• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Zelf foie gras maken

Makkelijk recept om zelf foie gras te maken zodat je met weinig werk en wat geduld zal genieten van een lekker geparfumeerde ganzenlever.

Onskookboek.be » Allerhande recepten » Zelf foie gras maken

Laat een Reactie achter

Makkelijk recept om zelf foie gras te maken zodat je met weinig werk en wat geduld zal genieten van een lekker geparfumeerde ganzenlever.

Sauternes is een witte-gouden Franse wijn van de Bordeaux streek. De wijn is halfzoet, gemaakt van de laat geoogste druiven met het befaamde "edelrot" (botrytis). vermits deze druiven niet veel sap bevatten, worden meer druiven gebruikt nodig voor eenzelfde hoeveelheid wijn dan normaal, wat deze wijn wat duurder maakt dan wijn uit rijpe druiven.

Foie gras is uiteraard Frans voor ganzenlever, die we 2 keer gaan marineren in wijn met kruiden.

Foie gras recept

  • 1 rauwe ganzenlever
  • kaneel
  • 4 kruidenmengeling
  • zout en peper
  • Sauternes

Hoe zelf foie gras maken

  1. Haal zorgvuldig alle zenuwen uit de ganzenlever.
  2. Snijd de lever in sneden van 1.5 cm dikte en kruid langs beide kanten met peper en zout, kaneel en 4 kruidenmengeling.
  3. Leg de lever in een schotel, overgiet met Sauternes wijn, dek af en laat 24 uur rusten in de ijskast.
  4. Giet na 24 uur de marinade weg, kruid de lever opnieuw en giet er weer Sauternes over.
  5. Laat opnieuw 24 uur macereren in de ijskast en je hebt een mooi roze, geparfumeerde foie gras.

Filed Under: Allerhande recepten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken
  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!