Wil jij in minder dan 10 minuten lekkere pannenkoeken smullen? Volg dan snel dit makkelijke pannenkoeken recept.
Om snel te werken heb je een kleine keukenrobot nodig of een staafmixer met een hoge beker die net iets breder is dan de staafmixer. Bedoeling is alle ingrediënten in 1 keer tot beslag te mixen en direct te gaan bakken.
Inhoud
Hoe pannenkoeken maken zonder mixer?

Heb je geen elektrische keukenapparaat?
Dan kan je alles ook mengen met een handgarde zoals op de foto:
- eerst de eieren in een kuiltje door de bloem kloppen,
- daarna langzaam de melk erbij gieten onder voortdurend kloppen met de garde.
Tip

Elke pan of grilplaat is geschikt om pannenkoeken in te bakken.
Maar het makkelijkst werken: doe je in een anti-kleeflaagpan of een oerdegelijke gietijzeren koekenpan. Wel telkenmale opnieuw invetten.
Hoe maakt Sandra Bekkari Pannenkoeken?


Pannenkoeken Recept van de Boerinnenbond
Ingrediënten
- 1 ei
- een zeer klein snuifje zout
- 50 gram zelfrijzende bloem of 50 gram gewone tarwebloem + een halve koffielepel bakpoeder
- 125 ml volle melk
- enkele druppels vanille extract indien voorradig
- 1 koffielepel suiker of vanillesuiker als je geen vanille extract in huis hebt
- reuzel of olie om te bakken + een keukenrol
Bereiding
- Doe de melk, het ei, de zelfrijzende bloem (of bloem + bakpoeder), zout, vanille en suiker in de blender of beker van de staafmixer en mix alles tot een glad beslag zonder bloemklontertjes.
- Maak een pan warm, giet er wat olie in, wrijf de olie met de keukenrol uit over de ganse pan. leg het keukenpapier apart in een leeg kommetje voor de volgende pannenkoek.
- Giet wat beslag in de pan en kantel de pan in het rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem wordt verdeeld. Een handige truuk voor flinterdunne flensjes is flink wat beslag in de pan gieten totdat de bodem bedekt is, en dan direct de pan weer leeggieten in een kom: een zeer dunne pannenkoek blijft in de pan aan de bodem hangen, je hebt dan wel wat overtollig baksel aan de rand van de pan kleven dat je moet lossnijden en weggooien.
- Maak de rand van de pannenkoek los met een mes of schuimspaan. Als het oppervlakte van de pannenkoek droog is, keer je de pannenkoek om en laat de andere kant een 20 tot 30 seconden langer bakken (afhankelijk van de stand van het vuur: als je aanbaksel ruikt, verwijder dan de pannenkoek onmiddellijk!)
- Serveer de pannenkoek met confituur, stroop, bruine suiker of plakjes banaan.
Tips en Weetjes
- Niet bitter bier geeft meer lekkere smaak en
- door het verdampen van de alcohol wordt je gebakje nog wat luchtiger.
BONUS: Welke van deze 8 pannenkoek recepten heb jij al gemaakt?
- 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?
- 3x lekkere dikke Pannenkoeken van Jeroen Meus: smullen gegarandeerd!
- Grootmoeders klassieker: je lekkerste gistpannenkoeken!
- Glutenvrije pannenkoeken bakken: lekkerder dan gewone pannenkoeken!
- Kies uit deze 3 beproefde, makkelijke havermout pannenkoeken recepten…
- Wil je in 10 minuten lekkere pannenkoeken smullen van Piet Huysentruyt?
- Lekker flamberen en genieten met roomijs van Crêpes Suzette
- Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
fantastisch !!!
Dank Brigitte!
Lekker genieten van gebak: kan dus ook makkelijk en snel :-)