Zin in een op en top zuiders gerechtje? Dan moet je niet verder zoeken. Dankzij de overheerlijke courgetterolletjes met ricotta en spinazie waan je je onmiddellijk in Zuid-Frankrijk. Bovendien is het ook nog eens heel gezond én gemakkelijk om te maken. Het gerecht kan je in principe zonder side dish serveren, maar grote eters zullen er graag de zelfgemaakte gehaktballetjes bij verorberen.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de courgetterolletjes:
- 2 middelgrote courgettes
- 4 middelgrote tomaten
- 500g spinazie
- 250g ricotta
- Parmezaanse kaas
- Peper
- Zout
- Olijfolie
Voor de gehaktballetjes:
- 400g gehakt
- Spaghettikruiden
- Peper
- Zout
Bereiding
Voor de courgetterolletjes:
- Spoel de spinazie goed alvorens ze te gebruiken. Zet een pan op het vuur, giet er wat olijfolie bij en voeg geleidelijk aan de spinazie toe. Wacht totdat de spinazie helemaal geslonken is.
- Haal de pan van het vuur en voeg er de ricotta bij. Roer goed totdat alle spinazie met de ricotta vermengd is. Kruid op smaak met peper en zout.
- Ondertussen verwarm je de oven voor op 200°C.
- Snij de tomaten in kleine, vierkante blokjes. Leg de kleine stukjes in een ovenschotel en voeg peper, zout en olijfolie toe.
- Gebruik een dunschiller of een fijn mesje om de courgettes (na het spoelen) in dunne plakjes te snijden.
- Vul de plakjes met het spinazie-ricottamengsel en rol ze voorzichtig op. Ga verder tot de spinazievulling volledig op is.
- Leg de rolletjes boven de tomatenblokjes in de ovenschotel.
- Strooi er de parmezaan over en zet de schotel 30 minuten in de oven.
- Zie je een goudbruin korstje verschijnen? Dan kan je het gerecht uit de oven halen!
Voor de gehaktballetjes:
- Kneed het gehakt goed en maak er een twintigtal kleine, gelijkvormige balletjes van.
- Kruid de balletjes op smaak met peper, zout en spaghettikruiden, een verrassend lekkere toevoeging.
- Als je tijd hebt, laat de balletjes dan een dertigtal minuten in de koelkast rusten. Zo zullen ze hun vorm beter behouden tijdens het bakken.
- Doe een beetje bakboter in de pan en leg de balletjes voorzichtig in de pan. Zorg ervoor dat ze allemaal plaats hebben.
- Draai de balletjes regelmatig om zodat ze langs alle kanten mooi, bruin gebakken zijn.
Ziezo, de balletjes zijn klaar en kunnen samen met de ovenschotel op tafel gezet worden. Heb je gasten? Serveer dit gerechtje dan met een heerlijk volle Primitivo wijn of een verfijnde Pomerol. Zo zal het gerecht nog beter tot zijn recht komen. Veel succes en smakelijk!
Een reactie achterlaten