• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Gistpannekoeken

Grootmoeder's vingerlikkend lekker pannekoeken recept met gist en haar geheim om pannekoeken nog luchtiger te krijgen zonder zelfrijzende bloem.

U bent hier: OnsKookboek.be>>Allerhande recepten>>Gistpannekoeken

3 Reacties

Grootmoeder’s vingerlikkend lekker pannekoeken recept met gist en haar geheim om pannekoeken nog luchtiger te krijgen zonder zelfrijzende bloem.

Als grootmoeder gistpannekoeken maakte, serveerde ze deze ofwel feestelijk met hete kriekensaus met bloemsuiker ofwel gewoon opgerold met suiker of zelfgemaakte aardbeienconfituur…

Heerlijk! Gewoon het beslag van de lepel likken was al lekker… en de geur van gist, zoals bij het bakken van brood, haar wafels en zo nu en dan als het kermis was: lekkere smoutebollen gebakken in reuzel.

Waar is de tijd? Alvast dichterbij dan je denkt als je onderstaand recept gaat bakken.

Pannekoeken bakken voor 4 personen

  • 250 gram bloem
  • 2 eieren, dooiers en eiwit scheiden
  • 750 ml melk
  • 1 eetlepel suiker
  • 10 gram verse gist
  • 50 gram goed warme, gesmolten boter
  • boter of spekvet om te bakken

Gistpannekoeken maken

Gistpannekoeken

  1. Breek de gist in wat lauwe melk en maak vloeibaar. Voeg wat suiker bij en wacht tot de gist begint te werken (bubbels komen op het papje).
  2. Het geheim van luchtige pannekoeken: klop ondertussen het eiwit stijf.
  3. Doe de bloem in een diepe kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg het gistpapje toe en meng er langzamerhand de melk en de bloem door. Klop flink zodat je een samenhangend beslag bekomt.
  4. Blijf flink kloppen en houd de kom op zijn kant zodat je de klonters beter ziet en je ze er allemaal kan uitkloppen.
  5. Klop er dan de eierdooiers onder.
  6. Klop er de gesmolten boter door.
  7. Voeg als laatste het stijf geklopte eiwit toe, dek de kom af en laat op een warme plaats rijzen.
  8. Verwarm een gietijzeren koekenpan (of een hedendaagse anti aankleefpan), smeer in met boter of spekvet, giet er een weinig beslag op en laat de pannekoeken aan beide kanten bakken (pas omdraaien als de bovenkant helemaal droog is, anders zal de koek breken).

Filed Under: Allerhande recepten

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Reader Interactions

Reacties

  1. Dupont Pierre zegt

    februari 11, 2020 at 8:48 pm

    lekker

    Beantwoorden
  2. Roel Welters zegt

    juni 16, 2018 at 6:11 pm

    Doe de bloem in een diepe kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg het gistpapje toe en meng er langzamerhand de melk en de bloem door???

    Beantwoorden
    • Ons Kookboek zegt

      juni 16, 2018 at 8:33 pm

      Misschien beter verwoord als volgt, Roel: Meng langzamerhand de meer melk en bloem door het gistpapje

      Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • Superverse kervelsoep met balletjes – 9 Recepten
  • Brood Bakken: Grootmoeder’s Wit + 7x Bruin + 3x Jeroen Meus
  • Topfavoriet! Asperges a la Flamande – Puur genieten van Belgische kwaliteit
  • Asperges met Zalm – Genieten in 15 minuten
  • Je TOP 7 aspergesoep recepten voor 2022! Eenvoudig, klassiek
  • Simpel snel Bananen Smoothie – fris Genieten op hete dagen!
  • Je 5 beste Aardappelsalades van Jamie Oliver tot Jeroen Meus

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Volg Ons Op…

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • Kerstrecepten
  • Pasta recepten
  • Salade
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten

Ook lekker…

  • Broccoli
  • Chocolade Recepten
  • Gezond
  • Jamie Oliver
  • Kip
  • Koekjes
  • Lente Recepten
  • Mosselen
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download ons Paleo Recepten Kookboek
  • 120 Recepten voor Beginners
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!