• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Advocaat maken

Makkelijk recept om snel advocaat te maken zodat je goedkoop 2 liter zal maken die je best zo snel mogelijk opdrinkt.

Onskookboek.be » Kerstrecepten » Advocaat maken

1 Reactie

Makkelijk recept om snel advocaat te maken zodat je goedkoop 2 liter zal maken die je best zo snel mogelijk opdrinkt.

Niets eenvoudiger dan zelf advocaat te maken. Weet dat deze drank pas echt lekker wordt nadat je hem een maand in de ijskast laat verouderen. Dit omdat de alcohol langzaam maar zeker gaat inwerken op de eiwitten om een gelatineus drankje te maken.

Na een jaar is je drank nog meer lekker, dus denk vooruit en maak 2 maal zoveel dan als je denkt dit jaar nog te gaan opdrinken: de helft dus om nu te drinken, de helft om te bewaren.

maak je de drank om te bewaren, voeg dan minimum zoveel alcohol toe tot je drank minstens 10 graden alcohol bevat. Heb je geen zin om rekenwerk te doen, gebruik dan in onderstaand recept 500ml alcohol van 40 graden in plaats van 2 x 180 = 360 ml.

Ingrediënten

  • 1 liter room (10 tot 20% vet)
  • 1/2 liter volle melk
  • 150 gram griessuiker
  • 10 biologische eierdooiers
  • 180 ml whisky of bourbon
  • 180 ml cognac of brandy

Hoe advocaat maken

  1. Advocaat makenVerwarm de room met de melk en de 100 gram griessuiker maar laat niet koken.
  2. Klop ondertussen de eierdooiers met de overgebleven 50 gram suiker tot room met de kloppers.
  3. Voeg dan stilletjes het melk-suiker-roommengsel toe onder voortdurend kloppen.
  4. Blijf kloppen over een laag vuur (zorg dat de room niet kookt!). Na een 4 tal minuten zal uw advocaat dikker worden, wat ook de bedoeling is!
  5. Plaats nu uw advocaat in een andere kom met ijskoud water en laat onder voortdurend roeren uw advocaat afkoelen.
  6. Roer de alcohol in uw advocaat en serveer onmiddellijk.

Filed Under: 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu

Reader Interactions

Reacties

  1. Rony Vancalenbergh zegt

    mei 14, 2016 at 8:37 am

    Goed hee!i!i

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Zelf pasta maken: de ultieme gids voor beginners
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Zelf pudding maken: Vanillepudding & 7 makkelijke variaties
  • Oerdegelijke koffie zonder tierlantijntjes
  • Zo kook je gevarieerder dan ooit
  • Simpele witloofsoep op grootmoeders wijze: Zacht & vol smaak
  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!