Zeer makkelijk recept om varkensgebraad klaar te maken met lekkere tomatensaus, zodat je met zeer weinig werk een lekker stuk vlees kan serveren.
Dit recept is geïnspireerd door de Cubaanse keuken en eet je bijvoorbeeld met wilde rijst en bakbananen. Evenzeer lekker met kroketten vinden wij.
Recept voor 6 tot 8 personen, klaar in 1 uur en 45 minuten.
Varkensgebraad recept
- 1 kg varkensgebraad zonder been van de rug
- 800 gram verse (of uit blik, maar kies dan een lekker merk), rijpe, in stukken gesneden tomaten (liefst gepeld als je niet van de vellen houdt)
- 1 fijngesneden witte ajuin
- 1 teentje knoflook
- 100 ml droge, witte wijn
- 50 ml arachideolie (olie om te bakken)
- wat kaneelpoeder
- wat muskaatnootpoeder
- wat cayennepeper
- wat tijm
- peper en zout
Indien gewenst:
- 1 eetlepel olijfolie om te bakken
- 2 bakbananen
Varkensgebraad klaarmaken
- Oven voorverwarmen op 180 graden.
- Dep het gebraad droog, kruid het langs alle kanten met peper en zout.
- Laat de 50 ml arachideolie heet worden in een pan en bruin hierin op
een hoog vuur het gebraad langs alle kanten aan. - Leg het gebruinde gebraad in een vuurvaste ovenschotel en dek af.
- Bak in de vleespan de fijngesneden ajuin op een klein vuurtje, voeg ook het knoflookteentje toe.
- Als de ajuinen glazig zijn, blus je de pan met de witte wijn, breng aan de kook, schraap de aanbaksels los en laat de wijn wat indikken (geen deksel op de pan dus).
- Voeg dan de tomatenstukken toe en kruid met muskaatnoot, kaneel, cayennepeper, tijm en wat peper en zout. Roer alles goed om en breng goed aan de kook.
- Giet de hete tomatensaus over het vlees in de ovenschotel en laat het geheel 1 uur braden in de oven op 180 graden.
- Na 55 minuten begin je de bakbananen te bakken in een Tefalpan in de olijfolie tot de bananen goudbruin gebakken zijn.
- Serveer het varkensgebraad met de tomatensaus, gebakken bananen en gekookte rijst of kroketten.
Een reactie achterlaten