Een lekker en makkelijk recept om zelf lekkere aperitiefhapjes te bakken: maak driehoekige bladerdeegzakjes, vul ze met kip, prei en wortel en bak knapperig krokant in de oven. Een niet zo vettige Vlaamse variant op wat in Maleisië gefrituurd wordt als Curry-puff (natuurlijk niet met bladerdeeg).
Recept voor 4 personen, klaar in 1 uur 30 minuten.
Ingrediënten
- 2 kippenbillen
- 1 prei ( wit gedeelte)
- 1 wortel
- 1 dl witte wijn
- 50 gr boter
- 1 pakje voorgerold bladerdeeg
- 1 eierdooier
- peper en zout
Hoe gevulde bladerdeeggebakjes maken
- Snijd de kippenbillen in twee stukken.
- Laat ze in een kleine gietijzeren stoofpan met dertig gram boter bruinen.
- Overgiet ze met witte wijn zodra ze mooi gekleurd zijn.
- Zet daarna het deksel op de pan en laat de kippenbillen twintig minuten sudderen. Draai de billetjes na tien minuten om. Voeg zout en peper toe.
- Intussen snijd je de prei en de wortel in stukjes van vier tot vijf centimeter en daarna in fijne staafjes. Laat ze zachtjes stoven in een steelpan met de rest van de gesmolten boter.
- Nadat de kippenbilletjes gebakken zijn, verwijder je de beentjes en snijd je het vlees in kleine stukjes.
- Meng de stukjes vlees met de groenten en breng op smaak.
- Ontrol het bladerdeeg en snijd er vier driehoekjes uit.
- Leg een deel van de vulling op de helft van elk driehoekje en laat hierbij de randen vrij.
- Bevochtig daarna de randen lichtjes, plooi de driehoekjes toe en druk de randen goed aan.
- Maak kleine inkepingen in de randen zodat ze goed aan elkaar hechten.
- Bestrijk de bovenkant met de eierdooier met behulp van een bakkerspenseeltje.
- Leg de gevulde driehoekjes op een met boterpapier bedekt ovenrooster en laat ze gedurende twintig minuten gaar worden in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Deze bladerdeeggebakjes warm opdienen als voorgerecht, vergezeld van een slaatje.
Een reactie achterlaten