• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo

De geur van versgebakken brood die de huiskamer vult: wat kan er zaliger zijn op een zondagochtend? Genoeg van de lange wachtrij bij de bakker? Bak vanaf nu zelf je brood en geniet van een vers, knapperig deeg. Zonder dat je de deur uit moet!

Onskookboek.be » Taart Recepten » Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo

Laat een Reactie achter

De geur van versgebakken brood die de huiskamer vult: wat kan er zaliger zijn op een zondagochtend? Genoeg van de lange wachtrij bij de bakker? Bak vanaf nu zelf je brood en geniet van een vers, knapperig deeg. Zonder dat je de deur uit moet!

Ingrediënten notenbrood

Om een overheerlijk notenbrood zelf te maken, heb je slechts een handjevol ingrediënten nodig.

  • 450 gr bloem voor wit brood
  • 250 ml lauwe melk
  • 1 koffielepel instant gist
  • 1 ei
  • 2 eetlepels honing
  • 5 gr zout
  • 100 g gehakte noten naar keuze (walnoot, amandel, hazelnoot)

Bloem

Wil je een notenbrood maken, gebruik dan geen zelfrijzende bloem. Hiermee kan je geen brood bakken. Dit soort bloem is wel de ideale basis voor de bereiding van patisserie zoals wafels, taart, pannenkoeken en cake. Het is dus absoluut een goed idee om altijd zelfrijzende bloem in huis te hebben.

Bereiding notenbrood

  1. Zeef de bloem op je werkblad of boven een beslagkom en maak een kuiltje in het midden. Doe de lauwe melk in een kopje en los de gist erin op. Meng met de honing en giet in het kuiltje. Klop het ei los en meng dit met de rest van het mengsel. Doe het zout erbij. Bestrooi je handen met wat bloem en kneed het deeg een kwartiertje totdat je een soepel deeg bekomt. Bestrooi ook je werkblad met bloem zodat het deeg niet blijft kleven. Maak er een mooi bolletje van en dek dit gedurende 45 minuten af met een vochtige doek. Laat het deeg bij voorkeur rijzen op een warme plaats, bijvoorbeeld een oven van 40°C. Het deeg zal ongeveer dubbel zo groot worden.
  2. Hak de door jou gekozen noten en meng deze door het gerezen deeg. Kneed goed en laat het nog eens een half uur rijzen onder een vochtige doek.
  3. Verwarm je oven op 200°C en leg het brooddeeg op de bakplaat. Indien je dit hebt, kan je ook een broodvorm gebruiken. Bak het brood gedurende een half uur af, in het midden van de oven. Indien het brood klaar is, kan je het nog even laten afkoelen op een rooster. Snijd het brood niet direct wanneer het uit de oven komt!

Broodbakmachine

Wil je graag genieten van knapperig, vers brood maar ontbreekt het je soms wat aan tijd? Gebruik dan eenvoudigweg een broodmachine en een kant-en-klare broodmix, zoals boerenbrood, notenbrood, abdijbrood, speltbrood, houthakkersbrood, olijvenbrood, volkorenbrood …

Filed Under: Taart Recepten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken
  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!