Makkelijk en lekker witte chocolademelk recept zodat je na het drinken van deze melk, de koude buitenlucht goed kan trotseren en je jezelf van kop tot teen zal verwarmen.
Een goede, witte chocolade bestaat uit minstens 20% cacao boter suiker, melk en wat zout. Koop niets waar andere vetten in zitten (zoals geharde, witte dierlijke en plantaardige vetten). Wat wel gezond is en bij in een goede chocolade kan, zijn bijvoorbeeld vanille of extra noten.
Een echte, witte chocolade is niet wit, maar wel ivoorkleurig, ga daar dus naar op zoek!
Cacaoboter is vast op kamertemperatuur, vandaar dat je de chocolade ook op kamertemperatuur kan bewaren. Echte cacaoboter heeft een sterke geur, dus daar wil je naar op zoek, want vermits er geen echte chocolade inzit, mis je dan ook de typische chocolade antioxidanten (zoals riboflavine en thiamine). Wordt de cacaoboter ook nog eens "ontgeurt", dan verlies je alweer een aantal voedingsstoffen.
Ideaal voor mensen die niet aan hun lijn denken maar wel op een koude winterdag buiten moeten werken of gewoon lekker gezond willen gaan wandelen.
Witte chocolademelk recept voor 2 personen
- 375 ml volle melk
- 250 ml slagroom
- 240 gram witte chocolade (in korrels of zelf in stukjes gehakt of geraspt)
- 1 theelepel vanille extract
- vers geraspte nootmuskaat
- 2 grote mokken voorverwarmd met kokend water
Hoe maak je warme, witte chocolademelk
- Doe de melk en de slagroom in een middelgrote pot en breng bijna aan de kook, totdat de melk wat begint te dampen.
- Draai het vuur uit en roer er de witte chocolade onder tot alle chocolade gesmolten is.
- Voeg nu het vanille extract toe en roer om.
Schep de witte melkchocolade met een pollepel in mokken en rasp er wat nootmuskaat bovenop.
Een reactie achterlaten