• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Genieten van geweldige Gistpannenkoeken? Je doet het zo…

Grootmoeder's vingerlikkend lekker pannekoeken recept met gist... En oma's geheim om je pannekoeken nog luchtiger te krijgen: zonder zelfrijzende bloem. Lekker!

Onskookboek.be » Allerhande recepten » Genieten van geweldige Gistpannenkoeken? Je doet het zo…

3 Reacties

Grootmoeder’s vingerlikkend lekker pannekoeken recept met gist…

En oma’s geheim om je pannekoeken nog luchtiger te krijgen: zonder zelfrijzende bloem…

Lekker!

Heerlijk warme gistpannenkoeken bakken: zal je gegarandeerd lukken met oma’s recept!

Gistpannenkoeken

Inhoud

  • 1 Tips en Weetjes
  • 2 Hoe Gistpannenkoeken Bakken
    • 2.1 Ingrediënten
    • 2.2 Bereiding 
  • 3 Extra: 8 Lekkere, veel snellere pannenkoek recepten zonder gist

Tips en Weetjes

Als grootmoeder gistpannekoeken maakte, serveerde ze deze ofwel feestelijk met hete kriekensaus met bloemsuiker ofwel gewoon opgerold met suiker of zelfgemaakte aardbeienconfituur…

Heerlijk! Gewoon het beslag van de lepel likken was al lekker… en de geur van gist, zoals bij het bakken van brood, haar wafels en zo nu en dan als het kermis was: lekkere smoutebollen gebakken in reuzel.

Waar is de tijd? Alvast dichterbij dan je denkt als je onderstaand recept gaat bakken.

 

Hoe Gistpannenkoeken Bakken

Grootmoeder's vingerlikkend lekker pannekoeken recept met gist en haar geheim om pannekoeken nog luchtiger te krijgen zonder zelfrijzende bloem.
5 from 5 votes
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 10 d
Kook Tijd 10 d
Gerecht Gebak
Keuken Klassiek

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 2 eieren dooiers en eiwit scheiden
  • 750 ml melk
  • 1 eetlepel suiker
  • 10 gram verse gist
  • 50 gram goed warme gesmolten boter
  • boter of spekvet om te bakken

Bereiding
 

  • Breek de gist in wat lauwe melk en maak vloeibaar. Voeg wat suiker bij en wacht tot de gist begint te werken (bubbels komen op het papje).
  • Het geheim van luchtige pannekoeken: klop ondertussen het eiwit stijf.
  • Doe de bloem in een diepe kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg het gistpapje toe en meng er langzamerhand de melk en de bloem door. Klop flink zodat je een samenhangend beslag bekomt.
  • Blijf flink kloppen en houd de kom op zijn kant zodat je de klonters beter ziet en je ze er allemaal kan uitkloppen.
  • Klop er dan de eierdooiers onder.
  • Klop er de gesmolten boter door.
  • Voeg als laatste het stijf geklopte eiwit toe, dek de kom af en laat op een warme plaats rijzen.
  • Verwarm een gietijzeren koekenpan (of een hedendaagse anti aankleefpan), smeer in met boter of spekvet, giet er een weinig beslag op en laat de pannekoeken aan beide kanten bakken (pas omdraaien als de bovenkant helemaal droog is, anders zal de koek breken).
Keyword Gist, Oma
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

Extra: 8 Lekkere, veel snellere pannenkoek recepten zonder gist

  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?
  • Je snelste Pannenkoeken Recept! – "Van den BoerinnenBond"
  • 3x lekkere dikke Pannenkoeken van Jeroen Meus: smullen gegarandeerd!
  • Grootmoeders klassieker: je lekkerste gistpannenkoeken!
  • Glutenvrije pannenkoeken bakken: lekkerder dan gewone pannenkoeken!
  • Kies uit deze 3 beproefde, makkelijke havermout pannenkoeken recepten…
  • Wil je in 10 minuten lekkere pannenkoeken smullen van Piet Huysentruyt?
  • Lekker flamberen en genieten met roomijs van Crêpes Suzette
  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing

Filed Under: Allerhande recepten

Reader Interactions

Reacties

  1. Dupont Pierre zegt

    februari 11, 2020 at 8:48 pm

    5 stars
    lekker

    Beantwoorden
  2. Roel Welters zegt

    juni 16, 2018 at 6:11 pm

    5 stars
    Doe de bloem in een diepe kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg het gistpapje toe en meng er langzamerhand de melk en de bloem door???

    Beantwoorden
    • Ons Kookboek zegt

      juni 16, 2018 at 8:33 pm

      Misschien beter verwoord als volgt, Roel: Meng langzamerhand de meer melk en bloem door het gistpapje

      Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken
  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!