• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Fris dessert: 3x Chocolademousse van Piet Huysentruyt

Makkelijk en lekker recept dat altijd lukt: zodat je in 1 keer witte, melk én pure chocolademousse kan maken. Geïnspireerd door een recept van Piet Huysentruyt.

Onskookboek.be » Chocolade Recepten » Fris dessert: 3x Chocolademousse van Piet Huysentruyt

1 Reactie

Makkelijk en lekker recept dat altijd lukt…

Zodat je in 1 keer zowel witte, melk en pure chocolademousse kan maken!

Geïnspireerd door een recept van Piet Huysentruyt.

Chocolademousse Piet Huysentruyt

Hoe chocolademousse maken die niet inzakt?

Door geen eiwit te gebruiken. Want chocomouuse met niet volledig stijfgeklopt eiwit: gaat gegarandeerd verwateren.

Deze mousse bevat dus geen eiwit en zakt dan ook nooit door, maar… Hij bevat superveel slagroom en dus veel vet. Zeeeeer lekker, maar geniet met mate!. We raden dan ook aan 3 versies van de mousse te maken en voor ieder op een bord 3 kleine schepjes van de 3 soorten mousse te serveren. Mooi afwerken met wat vers fruit en een cacaopoeder afdruk… Zoals op de foto: leg lepel en vork op het bord en zeef er cacaopoeder over.

Geniet, maar wel met mate: het gaat hem hier vooral om de smaak en de gezelligheid rondom te tafel, er is immers al eten genoeg tijdens de feestdagen… Uiteraard ook een lekker, simpel en fris dessert, voor op een hete dag…

Fris dessert: 3x Chocolademousse van Piet Huysentruyt

https://www.onskookboek.be
Makkelijk en lekker recept dat altijd lukt: zodat je in 1 keer witte, melk én pure chocolademousse kan maken. Geïnspireerd door een recept van Piet Huysentruyt.
5 from 1 vote
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 27 mins
Totaal 27 mins
Gerecht Dessert
Keuken Klassiek
Servings 4

Ingrediënten

  • 100 gram chocolade: wit of melk of puur (fondant), naargelang je voorkeur. Het meest plezier zal je beleven door de 3 smaken op 1 bord te serveren.
  • 200 ml slagroom van minimum 33% vet
  • een klontje boter
  • 2 eierdooiers
  • 25 gram suiker

Bereiding
 

  • Zet de chocolade in een kom in een warm water bad, doe er een klontje boter bij en laat smelten.
  • Roer alles goed onder elkaar en laat afkoelen zodat je je niet verbrandt als je aan een lepel van dit chocolademengsel (om maar te zeggen: zit niet met je vingers in de chocolade te proeven als je het serveert aan
  • gasten)
  • Doe de suiker bij de eierdooiers en klop tot een luchtige room (je mag geen suikerkorrels meer horen bij het mixen).
  • Klop apart de ijskast-koude slagroom stijf.
  • Voeg de gesmolten chocolade bij de eierdooiers en klop goed onder elkaar. Werk je met 3 chocolade's, verdeel dan logischerwijze het goed opgeklopte, zoete eigeel in 3.
  • Spatel er nu de stijfgeklopte slagroom onder en klaar is de mousse.
  • Serveer 1 eetlepel per chocolademousse smaak op een bord, strooi wat cacaopoeder op het bord en met een vlugge zwaai van een lepel gesmolten chocolade werk je strepen over je bord.
  • Laat in de ijskast afkoelen alvorens te serveren.
Keyword Feest
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

Filed Under: Chocolade Recepten

Reader Interactions

Reacties

  1. dirk wauters zegt

    januari 4, 2011 at 8:21 pm

    5 stars
    man, dit is lekker! En zelfs ik kon dit maken. heerlijk

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken
  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!