• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Garnalencocktail recept

Makkelijk recept om garnalencocktail te maken zodat je snel en met zeer weinig werk een lekkere, verse cocktail kan serveren.

Onskookboek.be » Kerstrecepten » Garnalencocktail recept

Laat een Reactie achter

Makkelijk recept om garnalencocktail te maken zodat je snel en met zeer weinig werk een lekkere, verse cocktail kan serveren.

Lekker pittig garnalencocktail recept met verse, grote garnalen en verse, zelfgemaakte, kruidige cocktailsaus.

Het geheim van lekkere garnalen is ze niet zomaar te koken in water, maar bijvoorbeeld in een lekker gekruide bouillon. Als je kan, koop dan garnalen waarvan alleen het darmkanaal verwijderd is.

Grote tijgergarnalen koop je best vers en ongekuist. Verwijder de kop en de schalen maar laat het staartje eraan (dat presenteert best mooi). Verwijder wel het darmkanaal door de garnaal langs de rug even in te snijden en "de zwarte draad" eruit te halen.

De koppen en schalen smijt je niet weg, maar stoof je aan in olie totdat de aroma’s je keuken vullen. Vul dan aan met water en trek er een bouillon van. Ideaal voor vissoep of tom yam soep.

Recept garnalencocktail

Voor de garnalen:

  • 24 grote, rauwe garnalen (of meer als je kleine garnalen koopt): met de staart intact maar het darmkanaal verwijderd (gekuist kopen of met een mes de rug langs insnijden en "de zwarte draad" verwijderen)
  • 2 eetlepels "Old Bay" kruiden van McCormick (op amazon.com verkrijgbaar) of Cajun kruiden of zelf maken met:
    • 6 laurierbladen
    • 4 kruidnagels
    • 1 theelepel hele zwarte peperkorrels
    • 1 theelepel zoete paprika
    • 1 theelepel selderzaadjes
    • 1/2 theelepel mosterdzaadjes
    • 1/2 theelepel hele cardamoms
    • 1/4 theelepel nootmuskaat
    • Doe al bovenstaande kruiden in een proper gemaakte koffiemolen of kleine blender en maal tot poeder. Kan ook met de vijzel fijngeklopt worden, houd pas op wanneer je een fijn poeder hebt.
  • 1 citroen in 2 gesneden
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 fijn gehakt teentje knoflook
  • 1 theelepel (zee)zout
  • 1 / 2 theelepel chilipoeder

Voor de Cocktail Saus:

  • 250 ml tomatenketchup
  • 125 ml chilisaus van Heinz (deze chilisaus is niet echt pikant en wel lekker zoet), als je een ander merk hebt, begin dan met wat minder, proef en voeg indien gewenst meer chilisaus toe
  • 1 eetlepel mierikswortel
  • 1 scheutje Worcestershire saus
  • sap van een halve citroen
  • 1/2 theelepel Tabasco
  • 1/2 geraspt of zeer fijn gesneden teentje knoflook
  • 1 eetlepel vers gehakte korianderblaadjes

Garnalencocktail bereiden

Garnalencocktail Recept

Om de cocktailsaus klaar te maken meng je alle saus-ingrediënten door elkaar en zet in de ijskast tot de garnalen serveer klaar zijn.

Om de garnalen te bereiden zoek je eerst een grote kom met ijs en water om de garnalen in te blussen:

  1. Doe 2 tot 3 liter water in een kookpot met de Old Bay kruiden, de citroen, knoflookpoeder, knoflook, chilipoeder en het zout. Breng aan de kook.
  2. Doe de garnalen in het kokend water en wanneer het water opnieuw begint te koken zijn de garnalen klaar (duidelijk roze kleur). Neem de garnalen onmiddellijk uit de pot en laat ze in het ijsbad voor 2 minuten afkoelen.

Laat de garnalen uitlekken en serveer met de cocktailsaus op een bedje van je favoriete slablaadjes.

Filed Under: 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Zelf pasta maken: de ultieme gids voor beginners
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Zelf pudding maken: Vanillepudding & 7 makkelijke variaties
  • Oerdegelijke koffie zonder tierlantijntjes
  • Zo kook je gevarieerder dan ooit
  • Simpele witloofsoep op grootmoeders wijze: Zacht & vol smaak
  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!