• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Bladerdeeggebakjes met kip recept

Een lekker en makkelijk recept om zelf lekkere aperitiefhapjes te bakken: maak driehoekige bladerdeegzakjes, vul ze met kip, prei en wortel en bak knapperig krokant in de oven.

U bent hier: OnsKookboek.be>>recepten>>Bladerdeeggebakjes met kip recept

Laat een Reactie achter

Een lekker en makkelijk recept om zelf lekkere aperitiefhapjes te bakken: maak driehoekige bladerdeegzakjes, vul ze met kip, prei en wortel en bak knapperig krokant in de oven. Een niet zo vettige Vlaamse variant op wat in Maleisië gefrituurd wordt als Curry-puff (natuurlijk niet met bladerdeeg).

Recept voor 4 personen, klaar in 1 uur 30 minuten.

Ingrediënten

  • 2 kippenbillen
  • 1 prei ( wit gedeelte)
  • 1 wortel
  • 1 dl witte wijn
  • 50 gr boter
  • 1 pakje voorgerold bladerdeeg
  • 1 eierdooier
  • peper en zout

Hoe gevulde bladerdeeggebakjes maken

  1. Snijd de kippenbillen in twee stukken.
  2. Laat ze in een kleine gietijzeren stoofpan met dertig gram boter bruinen.
  3. Overgiet ze met witte wijn zodra ze mooi gekleurd zijn.
  4. Zet daarna het deksel op de pan en laat de kippenbillen twintig minuten sudderen. Draai de billetjes na tien minuten om. Voeg zout en peper toe.
  5. Intussen snijd je de prei en de wortel in stukjes van vier tot vijf centimeter en daarna in fijne staafjes. Laat ze zachtjes stoven in een steelpan met de rest van de gesmolten boter.
  6. Nadat de kippenbilletjes gebakken zijn, verwijder je de beentjes en snijd je het vlees in kleine stukjes.
  7. Meng de stukjes vlees met de groenten en breng op smaak.
  8. Ontrol het bladerdeeg en snijd er vier driehoekjes uit.
  9. Leg een deel van de vulling op de helft van elk driehoekje en laat hierbij de randen vrij.
  10. Bevochtig daarna de randen lichtjes, plooi de driehoekjes toe en druk de randen goed aan.
  11. Maak kleine inkepingen in de randen zodat ze goed aan elkaar hechten.
  12. Bestrijk de bovenkant met de eierdooier met behulp van een bakkerspenseeltje.
  13. Leg de gevulde driehoekjes op een met boterpapier bedekt ovenrooster en laat ze gedurende twintig minuten gaar worden in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  14. Deze bladerdeeggebakjes warm opdienen als voorgerecht, vergezeld van een slaatje.

Filed Under: Kip

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!
  • Rendiergebraad op Ardeense Wijze – Eens iets anders!
  • 5x kotelet bakken: in de oven, Jeroen Meus, marineren of…

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • Pasta recepten
  • Salade
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Kip
  • Koekjes
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download ons Paleo Recepten Kookboek
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!