Een lekker en hartverwarmend opkikkertje op een kille dag: maak deze lekkere calvados drank als je eens iets anders wil dan rode gluhwein.
In plaats van de kruiden te laten trekken in warme wijn, gaan we hier het appelsap opwarmen en daar de kruiden aan toevoegen.
Voor de extra alcohol gaat er dan de calvados bij: een alcoholdrank gedestilleerd uit appelcider, daarna gerijpt in eiken vaten en tenslotte ietwat bijgekleurd met karamel. Calvados is afkomstig uit Normandië en combineert ideaal met kaas uit Normandië: de Camembert, een lekkere zeer jonge witschimmelkaas.
Geen Calvados in huis en de winkels zijn gesloten? Wees creatief met het fruitsap en de alcohol die je in huis hebt, bijvoorbeeld vers geperst sinaasappelsap voor de kruiden, spuitwater voor wat bubbels en extra veel Grand Marnier voor de alcohol en geniet, maar geniet met mate.
Appeldrank ingrediënten
- 750 ml appelsap
- 500 ml parelende appelcider
- 80 ml Calvados
- 1.5 theelepels piment (ook bekend als jamaicapeper, pimentbes, allspice en nagelpeper) geen piment in huis, gebruik dan een kaneelstokje en enkele peperbolletjes: volledig andere smaak maar ook lekker
- 1/2 lepel muskaatnoot
- 1 kleine appel in dunne schijfjes gesneden
Calvados drank maken
- Neem een klein steelpannetje en doe er het appelsap, het piment en de muskaatnoot in. Breng aan de kook, neem van het vuur en laat de kruiden 15 minuten trekken.
- Verwarm het appelsap opnieuw tot het bijna kookt.
- Snijd ondertussen de appel in schijfjes in een karaf. Zet een zeef op de karaf en giet er het warme appelsap over.
- Roer de appelcider en de calvados in de karaf en dien de drank direct op.
Een reactie achterlaten