Makkelijk recept om zelf foie gras te maken zodat je met weinig werk en wat geduld zal genieten van een lekker geparfumeerde ganzenlever.
Sauternes is een witte-gouden Franse wijn van de Bordeaux streek. De wijn is halfzoet, gemaakt van de laat geoogste druiven met het befaamde "edelrot" (botrytis). vermits deze druiven niet veel sap bevatten, worden meer druiven gebruikt nodig voor eenzelfde hoeveelheid wijn dan normaal, wat deze wijn wat duurder maakt dan wijn uit rijpe druiven.
Foie gras is uiteraard Frans voor ganzenlever, die we 2 keer gaan marineren in wijn met kruiden.
Foie gras recept
- 1 rauwe ganzenlever
- kaneel
- 4 kruidenmengeling
- zout en peper
- Sauternes
Hoe zelf foie gras maken
- Haal zorgvuldig alle zenuwen uit de ganzenlever.
- Snijd de lever in sneden van 1.5 cm dikte en kruid langs beide kanten met peper en zout, kaneel en 4 kruidenmengeling.
- Leg de lever in een schotel, overgiet met Sauternes wijn, dek af en laat 24 uur rusten in de ijskast.
- Giet na 24 uur de marinade weg, kruid de lever opnieuw en giet er weer Sauternes over.
- Laat opnieuw 24 uur macereren in de ijskast en je hebt een mooi roze, geparfumeerde foie gras.
Een reactie achterlaten