3 lekkere en makkelijke kersen smoothie recepten: voor het ganse jaar goedkoop uit de diepvries of met verse kersen in de zomer.
Ieder kent de potjes yoghurt met kersen (en de ietwat rare artificiële smaak erbij soms). Je kan echter zelf gewone yoghurt en verse kersen mixen voor een nog beter resultaat met frisse, verse smaken.
Geen yoghurt bij de hand? Gebruik dan melk en maak smeuïger met banaan. Indien gewenst kan je dan naar smaak vers geperst citroensap toevoegen voor een frissere toets.
De rest van het jaar kan je te werk gaan met kersen uit de diepvries. Alles wat uit de diepvries komt is een beetje waterachtig (de cellen zijn immers "kapotgevrozen"). Bovendien voegen we (liefst ver geperst) fruitsap toe (sinaasappels en appels zijn ‘s winters goed en goedkoop beschikbaar). Om toch nog een smeuïg drankje te maken, voeg je gewoon bananen toe, al dan niet ook uit de diepvries.
Kersverse kersen smoothie
Deze kersen smoothie is niet echt dik van samenstelling, maar wel over-heeeerlijk! Voor een dikker smoothie: meer kersen of meer ijs toevoegen.
Ingrediënten:
- 250 gram verse kersen (200 gram ontpitte kersen)
- 10 ijsblokjes (100 gram)
- 100 gram verse witte natuur-yoghurt
- 25 gram witte suiker
- 10 druppels vanille-extract
Bereiding:
- Doe alles in de food processor en mix tot een zacht-romig smoothie.
- Proef en voor de liefhebbers van zoet: voeg extra suiker bij en mix opnieuw. Voor een meer dikke smoothie, voeg extra ijsblokjes of kersen toe en mix uw kersen smoothie opnieuw.
Kersen banaan smoothie
Dit is zoals de naam al zegt een smoothie met verse kersen plus wat extra banaan en melk in plaats van yoghurt. De banaan zorgt voor een smeuïg smoothie van toch nog zeer donkere kleur en een toch nog overheersende kersensmaak!
Ingrediënten:
- 180 gram verse kersen (160 gram ontpitte kersen)
- 10 ijsblokjes (100 gram)
- 2 kleine banaantjes (gepeld 80 gram)
- 125 ml volle melk
- 20 gram niet geraffineerde suiker
Bereiding:
- Doe alles in de food processor en mix tot een zacht-romig smoothie.
- Proef en voor de liefhebbers van zoet: voeg extra suiker bij en mix opnieuw. Voor een meer dikke smoothie, voeg extra banaan en kersen toe en mix je kersen smoothie opnieuw.
Uit de diepvries met vers fruitsap en banaan
Alweer een heerlijk drankje. Het leuke aan deze smoothie is dat u zelf kan experimenteren welk fruitsap je bij de kersen voegt om een geheel anders smakende smoothie te bereiden!
Ingrediënten:
- 1 halve liter ingevroren kersen
- 2 bananen gepeld
- 15 ijsblokjes
- 250 fruitsap (bijvoorbeeld vers geperst sinaasappelsap, probeer zelf welk fruitsap, voor authentieke kersensmaak in deze kersen-smoothie: neem kersen-fruitsap)
- Voor de garnering : 1 aardbei of enkele verse kersen per persoon
Bereiding:
- Doe alles in de food processor en mix tot een zacht-romig smoothie.
- Proef en voor de liefhebbers van zoet: voeg extra suiker bij en mix opnieuw.
- Garneer je kersen smoothie met fruit naar keuze
Een reactie achterlaten