• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Kruidenboter Recept

4 lekkere kruidenboter recepten van Piet Huysentruyt, Jeroen Meus, Jamie Oliver en Ons Kookboek.

Onskookboek.be » Makkelijke Recepten » Kruidenboter Recept

Laat een Reactie achter

Makkelijk en lekker recept om snel zelf je eigen kruidenboter te maken: goedkoper, dus goedkoper dan in de winkel en gezonder zonder bewaarmiddelen.

In plaats van de kruiden te versnijden of in een blendertje te cutteren, kan je ze ook fijnstampen met een mortier. Voor extra smaak voeg je bijvoorbeeld pastis likeur of zeste van geraspte schil van citroen toe.

Als vette room in reclame is tijdens de kerstdagen in de winkel, koop dan een doos en maak er zelf eigen boter mee: verser kan niet!

Boter maak je door room (even uit de ijskast gehaald op temperatuur van 16 tot 18 graden) een 10 tal minuten te kloppen: eerst heb je crème au beurre en plots begint de karnemelk en de boter te schiften: de kleur verandert naar geel.

Druk de karnemelk uit de boter en je hebt boter die je direct kan verwerken tot kruidenboter. Let wel op: als je de karnemelk niet uit de boter wast (steeds ijskoud water toevoegen en even onder de boter werken tot het water er weer even proper uitkomt als dat het erin ging), is de boter niet lang houdbaar: ideaal dus om direct te verwerken. Gebruik daarom slechts 250 ml room per keer je verse boter wil maken.

Kruidenboter recept met salie

Kruidenboter recept met salie

Vertrek van met ongezouten boter: zelf je favoriete zout – zeezout, rotszout – toevoegen smaakt altijd anders dan reeds gezouten boter uit de winkel.

  • ¼ kilogram ongezouten boter op kamertemperatuur gebracht
  • een snuifje zeezout

Verse kruiden:

  • een klein bosje salie (20 gram)
  • 2 knoflookteentjes

Hoe lekkere kruidenboter maken

  1. Plet in een mortier de salie met de knoflook en grof zeezout.
  2. Voeg er dan de zachte boter bij en meng alles goed door elkaar.
  3. Rol de boter in een worstje in boterpapier en laat afkoelen in de ijskast.

Filed Under: 57 Makkelijke recepten: voor het hele gezin

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis
  • Hoe maak je pudding nog lekkerder? – Tip: met limoen of…
  • Je lekkerste chocolade pudding maak je zelf – met chocolade
  • Mexicaanse krabsalade voor op de boterham: lekker!
  • 3x toast avocado met een twist
  • Groene smoothie recepten voor beginners + Tips
  • Je TOP 7 aspergesoep recepten voor 2024! Eenvoudig, klassiek
  • Courgetterolletjes met gehaktballetjes
  • Zo stel je een heerlijk kerstmenu samen
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • 17 recepten om lekkere groentesoep te maken: heb je die met pistou van Jeroen Meus al geproefd?
  • Waarom je zeker eens zelf pasta moet maken
  • 3 lekkere, makkelijke, koude voorgerechten Jeroen Meus
  • Mokka ijs maken zonder ijsmachine: ’n Koud Kunstje!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!