Snel, makkelijk en lekker recept om goedkoop nasi goreng met kip te maken in een gewone pan, zodat je keuken niet onder de vetspatten zit na het bakken.
Nasi Goreng is een typisch Indonesisch-Maleisisch recept. Nasi betekent rijst en Goreng betekent gebakken. De ingrediënten worden traditioneel in een hete wok gebakken. De vleesstukjes zijn heel klein gesneden : dit bakt veel sneller, en sinds er aan die kant van de wereld met stokjes wordt gegeten, is het praktisch dat alles klein gesneden is.
Wit u het op zijn Vlaams wat gemodereerd houden wat betreft een ietwat lagere vlam onder de pan zodat er geen vetspatten in uw keuken rondvliegen, probeer dan onderstaand recept.
Voor het beste bakresultaat laat je de rijst een nachtje staan in de koelkast alvorens hem te bakken, belangrijk is geen hete rijst te gaan bakken, dat lukt bijna nooit.
Nasi goreng met kip recept
Voor het koken van de rijst:
- 200 gram rijst
- water of bouillon van kip
Voor het bakken van het vlees:
- olie of boter
- 2 filets van kip
- peper en zout
Voor onder de rijst (hier kan je je creativiteit de vrije loop laten gaan):
- 3 eetlepels bakolie
- 2 worteltjes
- 2 ajuien
- 1 klein blikje erwtjes
- indien gewenst: 100 gram verse paddestoelen
- 1 of 2 knoflookteentjes
Hoe nasi goreng met kip maken
- Spoel de rijst en kook gaar in water of in bouillon van kip. Laat de rijst uitlekken (als je de typische rijst in zakjes hebt gekookt) en laat afkoelen.
- Kruid de filets van kip met peper en zout en bak in hun geheel in wat olie in een pan.
- Snijd de gebakken filets in kleine stukjes of dunne reepjes.
- Snijd de ajuinen en het knoflookteentje fijn.
- Doe de bakolie in een grote pan en bak daarin enkele minuten de ajuinen en het knoflook: zet het vuur niet te hoog zodat de knoflook niet aanbakt.
- Was ondertussen de rest van de groenten, snijd in beetklare stukjes, doe ze bij in de pan en laat samen bakken (een paar minuten tot alles beetgaar is).
- Voeg dan de rijst en de stukjes vlees toe en roer om totdat de rijst voldoende warm is om te serveren.
- Je kan deze nasi goreng met kip zo serveren of met eventueel :
- 100 gram grijze garnaaltjes bij in de rijst geroerd
- hardgekookte of gebakken eieren (omelet), je kan ook een vers ei klutsen over de hete rijst en omroeren tot al het ei gegaard is
- kerriesaus of chili sambal
- een klein slaatje.
ik find es super lekker!!
topgerechtje :-)
Voor hoeveel personen is dit gerechtje?