• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Zelf pita maken

Zeer makkelijk recept om zelf pita te maken zodat je op elk moment van de dag of nacht goedkoop kan genieten van lekkere pitabroodjes, pizza of worstenbrood.

Onskookboek.be » Allerhande recepten » Zelf pita maken

Laat een Reactie achter

Zeer makkelijk recept om zelf pita te maken zodat je op elk moment van de dag of nacht goedkoop kan genieten van lekkere pitabroodjes, pizza of worstenbrood.

Ken je die tijd toen je nog student was of net uit werken ging met flink wat geld in je zakken na je eerste loon en ‘s avonds flink wat tijd om te eten en te drinken wat je maar wilt? Bij mij zat daar gegarandeerd telkens na de 3 uur en half lange avondschool een bezoekje "bij de Turk" bij: zelf gebakken dik pitabrood met een flinke schep shoarmavlees, pikante saus en euhm… enkele gezonde blaadjes sla :-) .

Nu kan je een pitabroodje zelf zo lekker of gezond maken als je wil, en vullen met wat je maar wil: lekker pittig of gewoon met mayonaise of Griekse yoghurt en wat vlees betreft: waarom niet eens snel een reeds door je slager goed gekruide (lams)worst (lamsmerguez) bakken voor in je broodje?

Wie zelf pitabroodjes wil gaan bakken: weet dat het geheime ingredient in het deeg yoghurt is: het maakt het kneden van het brood iets moeilijker maar zorgt ervoor dat je pitabroodje na eventueel te lang bakken toch niet keihard wordt. Anders gezegd: je kan een kant en klaar pitabroodje nogmaals bakken!

Of… maak Egyptische pita broodjes: Hawawshi

Pita maken

Neen, ik heb geen verkoudheid… "Hawawshi" is de Egyptische variant op een normaal pitabroodje. Kort door de bocht: een pitabroodje wordt gevuld met gehakt en gebakken in de oven. Wel 4 tips:

  • breng het gemengd gehakt (500 gram) al dan niet op smaak met bijvoorbeeld (1) fijngesneden ui, (1) tomaat zonder de zaadjes, (2) knoflook, korianderblaadjes en peterselieblaadjes, (1/4de) paprika en droge kruiden zoals (1/2 theelepel) chilipoeder, (1,5 theelepels) 5 kruidenpoeder of kaneel+nootmuskaat+zwarte-peper en (1,5 theelepels) zout.
  • vul je pitabroodje met een laag van 1 cm gehakt
  • bestrijk de buitenkant van je broodje in met boter en vouw er boterpapier rond
  • bak in een voorverwarmde oven van 200 graden totdat het gehakt gegaard is (een 20 tal minuten).

En nu je weet dat je kant en klare pitabroodjes nogmaals in de oven kan laten bakken, laat dan je fantasie verder de vrije loop. Wist je dat na het beleggen van beide helften van 1 pitabroodje met tomatensaus en pizzabeleg, je er leuke mini pizza’s mee kan bakken?

Makkelijk pita recept voor 2

  • 1/4 kg americain natuur
  • 1 eetlepel olie om te bakken
  • peper en zout
  • Provençaalse kruiden
  • 1 tomaat
  • 50 gram cheddar kaas
  • (4) slabladeren naar wens
  • 2 pitabroodjes
  • (curry)ketchup, mayonaise of enig ander sausje – al dan niet pikant – dat je graag eet

Hoe zelf pita maken

  1. Warm de olie op in een kleefpan, doe er de americain in en bak het vlees: breek het gehakt met een houten lepel zodat er geen grote stukken vlees meer overblijven. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.
  2. Ondertussen snijd je de tomaat in 4, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes: houd apart.
  3. Roer op tijd in je pan met vlees.
  4. Ondertussen rasp je de cheddar kaas en houd ook deze apart.
  5. De slabladeren wassen en droogzwieren (in een handdoek "uitkloppen" als je geen slazwierdertje hebt).
  6. Warm je pitabroodjes op in een toaster.
  7. Maak een snede in de broodjes, duw er een slablad in en vul op met het gebakken gehakt. Strooi er geraspte kaas en tomaten over, giet er je sausje over en dien je pitabroodjes onmiddellijk op.

Filed Under: Vlees Gerechten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofvlees? Maak je lekkerste Rendang Recept uit Maleisië
  • Saté: zo maak jij dit heerlijke gerecht 
  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!