fijngehakt teentje knoflook
- ongeveer 400 gram gehalveerde kerstomaten
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
- 120 gram verse mozzarella kaas, in blokjes van 12 mm gesneden.
Hoe kerstomatensalade klaarmaken:
- Bak in een grote koekenpan, de sjalot en tijm in de olie tot de sjalotten gaar zijn.
- Voeg knoflook toe en laat 1 minuut meebakken.
- Voeg de tomaten, zout en peper toe en laat alles opwarmen.
- Haal van het vuur en roer er de kaas onder.
Liefdesdrankje
Exotisch aperitief met de restjes van de chocolade pannenkoeken
- 35 ml rum
- 25 ml chocoladelikeur
- 10 ml frambozenpuree
- 10 ml lycheepuree, of lycheesap (uit een blikje)
- 1 kleine handvol ijsblokjes
- 10 ml slagroom
Voor de garnering:
- poeder chocolade of cacaopoeder
- 3 frambozen op een tandenstokertje
- 1 praline of chocoladetruffel
Aperitiefdrankje klaarmaken
- Schud de rum, chocolade likeur, frambozenpuree en het lychee sap samen met enkele ijsblokjes in een cocktail shaker.
- Zeef het mengsel in een gekoeld cocktailglas.
- Giet een kleine hoeveelheid van de crème over de rug van een lepel en op het oppervlak van het aperitiefdrankje, zodat je een tweede laag creëert.
- Bestrooi met chocolade of cacaopoeder en versier met drie frambozen of lychees op een cocktailprikker op de rand van het glas. Serveer met een praline of truffel.
Slaaf je echter niet uit over deze valentijnsgerechten! Geniet van elkaars gezelschap, met een drankje en een hapje!
Een reactie achterlaten