• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Gevulde tomaten koud

Zeer snel recept om koud gevulde tomaten te maken zodat wanneer je op een warme dag niet wil koken, je toch snel een lekker gevarieerd gerecht zal klaarmaken.

Onskookboek.be » Salade » Gevulde tomaten koud

Laat een Reactie achter

Zeer snel recept om koud gevulde tomaten te maken zodat wanneer je op een warme dag niet wil koken, je toch snel een lekker gevarieerd gerecht zal klaarmaken.

Iedereen maakt het wel eens mee: geen tijd om te gaan winkelen, geen tijd om iets te koken en alleen maar trek als "het eens iets anders" is. Zorg daarom dat je altijd wat vis in blik in huis hebt: je kan er echt alle kanten mee op, vis opgelegd in olie kan je zelfs opwarmen in de pan en bijvoorbeeld aardappeltjes op een laag vuurtje bakken in de olie uit het blik.

Deze keer houden we het gemakkelijk zonder koken: gewoon alles bij elkaar mengen en mooi appetijtelijk serveren in een uitgeholde tomaat.

Koud gevulde tomaten recept

Geen echte verhoudingen, gewoon kijken naar wat je in huis hebt en mengen naar smaak, bijvoorbeeld:

  • stevige, rijpe tomaten
  • yoghurt (of roomkaas: weet met roomkaas en gewone kaas dat je flink wat vet aan het eten bent, gebruik je veel gewone kaas, kies dan voor magere, levende yoghurt)
  • een blokje kaas
  • olijven (liefst zonder pit om snel te werken)
  • hard gekookte, biologische eieren (10 minuten in kokend water)
  • gare vis (zelf gebakken, zelf gekookt, uit blik in eigen nat of in olie)
  • peper en zout
  • indien gewenst: citroensap, tuinkruiden, fijngesneden komkommerstukjes, fijngesneden rucolasalade, fijngesneden selder

Hoe koude gevulde tomaten klaarmaken

Gevulde tomaten koud

  1. Snijd de hoed van de tomaat en lepel het vruchtvlees uit de tomaten. Bewaar het vruchtvlees voor een salade of doe het in de diepvries en verwerk later bijvoorbeeld in een soep).
  2. Snijd olijven, de vis, eventuele tuinkruiden en de eieren fijn en doe in een kom.
  3. Rasp er kaas over.
  4. Kruid met peper (nu nog geen zout toevoegen), roer er de yoghurt door en proef. Vermits kaas flink zout bevat, kan het zijn dat je geen extra zout meer moet toevoegen, zoniet: breng de vulling verder op smaak met peper, zout, tuinkruiden of citroensap, meer kaas of meer yoghurt.
  5. Lepel de vulling in de tomaten.
  6. Zet het hoedje op de koud gevulde tomaten en garneer met een dot yoghurt waarin je een olijf probeert recht te zetten (snijd het voetje af van de olijf).

Filed Under: 21 Lekkerste Salades

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Zelf pasta maken: de ultieme gids voor beginners
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Zelf pudding maken: Vanillepudding & 7 makkelijke variaties
  • Oerdegelijke koffie zonder tierlantijntjes
  • Zo kook je gevarieerder dan ooit
  • Simpele witloofsoep op grootmoeders wijze: Zacht & vol smaak
  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!