Makkelijk recept om snel advocaat te maken zodat je goedkoop 2 liter zal maken die je best zo snel mogelijk opdrinkt.
Niets eenvoudiger dan zelf advocaat te maken. Weet dat deze drank pas echt lekker wordt nadat je hem een maand in de ijskast laat verouderen. Dit omdat de alcohol langzaam maar zeker gaat inwerken op de eiwitten om een gelatineus drankje te maken.
Na een jaar is je drank nog meer lekker, dus denk vooruit en maak 2 maal zoveel dan als je denkt dit jaar nog te gaan opdrinken: de helft dus om nu te drinken, de helft om te bewaren.
maak je de drank om te bewaren, voeg dan minimum zoveel alcohol toe tot je drank minstens 10 graden alcohol bevat. Heb je geen zin om rekenwerk te doen, gebruik dan in onderstaand recept 500ml alcohol van 40 graden in plaats van 2 x 180 = 360 ml.
Ingrediënten
- 1 liter room (10 tot 20% vet)
- 1/2 liter volle melk
- 150 gram griessuiker
- 10 biologische eierdooiers
- 180 ml whisky of bourbon
- 180 ml cognac of brandy
Hoe advocaat maken
Verwarm de room met de melk en de 100 gram griessuiker maar laat niet koken.
- Klop ondertussen de eierdooiers met de overgebleven 50 gram suiker tot room met de kloppers.
- Voeg dan stilletjes het melk-suiker-roommengsel toe onder voortdurend kloppen.
- Blijf kloppen over een laag vuur (zorg dat de room niet kookt!). Na een 4 tal minuten zal uw advocaat dikker worden, wat ook de bedoeling is!
- Plaats nu uw advocaat in een andere kom met ijskoud water en laat onder voortdurend roeren uw advocaat afkoelen.
- Roer de alcohol in uw advocaat en serveer onmiddellijk.
Goed hee!i!i