Klaar in 20 minuten, snel gemaakt en even snel opgegeten: klassieke spaghetti carbonara met room voor 2 hongerige personen.
Dit is een lekker recept om snel pasta met vlees klaar te maken. Een klassieke carbonarasaus wordt gemaakt met olijfolie, hier wordt de saus gebonden met eierdooiers en room: dus niet echt ideaal voor de slanke lijn, wel supersnel klaargemaakt met typische ingrediënten van de lage landen.
Spaghetti carbonara recept
- 250 gram spaghetti
- 1 fijngehakt sjalotje
- 2 fijngehakte teentjes knoflook
- 6 sneden doorregen spek, in stukjes gesneden
- 2 kakelverse biologisch geteelde eieren
- 140 ml room (18%vet)
- flink wat vers gemalen zwarte peper
- 25 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
- een klontje boter
Hoe klassieke spaghetti carbonara maken met spek, eieren en room
- Kook water in een grote pot en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit ondertussen een klontje boter in een kleine koekenpan en bak hierin de sjalot en het spek voor 5 tot 7 minuten tot de sjalot goudbruin kleurt. Voeg er na 4 minuten de fijngehakte knoflook bij (kwestie zeker te zijn dat je de look niet laat aanbranden).
- Klop de eieren met de room, het grootste deel van de Parmezaanse kaas en veel gemalen zwarte peper tot alles goed gemengd is.
- Giet de spaghetti af, laat uitlekken en doe opnieuw in de nog warme kookpot. Zet niet meer op het vuur en voeg er de sjalot, spek en ei mengsel aan toe. Roer om totdat de spaghetti gelijkmatig bedekt is met het ei-mengsel.
- Verdeel de spaghetti carbonara in 2 borden en rasp er de rest van de parmezaanse kaas en wat zwarte peper over.
Een reactie achterlaten