Zeer snel recept om koud gevulde tomaten te maken zodat wanneer je op een warme dag niet wil koken, je toch snel een lekker gevarieerd gerecht zal klaarmaken.
Iedereen maakt het wel eens mee: geen tijd om te gaan winkelen, geen tijd om iets te koken en alleen maar trek als "het eens iets anders" is. Zorg daarom dat je altijd wat vis in blik in huis hebt: je kan er echt alle kanten mee op, vis opgelegd in olie kan je zelfs opwarmen in de pan en bijvoorbeeld aardappeltjes op een laag vuurtje bakken in de olie uit het blik.
Deze keer houden we het gemakkelijk zonder koken: gewoon alles bij elkaar mengen en mooi appetijtelijk serveren in een uitgeholde tomaat.
Koud gevulde tomaten recept
Geen echte verhoudingen, gewoon kijken naar wat je in huis hebt en mengen naar smaak, bijvoorbeeld:
- stevige, rijpe tomaten
- yoghurt (of roomkaas: weet met roomkaas en gewone kaas dat je flink wat vet aan het eten bent, gebruik je veel gewone kaas, kies dan voor magere, levende yoghurt)
- een blokje kaas
- olijven (liefst zonder pit om snel te werken)
- hard gekookte, biologische eieren (10 minuten in kokend water)
- gare vis (zelf gebakken, zelf gekookt, uit blik in eigen nat of in olie)
- peper en zout
- indien gewenst: citroensap, tuinkruiden, fijngesneden komkommerstukjes, fijngesneden rucolasalade, fijngesneden selder
Hoe koude gevulde tomaten klaarmaken
- Snijd de hoed van de tomaat en lepel het vruchtvlees uit de tomaten. Bewaar het vruchtvlees voor een salade of doe het in de diepvries en verwerk later bijvoorbeeld in een soep).
- Snijd olijven, de vis, eventuele tuinkruiden en de eieren fijn en doe in een kom.
- Rasp er kaas over.
- Kruid met peper (nu nog geen zout toevoegen), roer er de yoghurt door en proef. Vermits kaas flink zout bevat, kan het zijn dat je geen extra zout meer moet toevoegen, zoniet: breng de vulling verder op smaak met peper, zout, tuinkruiden of citroensap, meer kaas of meer yoghurt.
- Lepel de vulling in de tomaten.
- Zet het hoedje op de koud gevulde tomaten en garneer met een dot yoghurt waarin je een olijf probeert recht te zetten (snijd het voetje af van de olijf).
Een reactie achterlaten