Zeer makkelijk recept om lekker konijn te maken op grootmoeders wijze met zeer weinig ingrediënten, zodat je goedkoop kan genieten van konijn uit de oven. Wil je het wat feestelijker serveren, maak dan een roomsaus van het braadvocht met porto (denk aan konijn met pruimen: zoet en konijn gaan goed samen).
Reken 2 uur voor de konijn marinade en 3 kwartier garen in de oven.
Smaakt heerlijk met frietjes of probeer ook eens te serveren met verse pasta. Oma serveerde het konijn steevast met gestoofde kool en aardappelpuree, soms met rode kool en appeltjes en vanaf oktober met appelmoes van "appelen
uit den hof".
Konijn recept met mosterd voor 4 personen
- 4 konijnenpoten of 1 geheel konijn
- 2 theelepels dragon mosterd
- 1 glas olijfolie
- zout en peper
Voor de saus indien gewenst:
- 1 / 2 glas porto
- 1 kleine doosje crème fraîche (200 ml)
Konijn marineren
- Neem een kom en doe hierin de 2 theelepels mosterd en klop met de hand of met de mixer een "mayonaise" door beetje bij beetje de olie toe te voegen.
- Kruid met peper en zout.
- Wrijf de konijnenpoten of het in stukken gesneden konijn met de "mayonnaise" in, aan alle zijden, en zet koel weg voor tenminste 2 uur.
Konijn op grootmoeders wijze maken
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Vuurvaste schotel invetten.
- Leg de stukken konijn in de ovenschotel en laat ongeveer 40 minuten koken tot de poten gaar zijn.
- Draai de stukken na 20 minuten om en overgiet om de 10 minuten met het braadvocht.
- Leg de stukken konijn apart, schraap de aanbaksels los en blus met porto.
- Voeg de room toe en roer goed om, laat indien nodig meer indikken op een laag vuur.
Serveer het konijn op grootmoeders wijze met de saus, of met apart gemaakt appelmoes en gestoofde kool.
Een reactie achterlaten