Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Pruimentaart

September 28, 2013 door Ons Kookboek

Op zoek naar een lekker en uiterst makkelijke recept om pruimentaart te bakken? Ga dan deze lekkere taart bakken volgens een recept dat lukt bij iedereen.

Gebruik verse pruimen en zelf gemaakt brokkeldeeg en voeg naar eigen smaak een extra laagje van je favoriete verkruimelde koekjes en/of nootjes toe.

De lekkerste pruimen zijn op het eind van de pruimentijd te verkrijgen: de uiterst sappige blauwe Reine Victoria of de groene Reine Claudes. Vermits de blauwe pruimen uiterst sappig zijn en we de taartbodem niet blind bakken, leggen we een "waterafstotend, vetlaagje: kruimels met boter" over de taartbodem zodat deze tijdens het bakken van het fruit niet te wak wordt door het sap dat vrijkomt uit de pruimen..

Wat smaak betreft kan je creatief zelf je favoriete koekjes verkruimelen of je favoriete nootjes fijnhakken. Probeer alvast walnoot, hazelnoot, ongezouten (verse) pindanootjes, amandelen tot zelfs zonnebloempitten.

Gebruik je pruimen uit de diepvries, dan gaat meer sap uit het fruit lopen. Warm daarom de pruimen eerst op in de gelei, bind eventueel verder met wat maïzena of vanillepuddingpoeder. Laat afkoelen en giet over de kruimellaag die je eerst op de taartbodem hebt gestrooid.

Pruimentaart recept

Taartbodem:

  • 180 gram bloem
  • 1 snuifje zout
  • 45 gram bruine suiker (cassonade)
  • 105 gram koude boter, in blokjes gesneden
  • ongeveer 45 ml (3 eetlepels) koud water

Taartvulling:

  • 75 gram fijngehakte nootjes (walnoot, hazelnoot)
  • 40 gram kruimels van speculaas of andere koekjes
  • 100 gram suiker
  • 60 gram gesmolten boter
  • 1 kilogram verse pruimen (ongeveer 16 grote, blauwe pruimen)
  • 150 gram warme perzikconfituur of abrikozen gelei

Hoe maak je een pruimentaart met verse pruimen

Pruimentaart

  1. Voor de kruimeldeeg taartbodem zeef je de bloem in een kom, voeg er het zout en de bruine suiker aan toe en meng door elkaar.
  2. Voeg de koude boterstukjes toe en werk door de bloem met 2 messen, met je vingertoppen of even in een keukenrobot tot een fijne en kruimelige textuur.
  3. Voeg net genoeg koud water toe om een deegbol te vormen. Kneed niet verder als je een deegbol kan maken.
  4. Wikkel de deegbol in plasticfolie en laat een 20tal minuten rusten in de ijskast.
  5. Warm de oven voor op 200 graden Celsius en zet een rooster onderaan de oven.
  6. Bebloem een werkvlak en rol er het deeg op uit.
  7. Bekleed een taartvorm van 25 cm diameter en snijd wat over de rand hangt weg.
  8. Voor de "ondoordringbare" nootjeslaag neem je een andere kom en meng er de fijngehakte nootjes, de koekjeskruimels, de suiker en de gesmolten boter in. Giet of duw dit mengsel over de taartbodem.
  9. Snijd de pruimen halfdoor, verwijder de pit en snijd in halve maantjes.
  10. Schik de pruimenschijfjes op het notenmengsel in cirkels.
  11. Strijk er de warme confituur of gelei over en laat 15 minuten bakken. Zet dan de temperatuur op 180 graden en laat een 30tal minuten verder bakken tot de korst van de pruimentaart goudbruin gebakken is.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Budin Sandra says

    August 17, 2014 at 2:08 pm

    voila … juist uit de oven – nu laten afkoelen

    Reply
  2. Budin Sandra says

    August 14, 2014 at 4:58 pm

    iets voor morgen eens te proberen xx

    Reply
  3. Ons Kookboek Recepten says

    September 8, 2013 at 1:20 pm

    En hoe smaakte ze Anita?

    Reply
  4. Peter Nijboer says

    September 6, 2013 at 9:15 pm

    Ik wil wel proeven:)

    Reply
  5. Anita Te Riet-vd Berg says

    September 6, 2013 at 8:06 pm

    Deze maar eens proberen morgen met onze pruimen!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Speculaas cookies
  • Konijn klaarmaken
  • Witloof stoven
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Spruitjes koken
  • Worstenbroodjes Jeroen Meus

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Broccoli stomen
  • Granola Sandra Bekkari
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer