• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Kaastaart met speculaasbodem

2 makkelijke recepten om kaastaart met speculaasbodem te maken met ofwel een vette vulling ofwel een lekker, luchtige vulling.

Onskookboek.be » Taart Recepten » Kaastaart met speculaasbodem

2 Reacties

2 makkelijke recepten om kaastaart met speculaasbodem te maken met ofwel een vette vulling ofwel een lekker, luchtige vulling.

Met een "echte" kaastaart wordt nog steeds een taart bedoelt op basis van roomkaas (en dus geen volstrekt magere platte kaas) type halfvette kaas St Moret (8% vet) of makkelijk in de supermarkten te verkrijgen Philadelphia kaas (23% vet).

Om het geheel nog smeuïger te maken voegen we extra room of mascarpone toe (mascarpone is ook een roomkaas, maar dan zonder lebmaagstremsel).

In het recept onderaan gebruiken we roomkaas en extra room of mascarpone. Voor een even lekkere maar lichtere vulling klik je hier op dit recept voor platte kaastaart met speculoos.

Kaastaart recept ingrediënten

  • 400 g roomkaas (St Moret, MonChou, Philadelphia) of halfvette of vette plattekaas
  • 100 gram mascarpone of room
  • 70 gram griessuiker
  • 2 biologische eieren
  • echt vanille extract of zest van een onbespoten citroen

Speculaasbodem:

  • 150 gram van speculaas (of wat je voorhanden hebt van koekjes zoals zandkoekjes, kokoskoekjes of petit beurre koekjes)
  • 50 gram gesmolten, echte boter

Indien gewenst voor de garnering:

  • coulis van vers fruit naar wens

Hoe zelf kaastaart maken met speculaasbodem

Kaastaart met speculaasbodem

  1. Neem een plastiek zak voor de diepvries, breek er de speculaas in en rol verder plat met een deegrol. Een cutter gaat wel sneller.
  2. Neem een taartvorm, leg er bakpapier over en strooi er de kruimels in.
  3. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed door elkaar.
  4. Druk het geheel goed aan met bijvoorbeeld een plat glas en probeer ook een rand te maken.
  5. Zet in een voorverwarmde oven van 180 graden, laat 5 tot 10 minuten droog bakken en laat afkoelen.
  6. Klop de eierdooiers met de helft van de suiker zo luchtig mogelijk op. Voeg er de roomkaas, de room, het vanille extract of de zest van citroen aan toe en meng op de laagste snelheid.
  7. In een andere kom klop je de eiwitten met de rest van de suiker zo stijf mogelijk op tot er duidelijke pieken ontstaan.
  8. Spatel het eiwit onder het kaasmengsel en stort in de afgekoelde speculaasbodem die nog in de vorm zit.
  9. Bak een 30 tot 50 tal minuten op 180 ° (het midden zal nog steeds een beetje bewegen als je de taartvorm uit de oven neemt).
  10. Laat even afkoelen, dek af met plastiekfolie en laat de kaastaart verder een nacht rusten in de ijskast. Serveert overheerlijk met een coulis van aardbeien of ander kleinfruit.

Filed Under: Taart Recepten

Reader Interactions

Reacties

  1. Katty zegt

    april 1, 2019 at 6:37 pm

    ga het snel proberen

    Beantwoorden
    • Ons Kookboek zegt

      april 2, 2019 at 12:46 am

      Laat weten hoe het lukt Katty?

      Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken
  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!