Kan jij wafels bakken zonder eerst beslag te maken? Je kan het met dit recept zodat je alleen je wafelijzer moet opwarmen en kan beginnen bakken. Je gasten raden nooit hoe je deze lekkere wafels (zo snel) gebakken krijgt.
Ideaal als je snel 1 verse wafel gevuld met vers fruit naast een bolletje vanille-ijs wil serveren zonder een grote kom beslag voor wafels te maken. Wat superlekker is, is deze wafels te maken met rozijnen die je eerst flink lang
hebt laten weken in rum.
Wafels ingrediënten
- 8 ijskoude velletjes bladerdeeg (7 op 7 cm, afhankelijk van de vorm van je wafelijzer)
- 1 appel (jonagold)
- 2 eetlepels rozijnen gemarineerd in rum
- kaneel of speculaaskruiden
- indien gewenst parelsuiker
- eventueel 2 eetlepels pijnboompitten of je favoriete nootjes
- toch wel een aanrader: 1 bolletje vanille ijs per wafeltje
- eventueel siroop en verse, rijpe bananenschijfjes
Snel (nep)-wafels bakken
Zorg ervoor dat het bladerdeeg ijskoud is, zodat je de nog stijve vellen na het vullen makkelijk naar het wafelijzer kan overbrengen.
- Snijdt 8 vellen bladerdeeg iets groter dan de vorm van je wafelijzer en leg er 4 op een werkblad.
- Snijd de jonagold of andere winterappel in fijne stukjes en verdeel over de velletjes bladerdeeg.
- Verdeel er verder de rozijnen, parelsuiker, kaneel of speculaaskruiden en pijnboompitten over.
- Bedek elk gevuld velletje met een nieuw velletje (plak eventueel eerst dicht met dooier van een ei).
- Leg de deegpakjes in een wafelijzer en laat een 10tal minuten bakken (als je met parelsuiker werkt, is de wafel klaar als de suiker begint te smelten).
Snijd de wafeltjes diagonaal door, bestrooi met wat poedersuiker en serveer met een bolletje vanille ijs, verse banaan en siroop.
Het ziet er allemaal lekker uit maar ik had graag een lekker recept om bewaarwafeltjes te bakken . Al die ik tot nu toe bakte is niet eetbaar als ze afgekoeld zijn
Beste Mevrouw Van de Vondel,
Neem even een kijkje op:
10 beste recepten om lekkere wafeltjes te bakken: heb je recept Nr. 9 al geproefd?
Staan 2 recepten voor bewaarwafeltjes bij van mijn moeder :-)
Laat je weten of het je daarmee lukt?