• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Je snelste Pannenkoeken Recept!

Wil jij in minder dan 10 minuten lekkere pannenkoeken smullen? Volg dan snel dit makkelijke pannenkoeken recept.

U bent hier: OnsKookboek.be>>Taart Recepten>>Je snelste Pannenkoeken Recept!

Laat een Reactie achter

Wil jij in minder dan 10 minuten lekkere pannenkoeken smullen? Volg dan snel dit makkelijke pannenkoeken recept.

Om snel te werken heb je een kleine keukenrobot nodig of een staafmixer met een hoge beker die net iets breder is dan de staafmixer. Bedoeling is alle ingrediënten in 1 keer tot beslag te mixen en direct te gaan bakken.

Pannenkoeken recept met chocolade en banaan

Inhoud

  • 1 Hoe pannenkoeken maken zonder mixer?
  • 2 Tip
  • 3 Hoe maakt Sandra Bekkari Pannenkoeken?
  • 4 Pannenkoeken Recept van de Boerinnenbond

Hoe pannenkoeken maken zonder mixer?

Pannenkoeken Recept

Havermout pannenkoeken
Kies uit deze 3 beproefde, makkelijke havermout pannenkoeken recepten!

Heb je geen elektrische keukenapparaat?

Dan kan je alles ook mengen met een handgarde zoals op de foto:

  1. eerst de eieren in een kuiltje door de bloem kloppen,
  2. daarna langzaam de melk erbij gieten onder voortdurend kloppen met de garde.

Tip

Pannenkoeken Jeroen Meus
Zeer makkelijk, snel en lekker dikke pannenkoeken recept van Jeroen Meus, zodat je zelfs met alleen een houten lepel en een vork toch lekkere pannenkoeken kan bakken.

Elke pan of grilplaat is geschikt om pannenkoeken in te bakken.

Maar het makkelijkst werken: doe je in een anti-kleeflaagpan of een oerdegelijke gietijzeren koekenpan. Wel telkenmale opnieuw invetten.

Hoe maakt Sandra Bekkari Pannenkoeken?

Maak het lekkerste ontbijt van Sandra Bekkari! Havermout pannenkoeken die zo goed vullen, dat je er dus de ganse morgen gezond mee verder kan.
Pannenkoeken recept met chocolade en banaan

Pannenkoeken Recept van de Boerinnenbond

https://www.onskookboek.be
Wil jij in minder dan 10 minuten lekkere pannenkoeken smullen? Volg dan snel dit makkelijke pannenkoeken recept.
4.5 from 4 votes
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 5 mins
Kook Tijd 10 mins
Totaal 15 mins
Gerecht Gebak
Keuken Vlaanderen
Servings 2

Ingrediënten

  • 1 ei
  • een zeer klein snuifje zout
  • 50 gram zelfrijzende bloem of 50 gram gewone tarwebloem + een halve koffielepel bakpoeder
  • 125 ml volle melk
  • enkele druppels vanille extract indien voorradig
  • 1 koffielepel suiker of vanillesuiker als je geen vanille extract in huis hebt
  • reuzel of olie om te bakken + een keukenrol

Bereiding
 

  • Doe de melk, het ei, de zelfrijzende bloem (of bloem + bakpoeder), zout, vanille en suiker in de blender of beker van de staafmixer en mix alles tot een glad beslag zonder bloemklontertjes.
  • Maak een pan warm, giet er wat olie in, wrijf de olie met de keukenrol uit over de ganse pan. leg het keukenpapier apart in een leeg kommetje voor de volgende pannenkoek.
  • Giet wat beslag in de pan en kantel de pan in het rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem wordt verdeeld. Een handige truuk voor flinterdunne flensjes is flink wat beslag in de pan gieten totdat de bodem bedekt is, en dan direct de pan weer leeggieten in een kom: een zeer dunne pannenkoek blijft in de pan aan de bodem hangen, je hebt dan wel wat overtollig baksel aan de rand van de pan kleven dat je moet lossnijden en weggooien.
  • Maak de rand van de pannenkoek los met een mes of schuimspaan. Als het oppervlakte van de pannenkoek droog is, keer je de pannenkoek om en laat de andere kant een 20 tot 30 seconden langer bakken (afhankelijk van de stand van het vuur: als je aanbaksel ruikt, verwijder dan de pannenkoek onmiddellijk!)
  • Serveer de pannenkoek met confituur, stroop, bruine suiker of plakjes banaan.

Tips en Weetjes

Je kan dit pannenkoeken recept warm opfleuren door onder het gemixte beslag wat bier (bijvoorbeeld Hoegaarden) te roeren!
  • Niet bitter bier geeft meer lekkere smaak en
  • door het verdampen van de alcohol wordt je gebakje nog wat luchtiger.
Keyword Gebak, Makkelijke Recepten
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

Filed Under: Taart Recepten

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Churros met Chocoladesaus – Lekker zoet hap uit Spanje
  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!
  • Rendiergebraad op Ardeense Wijze – Eens iets anders!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!