Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Kruidenboter Recept

October 18, 2013 door Ons Kookboek

Makkelijk en lekker recept om snel zelf je eigen kruidenboter te maken: goedkoper, dus goedkoper dan in de winkel en gezonder zonder bewaarmiddelen.

In plaats van de kruiden te versnijden of in een blendertje te cutteren, kan je ze ook fijnstampen met een mortier. Voor extra smaak voeg je bijvoorbeeld pastis likeur of zeste van geraspte schil van citroen toe.

Als vette room in reclame is tijdens de kerstdagen in de winkel, koop dan een doos en maak er zelf eigen boter mee: verser kan niet!

Boter maak je door room (even uit de ijskast gehaald op temperatuur van 16 tot 18 graden) een 10 tal minuten te kloppen: eerst heb je crème au beurre en plots begint de karnemelk en de boter te schiften: de kleur verandert naar geel.

Druk de karnemelk uit de boter en je hebt boter die je direct kan verwerken tot kruidenboter. Let wel op: als je de karnemelk niet uit de boter wast (steeds ijskoud water toevoegen en even onder de boter werken tot het water er weer even proper uitkomt als dat het erin ging), is de boter niet lang houdbaar: ideaal dus om direct te verwerken. Gebruik daarom slechts 250 ml room per keer je verse boter wil maken.

Kruidenboter recept met salie

Kruidenboter recept met salie

Vertrek van met ongezouten boter: zelf je favoriete zout – zeezout, rotszout – toevoegen smaakt altijd anders dan reeds gezouten boter uit de winkel.

  • ¼ kilogram ongezouten boter op kamertemperatuur gebracht
  • een snuifje zeezout

Verse kruiden:

  • een klein bosje salie (20 gram)
  • 2 knoflookteentjes

Hoe lekkere kruidenboter maken

  1. Plet in een mortier de salie met de knoflook en grof zeezout.
  2. Voeg er dan de zachte boter bij en meng alles goed door elkaar.
  3. Rol de boter in een worstje in boterpapier en laat afkoelen in de ijskast.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Spruitjes koken
  • Konijn klaarmaken
  • Witloof stoven
  • Speculaas cookies
  • Ontbijt Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer