• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Stoofvlees met bier

Beproefd recept om lekker mals stoofvlees met bier te maken zodat je makkelijk met weinig afwas in 1 pot groenten en vlees kan serveren met knapperig brood.

Onskookboek.be » Vlees Gerechten » Stoofvlees met bier

3 Reacties

Beproefd recept om lekker mals stoofvlees met bier te maken zodat je makkelijk met weinig afwas in 1 pot groenten en vlees kan serveren met knapperig brood.

Stoofvlees met bier kan je op voorhand klaarmaken: het bewaart een 3tal dagen in de ijskast.

Serveer het stoofvlees natuurlijk met de rest van het bier in een glas, met vers knapperig brood en bijvoorbeeld koolsalade (fijngesneden reepjes kool gemengd met een mayonaisesaus).

Recept stoofpotje rundsvlees

  • 1 kg rundsstoofvlees in blokjes van 2.5 cm gesneden
  • 450 ml runderbouillon
  • 1 flesje rood bier (bijvoorbeeld Rodenbach), gebruik geen bitter bier, want na het lange koken kan de bittere smaak gaan overheersen
  • 2 eetlepels (30 ml) olijfolie

Voor de bloem rond het stoofvlees alvorens te bruinen:

  • 1/3 kopje bloem
  • 1 eetlepel versgehakte peterselieblaadjes
  • 1 theelepel vers gehakte tijm of 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel peper van de molen
  • 1/2 theelepel zout

Extra groenten en smaken:

  • 1 pak zilveruitjes van ongeveer 300 gram, geschild
  • 4 wortelen, in 2.5 cm stukken gesneden
  • 1 bakje van 250 gram champignons, in 2 gesneden
  • 8 gele aardappelen, in 2 gesneden
  • 3 eetlepels (45 ml) tomatenpuree
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 1 laurierblad

Stoofvlees maken

Stoofvlees met Bier

  1. Meng in een grote kom de bloem met de peterselie, tijm, peper en het zout.
  2. Voeg de stukken stoofvlees toe en meng goed zodat het vlees volledig met bloem bedekt is.
  3. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem op een middelhoog vuur.
  4. Voeg de stukken vlees toe en bruin aan alle kanten (behoud de rest van de bloem in de kom voor later in het recept).
  5. Voeg de zilveruitjes, wortelen, champignons en aardappelen toe en bak al roerend mee gedurende een 3tal minuten.
  6. Voeg de tomatenpuree, mosterd van Dijon en de rest van het bloemmengsel toe en meng.
  7. Voeg de rundsbouillon, het laurierblad en het bier toe en breng aan de kook.
  8. Draai het vuur lager, doe een deksel op de pot en laat gedurende 1 uur tot 1 uur en een kwartier verder sudderen (of in de oven op 175 graden Celsius) totdat het stoofvlees met bier gegaard is.

Filed Under: Vlees Gerechten

Reader Interactions

Reacties

  1. Sylvia Ijben zegt

    mei 1, 2013 at 2:15 pm

    Lijkt me lekker Karin!

    Beantwoorden
  2. Ons Kookboek Recepten zegt

    april 22, 2013 at 1:02 pm

    Hoe smaakte het Karin, en welk bier heb je gebruikt?

    Beantwoorden
  3. Karin Fekkes zegt

    april 20, 2013 at 10:22 am

    Zijn leuke dingen om vandaag tegaan doen

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken
  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!