• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Stoofpot van hert met appelen en veenbessen

Het is weer volop wildseizoen. Dat betekent smullen! Het najaar is de uitgelezen periode om een stoofpot van wild te maken. En daar hoort ook een lekkere wijn bij. Ontdek hieronder het recept voor de lekkerste hertenstoofpot met appeltjes en cranberrycompote.

Onskookboek.be » Vlees Gerechten » Stoofpot van hert met appelen en veenbessen

Laat een Reactie achter

Het is weer volop wildseizoen. Dat betekent smullen! Het najaar is de uitgelezen periode om een stoofpot van wild te maken. En daar hoort ook een lekkere wijn bij. Ontdek hieronder het recept voor de lekkerste hertenstoofpot met appeltjes en cranberrycompote.

Ingrediënten

Hert is één van de mooiste soorten wild. Door de voeding van herten heeft het vlees een heel bijzondere wildsmaak. Het sappige, donkerrode vlees is stevig van structuur, vetarm en vraagt een langzame bereiding.

Om een lekker stoofpotje van hert voor 4 personen te maken, heb je deze ingrediënten nodig:

  • 1 kg hertenstoofvlees
  • 4 grote, zoete appels
  • wildfond
  • compote van veenbessen
  • 250 gr mengeling bospaddenstoelen
  • 20 kroketten
  • suiker, peper, zout, boter, ui, bloem
  1. Stoof een uitje en braad het hertenstoofvlees rondom in boter tot het mooi goudbruin is. Strooi er wat bloem bij en roer om.
  2. Blus het stoofvlees met de wildfond tot het vlees helemaal onderstaat. Dek af en laat 2 uurtjes stoven.
  3. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Bak ze mooi gaar in wat boter tot ze goudbruin zijn. Warm de compote van veenbessen op en vul hiermee de appels.
  4. Bak de boschampignons tot ze klaar zijn en kruid met peper en zout.
  5. Bak de kroketjes tot ze mooi goudbruin zijn.
  6. Serveer het wild met de gevulde appeltjes, champignons en de kroketjes.

Hou je niet van champignons? Goede alternatieven voor dit recept zijn vergeten groenten zoals koolrabi, knolselder of pastinaak. Ook andere herfstgroenten zoals witlof, rode biet, wortel en spruitjes passen goed bij wild. Experimenteer met bijgerechten en ontdek wat je zelf het lekkerst vindt!

Wild van wild … en wijn!

Bij zo’n heerlijke wildklassieker hoort een lekkere wijn. Wijn bij wild is dan ook een meer dan geslaagd huwelijk. Hertenvlees is krachtig, rood vlees en daar past een volle, rode wijn heel goed bij. Denk aan een bordeaux, een pinot noir of een kruidige rode wijn.

Kan je niet goed kiezen? Bestel dan een wijnpakket. In dit pakket kan je meerdere wijnen en smaken ontdekken en leren kennen. Je verbreedt er je smaakpalet mee en hebt telkens een wijn in huis, toepasselijk voor elk gerecht en elke gelegenheid.

Zoete afsluiter

Een heerlijk winters stoofpotje sluit je af met een lekker zoet dessert zoals een chocolademousse met slagroom, een smeuïge moelleux of een perfecte crème brûlée. Bon appétit!

Filed Under: Vlees Gerechten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken
  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!

OnsKookboek.be vraagt om uw toestemming om cookies te gebruiken voor het volgende: 1. Gepersonaliseerde advertenties en inhoud, advertentie- en inhoudsmeting, doelgroep inzichten en productontwikkeling. 2. Informatie op een apparaat opslaan en/of openen. JA - Toestemming!Geen toestemming gevenLees meer