2 lekkere canneloni recepten met spinazie en ricotta: lekker uit SOS Piet of makkelijk en volledig vegetarisch door Jeroen Meus.
Beide TV chefs zijn het erover eens dat voor een makkelijke canneloni, je vertrekt met harde pasta staafjes die je vult met een spuitzak.
Beide chefs benadrukken om de canneloni flink met saus te overgieten, want de pasta moet garen in de saus en zal het vocht van de saus opnemen.
Waar ze het niet over eens zijn:
- SOS Piet doet geen Parmezaanse kaas in de vulling: volgens Piet droogt deze kaas de vulling uit. Jeroen gebruikt wel Parmezaanse kaas maar gaat zijn spinazie niet voorbakken zodat het vocht van de spinazie in de bladeren blijft en kan afgegeven worden aan de parmezaanse kaas
- Piet stooft de spinazie aan: dat vraagt een extra pan en de grote, niet versneden bladeren maken het spuiten met de spuitzak niet echt gemakkelijk
- Piet voegt pijnboompitten toe, wat een extra pan vraagt om ze even te roosteren
- Jeroen steekt meer smaak in de vulling: vermits ricotta van zichzelf weinig smaak bevat, kruid Jeroen met flink wat peper en kruidnagel, verse marjolein en in plaats van simpelweg zout voegt hij geraspte Parmezaanse kaas toe tot hij een krachtig smakende kruidige vulling bekomt.
- Jeroen maakt ook een snelle maar originele tomatensaus met extra smaak van sambal en rode wijn.
Onze stem gaat alvast uit naar Jeroen Meus die erin slaagt een stevige en uiterst smaakvolle vegetarische maaltijd op tafel te zetten. Welk recept vind u het beste? Geef uw reactie!
Lees verder:
Een reactie achterlaten